Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Neįtikėtinas rekordas - jaunasis kaunietis Lukas kamuolį į orą išmušė 2625 kartus iš eilės (video)

Ketvirtadienį Nacionalinėje futbolo akademijoje vykusiame pirmajame vaikų futbolo kamuolio žongliravimo konkurse užfiksuotas ir pirmasis rekordas – kaunietis Lukas kamuolį į orą išmušė 2 625 kartus iš eilės, praneša LFF.
Nugalėtojas Lukas su LFF prizu
Nugalėtojas Lukas su LFF prizu / A.Lapkauskaitės nuotr.

Nugalėtojas prisipažino, kad pats nebūtų išdrįsęs dalyvauti tokiame konkurse ir yra be galo dėkingas savo treneriui Vytautui Vaškūnui bei tėveliui, kurie paskatino ryžtis šiam žingsniui. „Esu be galo patenkintas savo pasiektu rezultatu, nes iki tol man kamuolį pavyko išmušti tik 2 300 kartų“, – po konkurso švytėdamas kalbėjo Lukas.

Antra vieta konkurse atiteko šiauliečiui Dominykui Kubilinskui, kuris kamuolį išmušinėjo 1 493 kartus. Trečią vietą iškovojo dar vienas kaunietis Klaudijus Midveris (1 374).

Konkurse su vaikinais išdrįso varžytis ir vienuolikmetė Justina iš Kauno. Vienintelė konkurse dalyvavusi mergina kamuolį išmušinėjo 33 kartus. Jaunoji futbolininkė teigė, kad jai koją pakišo jaudulys, ir tikino, jog kitą kartą stengsis pasirodyti geriau, prieš konkursą treniruosis papildomai.

Konkurse dalyvavo 1999 metais gimę ir jaunesni vaikai iš Kauno, Babtų, Plungės, Šiaulių ir Mažeikių. 31 dalyvis varžėsi dėl Lietuvos futbolo federacijos bei „Hummel“ prizų ir teisės tapti vaikų Lietuvos žongliravimo rekordininku. Jauniausias dalyvis buvo septynmetis Matas.

Konkurso metu skaičiavimo komisijai, kurią sudarė Nacionalinės futbolo akademijos auklėtiniai, vadovavo FIFA kategorijos arbitras Gediminas Mažeika bei A lygos inspektorius Gintautas Ratkevičius.

Lietuvos futbolo federacijos Projektų skyriaus vadybininkas Vaidotas Rastenis išreiškė viltį, kad tokie renginiai taps tradiciniai ir išplis visoje Lietuvoje: „Kadangi turime oficialų atspirties tašką, tikimės, kad kiti miestai užsikrės šiuo pavyzdžiu ir stengsis pagerinti jaunųjų futbolininkų Kaune pasiektą rekordą.“

Siekiant rekordą įteisinti oficialiai, visi renginio protokolai, nuotraukos ir filmuota medžiaga bus pateikta Lietuvos rekordų agentūrai „Factum“.

VIDEO: Pirmasis vaikų žongliravimo su kamuoliu konkursas Kaune

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius