Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno meras: S.Dariaus ir S.Girėno stadiono rekonstrukcijos projektas iš mirties taško pajudės šiemet

Su Lietuvos futbolo federacijos bei Kūno kultūros ir sporto departamento vadovais antradienį susitikęs Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas aptarė detalų S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijos planą.
S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadionas
S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadionas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Praeitų metų gruodžio mėnesį Kauno miesto taryba pritarė investicijų projekto „S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadiono Perkūno al. 5, Kaune, rekonstrukcija„ įgyvendinimui.

„Rekonstrukcijos projektas turi pajudėti iš mirties taško. Departamento direktorius Klemensas Rimšelis patikino, jog savivaldybei parengus techninį projektą, stadiono rekonstrukcijai iš Valstybės investicijų programos gali būti skirta iki 12 mln. Lt. Manau, darbai pagaliau pajudės ir šis tiek Kaunui, tiek ir visai Lietuvai svarbus objektas bus tinkamo lygio ir atitiks keliamus standartus“, – tvirtino Lietuvos futbolo federacijos viceprezidentas Gintautas Babravičius.

Kauno meras A. Kupčinskas svečius informavo, jog miesto savivaldybė šiais metais ketina skirti apie 200 tūkst. Lt, reikalingų stadiono rekonstrukcijos techninio projekto parengimui. Tik turint jau parengtą techninį projektą, S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijai reikalingos lėšos gali būti numatytas Valstybės investicijų programoje.

Šiais metais svarbiausia yra parengti techninį projektą, nes kitaip nėra jokių galimybių pretenduoti į 10-12 mln. Lt iš Valstybės investicijų programos

„Šiais metais svarbiausia yra parengti techninį projektą, nes kitaip nėra jokių galimybių pretenduoti į 10-12 mln. Lt iš Valstybės investicijų programos. Koalicijoje sutarėme, jog Biudžeto ir finansų komitetas į Privatizavimo programą įtrauks 200 tūkst. Lt, kurie bus skirti stadiono rekonstrukcijos techninio projekto parengimui ir minimaliems apšvietimo stulpų tvarkymo darbams užtikrinant, jog šie nekeltų pavojaus„, – teigė A. Kupčinskas.

„Savivaldybė turi pasirūpinti techninio projekto parengimu. Kai jis bus baigtas, mes žinosime tikslią rekonstrukcijos darbų vertę. Tuomet jau mes viską dėliosime taip, kad stadiono rekonstrukcijai reikalingos lėšos būtų įtrauktos į Valstybės investicijų programą“, – tvirtino Kūno kultūros ir sporto departamento vadovas K. Rimšelis.

S.Dariaus ir S.Girėno stadione numatyta įrengti 520 vietų VIP tribūną, stadiono vejos šildymo sistemą, stadiono avarinį apšvietimą ir autonominę elektros energijos sistemą. Taip pat planuojama pritaikyti vietas neįgaliesiems, įrengti tribūną svečių komandos sirgaliams, rekonstruoti sanitarinius mazgus, suremontuoti stadiono apšvietimo bokštus, pakeisti potribūninės patalpos stogo dangą, įrengti tribūnų vandens nuvedimo sistemas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius