Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno stadione apsilankęs V.Čeburinas pokštavo, varžovai laukia istorinio triumfo

Kostiumu pasipuošęs Andrius Skerla ramiai vaikščioja po naujojo S.Dariaus ir S.Girėno stadiono aikštę ir tikrina vejos kokybę, Vladimiras Čeburinas sukinėja galvą į viršų ir žvilgčioja į talentingai suprojektuotą įspūdingą stogo konstrukciją. Šalia sukiojasi ir ūžia ryškiai mėlynas kranas. Kauno rajono „Hegelmann“ ir Vilniaus „Žalgirio“ paskutinės treniruotės prieš vieną svarbiausių sezono mačų vyksta šalia lengvo chaosėlio.
Vladimiras Čeburinas ir Andrius Skerla
Vladimiras Čeburinas ir Andrius Skerla / 15min koliažas

Iš pagrindų atnaujintame S.Dariaus ir S.Girėno stadione – baiginėjami paskutiniai darbai.

Už abiejų vartų montuojamos dvi didžiulės scenos, daugybė metalinių dėžių, apšvietimo bandymai, paskutinius potėpius ir štrichus dedantys darbininkai, kas valandą smalsiausiems miestelėnams ir Kauno svečiams organizuojamos viešos ekskursijos.

Kauno miesto savivaldybės nuotr./Rekonstruotas Dariaus ir Girėno stadionas
Kauno miesto savivaldybės nuotr./Rekonstruotas Dariaus ir Girėno stadionas

Svarbiausia šalies sporto arena keliems artimiausiems metams tapsiantis objektas šeštadienį priminė milžinišką betoninį skruzdėlyną. Darbas virte verda.

Rytą pirmieji čia treniruotę surengė pirmą kartą LFF taurės finale žaisiantys „Hegelmann“ futbolininkai, iš karto po jų aikštėje pasirodė ir šalies čempionas „Žalgiris“.

Šurmulys stadione ir jo prieigose nesibaigs iki pat šeštadienio vėlaus vakaro. Po futbolininkų areną ir jos akustiką išmėgins ir čia pramoginėje programoje pasirodymus atliksiančios Lietuvos muzikos žvaigždės: Marijonas Mikutavičius, Leon Somov, Jovani, Justinas Jarutis, Jessica Shy, Vidas Bareikis, „8 kambarys“, „The Roop“.

Viskas turi būti paruošta iki sekmadienio popietės. 17:30 val. čia prasidės LFF taurės finalas. Prieš tai naująjį stadioną iškilmingai pašventins kunigas.

„Autokaustos“ nuotr./Dariaus ir Girėno stadionas
„Autokaustos“ nuotr./Dariaus ir Girėno stadionas

„Džiaugiuosi už savo komandą ir mūsų jauną klubą, kad rytoj vyksiančiame Kauno stadiono atidaryme ir LFF taurės finale žaisime būtent mes. Manau, kad to nusipelnėme, mačiau, kaip kiekvieną dieną mano komanda tobulėjo ir kokį kelią mes nuėjome. Rungtynės su „Žalgiriu“ bus svarbiausios šio klubo istorijoje“, – įsitikinęs „Hegelmann“ treniruojantis A.Skerla.

Į Kauną LFF taurės finalas sugrįžta po devynerių metų pertraukos. Pastarąjį kartą čia rengtame finale irgi kovojo Vilniaus „Žalgiris“, kuris po baudinių serijos tuomet pranoko „Šiaulius“.

Tose rungtynėse įvartį pelnė bei baudinį realizavo ir ilgametis „Žalgirio“ gynėjas A.Skerla. Šį kartą „Voras“ stovės kitoje barikadų pusėje.

„Manau, kad tai bus išskirtinės rungtynės. Tiek žiūrovų stadione, žaidžiant Lietuvos klubams, nebuvo daugelį metų. Žinoma, tai susiję ne tik su futbolu, bet ir su atidarymu, ir koncertu. Mums tai bus ypatinga aplinka, jaučiu, kad šventė tikrai jausis. Turėjome puikią savaitę, treniravomės labai gerai ir tikiu, kad komanda yra tinkamai pasirengusi“, – kalbėjo A.Skerla.

Elijaus Kniežausko nuotr./Andrius Skerla
Elijaus Kniežausko nuotr./Andrius Skerla

Savo treneriui antrino ir „Hegelmann“ klubo simbolis Vilius Armanavičius.

„Pasiekti finalą su šiuo klubu man yra ypatingas jausmas. Manau, kad šis trofėjus „Hegelmann“ klubui būtų ypatingas. Kelyje į finalą rodėme charakterį ir čia esame pelnytai. Tikiu, jog galime laimėti“, – vylėsi ilgametis Kauno rajono komandos kapitonas.

V.Armanavičius pažymi, jog nors vilniečiai ir bus šio mačo favoritai, savų sirgalių užnugarį turėsiantys šeimininkai ruošiasi nustebinti savais koziriais.

„Nors jie tris sykius prieš mus laimėjo, bet tai padarė labai sunkiai. Mes tikrai kovojome, „Žalgiriui“ teko vargti, rodėme charakterį, turime savo braižą ir tikiu, jog taip pat bus ir šį kartą. Taktikos bus tikrai. Galiu patikinti, kad „Žalgiriui“ tikrai nebus lengva“, – žadėjo V.Armanavičius.

nuotr. fchegelmann.com/Vilius Armanavičius
nuotr. fchegelmann.com/Vilius Armanavičius

Geros nuotaikos prieš sekmadienio dvikovą buvo juntamos ir „Žalgirio“ stovykloje.

Į LFF taurės finalą vilniečiai atvyko po labai svarbios pergalės UEFA Konferencijų lygoje, kur ketvirtadienį 2:1 pranoko Jerevano „Pyunik“ ir atgaivino viltis kovoti dėl vietos atkrintamosiose.

Sostinės komanda šeštadienio rytą įsikūrė Kauno centre esančiame viešbutyje ir čia viešės iki pat finalo.

„Nuotaikos po ketvirtadienio tikrai yra labai geros. Tai mums buvo ypač svarbi pergalė, bet ir čia laukia tikrai įspūdingas reginys. Žinome, kad visi bilietai yra išparduoti. Tokio ažiotažo nebuvo jau seniai. Norėtųsi gerai sužaisti ir tapti nugalėtojais. Motyvacijos mums tikrai netrūks“, – kalbėjo „Žalgirio“ kapitonas Saulius Mikoliūnas.

nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt/Saulius Mikoliūnas
nuotr. Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt/Saulius Mikoliūnas

Vertindamas varžovus, jis gyrė A.Skerlos darbą.

„Kauno rajono komanda labai disciplinuota. Tikrai jaučiasi trenerio įdirbis. Ne veltui jie taip aukštai stovi turnyro lentelėje. Visą sezoną jie žaidžia gerą futbolą. Reikės rimtai nusiteikti ir jokiu būdu neatsipalaiduoti“, – kalbėjo S.Mikoliūnas.

S.Mikoliūnas LFF taurę virš savo galvos yra kėlęs keturis sykius. 2004-aisiais jis tai padarė su jau neegzistuojančiu „FBK Kaunu“, o 2016, 2018 ir pernai – su „Žalgiriu“.

Tiesa, LFF prieš šiemetinį taurės finalą pristatė naują trofėjų, kokio S.Mikoliūnas savo rankose dar nėra laikęs.

Mačo išvakarėse „Žalgirio“ kapitonas jį pabandė kilstelti, o 15min paklaustas, ar naujoji taurė yra sunkesnė už istorinę, šypsojosi: „Žinokit, tikrai sunkesnė. Dar šį vakarą reikės nueit padirbėt papildomai į sporto salę, kad pavyktų ryt iškelti.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Konferencija Dariaus ir Girėno stadione
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Konferencija Dariaus ir Girėno stadione

„Žalgirio“ šiemetinės sėkmės architektas Vladimiras Čeburinas irgi nestokojo geros nuotaikos. Paprašytas papozuoti prie taurės su S.Mikoliūnu, 57-erių vairininkas po akimirkos paprašė fotografo Elvio Žaldario, kad šis parodytų padarytą nuotrauką.

Pastarajam pradėjus kreipti savo objektyvą link trenerio akių, V.Čeburinas šyptelėjo: „Juokauju. Žinoma, kad juokauju“.

Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Vladimiras Čeburinas
Elvio Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr./Vladimiras Čeburinas

Šypsena iš trenerio veido nedingo ir toliau. Prisėdęs dažais dar kvepiančiame naujajame S.Dariaus ir S.Girėno stadiono konferencijų kambaryje strategas kiek nustebo ant stalo radęs ne tik vandens, bet ir „Carlsberg“ (vieno LFF rėmėjo) nealkoholinio alaus buteliuką.

Nustebusiu žvilgsniu V.Čeburinas pasukiojo jį rankoje ir po akimirkos žaismingai šypsodamasis tarsi pabandė įsidėti į ryškiai žalio sportinio kostiumo kišenę. Visgi greitai persigalvojo ir vėl pastatė buteliuką į vietą.

„Finalas yra finalas. Tai yra vienerios rungtynės, kova dėl trofėjaus. Rytoj laimės komanda, kuri bus geresnė ir to labiau nusipelnys. Manau, kad sirgaliai išvys tikrai įdomią dvikovą“, – prognozavo surimtėjęs „Žalgirio“ strategas.

Paklaustas, kas bus svarbiausia sekmadienio mače, V.Čeburinas šovė trumpai ir konkrečiai: „Įmušti įvarčiai!“

Apie savo būsimus priešininkus strategas kalbėjo pagarbiai.

„Jie šiemet žaidžia gerai, užima aukštą vietą A lygoje, o ir iki šio finalo nužingsniavo pelnytai. Sutinku su Sauliumi, kad tai yra labai disciplinuota komanda. Bus tikrai nelengva“, – įsitikinęs treneris.

Paklaustas apie naująjį stadioną, futbolo specialistas iš Kazachstano negailėjo komplimentų.

„Viskas tikrai super. Kol kas dar viską mačiau tik iš išorės, apžiūrėjau persirengimo kambarius, šiek tiek veją, jos kokybę. Viskas labai gražu, pirmas įspūdis tikrai yra geras“, – neslėpė V.Čeburinas.

„Autokaustos“ nuotr./Dariaus ir Girėno stadionas
„Autokaustos“ nuotr./Dariaus ir Girėno stadionas

Jam pritarė ir kitoje barikadų pusėje sekmadienį stovėsiantis A.Skerla.

„Stadiono Lietuvoje laukėme labai ilgai. Atsimenu dar savo vaikystę. Buvau dešimties, važiuodavau pro Šeškinės kalną ir ten kilo stadionas. Svajojau ten kažkada sužaisti. Deja, viskas susiklostė kiek kitaip. Baigiau karjerą, dabar jau dirbu treneriu ir tikiuosi, kad kada nors gal stadionas vis tiek bus pastatytas. Galbūt jau treniruodamas kokią nors komandą žengsiu ten. Galbūt jis ten galiausiai atsiras. O štai Kaunas sureagavo greičiau, pastatė šį stadioną, jis jaukus, gražus. Galime džiaugtis ir didžiuotis. Galėsime čia priimti tiek rinktines, tiek klubus. Pagaliau nereiks raudonuoti prieš varžovus“, – kalbėjo A.Skerla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius