Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno stadiono veją pasmerkęs A.Skarbalius: „Man gėda už Lietuvos futbolą“

Lietuvos futbolo A lygos 15 turo rungtynėse „Žalgiris“ išvykoje 1:0 palaužė „Kauno Žalgirio“ komandą ir iškovojo ketvirtą pergalę iš eilės. Tuo pačiu žalgiriečiai nutraukė ir nesėkmingų išvykų į Kauną, kuriame nesugebėjo laimėti paskutinių trejų rungtynių, seriją.
Aurelijus Skarbalius
Aurelijus Skarbalius / Alfredo Pliadžio nuotr.

Vis dėlto, po pergale pasibaigusios dvikovos „Žalgirio“ vyriausias treneris Aurelijus Skarbalius tikino, kad apie buvusias nesėkmes jo auklėtiniai negalvojo.

„Pasiruošimas ir koncentracija buvo tik į šias rungtynes, negalvojome, kas ir kaip buvo anksčiau. Tikėjomės, kad varžovai suręs masyvias gynybines užtvaras, tad ieškojome būdų, kaip jas išjudinti ir susikurti progų įvarčiams. Tikrai nebuvo lengva, juo labiau, kad aikštės kokybė buvo tiesiog tragiška. Man gėda už Lietuvos futbolą, kad aukščiausios lygos komandos turi žaisti ant tokios aikštės. Tada jau geriau visiems žaisti ant dirbtinių aikščių. Kieta, nelygi, sunki aikštė išlygina žaidžiančių komandų galimybes, – kritikos S.Dariaus ir S.Girėno stadiono aikštei nepagailėjo A.Skarbalius. – Vis dėlto, mes ir tokiomis sąlygomis bandėme palaikyti aukštą žaidimo tempą, išvarginti varžovus, ieškoti spragų jų gynyboje. Turėjome nemažai progelių, žaidėjai neblogai judėjo, atsidenginėjo aikštėje, tad mano manymu, buvo tik laiko klausimas, kada mes įmušime įvartį. O kai įmušėme, kauniečiams jau teko patiems imtis iniciatyvos, bet nieko rimto sukurti jiems nepavyko.“

Tikrai nebuvo lengva, juo labiau, kad aikštės kokybė buvo tiesiog tragiška.

Pergalingo įvarčio autoriumi tapo antrose rungtynėse iš eilės startinėje „Žalgirio“ sudėtyje pasirodęs 22 metų puolėjas Louisas Ogana. A.Skarbaliaus teigimu, futbolininkas nusipelnė pagyrimo ne tik dėl įmušto įvarčio, bet ir kitų naudingų veiksmų.

„Jis turi savo užduotis aikštėje, ne tik puolant, bet ir ginantis. Gal iš šalies to ir nesimato, bet jis puikiai kovoja dėl kamuolio, išsiveda savo žaidėją iš zonos, sudaro erdves kitiems mūsų komandos žaidėjams. Jis yra stiprus, fiziškai galingas ir grumtynės su juo kiekvienam varžovui kainuoja daug jėgų. Tai irgi yra investicija į pergalę, nes galiausiai jis sukuria situaciją iš kurios atsiranda įvartis“, – konstatavo A.Skarbalius.

„Žalgirio“ treneriai bene pirmą kartą šį sezoną į aikštę išleido tuos pačius futbolininkus, kaip ir A lygos 14 turo rungtynėse su Klaipėdos „Atlantu“.

„Akivaizdu, kad toks stabilumas yra naudingas komandai. Eilinį perdavimą atliko Tomašas Šimkovičius, įmušė L.Ogana. Tai tik parodo, kad tikėjimas, tęstinumas ir kantrybė yra būtini komandos žaidimo atributai. Tai aiškus ženklas, kad mes kaip komanda einame į priekį. Anksčiau tokios rungtynės būtų pasibaigusios lygiosiomis, o gal net ir būtume jas pralaimėję, bet dabar sugebėjome iškentėti, išlaukti ir išplėšti pergalę, – samprotavo A.Skarbalius. – Mūsų žaidime atsiranda ramumas. Nors ir žaidėme labai sunkioje aikštėje, bet mums pavyko palaikyti kamuolį, keisti atakos kraštus, regzti kombinacijas. Kita vertus, mes jau ne pirmas rungtynes žaidžiame faktiškai ta pačia sudėtimi. Atsiranda ir vidinis tikėjimas, kai ne tik galvoji, kad gali laimėti rungtynes, tačiau ir iš tiesų jas laimi. Visi šie faktoriai ir nulemia pergales. Mes tampame komanda, judančia link to žaidimo ir to rezultato, kurį norime matyti.“

Artimiausias rungtynes „Žalgiris“ žais šį šeštadienį. Lietuvos futbolo federacijos taurės turnyro antrame etape žalgiriečiai svečiuose susitiks su Lietuvos Antros lygos Vakarų zonoje žaidžiančia Kretingos „FK Minija“ ekipa. Rungtynių pradžia 18 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius