Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kauno „Stumbrą“ papildė pasaulio jaunimo čempionate žaidęs saugas

Kauno „Stumbro“ futbolo klubo marškinėlius nuo šiol vilkės 20-metis atraminis saugas iš Gvinėjos Ibrahimas Sory, kuris pernai žaidė pasaulio U-20 futbolo čempionate.
Ibrahimas Sory
Ibrahimas Sory / Pauliaus Jakelio nuotr.

Klubo trenerių štabui I.Sory puikų įspūdį paliko treniruočių stovykloje Turkijoje. Tiesa, sugrįžimas į „Stumbro“ gretas saugui kiek užtruko dėl dokumentų tvarkymo, tačiau visus formalumus galop pavyko išspręsti ir futbolininkas Lietuvoje yra jau antrą savaitę.

Į Lietuvą žaidėjas atvyko iš Armėnijos „Lori Vanadzor“ ekipos, kur praėjusiame sezone antroje šalies lygoje sužaidė septynis mačus. Kauno ekipoje jis vilkės 38 numeriu pažymėtus marškinėlius.

„Stumbro“ naujokas yra nuolat kviečiamas į Gvinėjos U-20 futbolo rinktinę, su kuria praėjusiais metais dalyvavo pasaulio futbolo čempionato finaliniame turnyre.

Grupių etape Gvinėja sužaidė lygiosiomis 1:1 su Anglija, tačiau 0:3 nusileido Pietų Korėjai ir 0:5 Argentinai bei į kitą etapą nepateko. Rungtynėse su Pietų Korėja I.Sory rungtyniavo visas 90 minučių, o dvikovose prieš Angliją ir Argentiną kilo nuo atsarginių žaidėjų suolo.

Iš viso U-20 rinktinės gretose jo sąskaitoje septynerios rungtynės. Be pasaulio čempionato jis yra rungtyniavęs ir Afrikos Nacijų U-20 taurės turnyro finaliniame turnyre. Čia Gvinėjai sekėsi puikiai – mažajame finale 2:1 palaužę Pietų Afriką jie pasidabino bronzos medaliais. Tiek pusfinalyje prieš Senegalą (0:1), tiek mūšyje dėl bronzos I.Sory žaidė be keitimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius