-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos futbolo lyderių mūšyje – dramatiška „Žalgirio“ pergalė paskutinę minutę

Šalies čempiono titulą ginantis Vilniaus „Žalgiris“ sugrįžo į A lygos viršūnę. Nuo suolo pakilęs slovakas Jakubas Sylvestras įmušė paskutinę teisėjo pridėto laiko minutę, o žalgiriečiai namuose 3:2 (2:1) palaužė Marijampolės „Sūduvą“.
Vilniaus „Žalgiris“ – Marijampolės „Sūduva“
Vilniaus „Žalgirio“ triumfas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Po dramatiškos pergalės Vladimiro Čeburino auklėtiniai dviem taškais aplenkė „Sūduvą“ A lygoje ir dar turi vienerias rungtynes atsargoje.

Tiesa, suvalkiečiai galės atsigriebti jau kitą savaitę, kai A lygos lyderiai dar sykį pasitikrins jėgas tarpusavyje.

„Žalgirio“ futbolininkai rungtynėse pirmavo – po D.Diaw (13 min.) ir J.Tadičiaus (32 min.) taiklių smūgių, bet rezultatą lygino J.N'Kololo (26 min.) ir pirmasis po akrobatinio Keisuke Hondos bandymo prie kamuolio suskubęs M.Beneta (62 min.).

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Keisuke Honda ir „Sūduva“ pralaimėjo svarbų mūšį dėl aukso.
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Keisuke Honda ir „Sūduva“ pralaimėjo svarbų mūšį dėl aukso.

Pirmojo kėlinio pabaigoje įvarčiu džiaugėsi ir „Žalgirio“ saugas Karolis Uzėla, bet teisėjas Robertas Šmitas ir jo asistentas nusprendė, kad kamuolys dar nebuvo kirtęs vartų linijos, nors vaizdo pakartojimai parodė, kad įvartis greičiausiai jau buvo įmuštas.

Negalėjo „Žalgiris“ patikėti ir teisėjo sprendimu neskirti 11 metrų baudinio antrojo kėlinio viduryje, kai N.Taravelis nugriovė F.Kyeremeh, bet arbitras užfiksavo pražangą puolime. Vaizdo pakartojimai dar sykį parodė, kad teisėjas greičiausiai buvo neteisus.

Būtina pažymėti, kad Lietuvos čempionate nėra naudojama nei vartų linijos technologija, nei VAR peržiūra.

Rungtynių eiga:

90+5 min. ĮVARTIS!!! „Žalgiris“ pasiekia savo. Paskutinę pridėto laiko minutę J.Silvestras kaire koja muša įvartį. 3:2, žalgiriečiai triumfuoja.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Marijampolės „Sūduva“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vilniaus „Žalgiris“ – Marijampolės „Sūduva“

90+2 min. „Žalgiris“ šturmuoja „Sūduvos“ vartus, bet šeimininkams trūksta tikslumo puolime. Prie svečių vartų kyla tikras gaisras, tačiau suvalkiečiams milžiniškų pastangų dėka pavyksta jį užgesinti. Teisėjas prideda 5 papildomas minutes.

82 min. Pavojinga „Sūduvos“ standartinė situacija. Kamuolys leidosi ant galvos J.N'Kololo, bet svečių puolėjas nukreipti kamuolio į vartus nesugebėjo.

75 min. Aistros kaista. T.Kišas įsirėžia į N.Gorobsovą ir užsidirba geltoną kortelę. Futbolininkai žaidžia vis kiečiau. Pergalės siekia ir vieni, ir kiti.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Teisėjas Robertas Šmitas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Teisėjas Robertas Šmitas

68 min. Dar vienas ginčytinas epizodas. N.Taravelis griauna F.Kyeremeh, šis griūna ant I.Kardumo ir teisėjas Robertas Šmitas švilpia pražangą puolime. Negalintys tuo patikėti žalgiriečiai reikalauja 11 m baudinio ir vaizdo pakartojimai rodo, kad jie – teisūs.

62 min. ĮVARTIS!!! Neįmuši tu, įmuša tau. K.Hondos smūgis griūnant blokuojamas, bet pirmasis prie atšokusio kamuolio suskubęs M.Beneta siunčia kamuolį po skersiniu ir pelno savo pirmąjį įvartį šio sezono A lygoje. Vėl lygu 2:2.

61 min. Šansas „Žalgiriui“. Puikus O.Verbicko perdavimas ir J.Tadičius, atsidūręs vienas prieš vartininką, stengėsi permesti kamuolį per I.Kardumą, bet šis pirštų galiukais pasiekė kamuolį.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./K.Hondos sirgaliai LFF stadione
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./K.Hondos sirgaliai LFF stadione

55 min. Po didžiosios pertraukos abi komandos stengiasi atsakingiau žaisti su kamuoliu ir daryti mažiau klaidų. Ilgesnes atakas jau rezga svečiai, kuriems reikia lyginti rezultatą.

47 min. Antrasis kėlinys prasideda pavojingu S.Kerlos ir K.Uzėlos susidūrimu galvomis aikštės viduryje. Laimei, atrodo, kad abu futbolininkai išvengė rimtesnių sužeidimų ir galės tęsti rungtynes.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Keisuke Honda
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Keisuke Honda

45 min. Pirmasis kėlinys baigiasi. Abi komandos kol kas itin dažnai klysta, o pirmauja tie, kurie tas klaidas geriau išnaudoja. Kėlinio pabaigoje suklydo ir teisėjai, neįskaitę K.Uzėlos įvarčio.

40 min. Kuriozinis epizodas. Po dar vieno „Žalgirio“ kampinio K.Uzėla jau šventė įvartį, bet „Sūduvą“ paskutinę akimirką išgelbėjo gynėjas, išmušęs kamuolį nuo vartų linijos. Tiesa, vaizdo pakartojimas parodė, kad kamuolys greičiausiai jau buvo kirtęs liniją ir įvartis turėjo būti įskaitytas.

37 min. Šansas K.Hondai. Garsiausias A lygos futbolininkas smūgiuoja pavojingai, bet kamuolys skrieja šalia vartų.

32 min. ĮVARTIS!!! Atviras futbolas tęsiasi. Puikus F.Kyeremeh prasiveržimas, perdavimas J.Tadičiui ir „Žalgirio“ legionierius iš Kroatijos muša įvartį į buvusios komandos vartus. Šeimininkai vėl priekyje 2:1.

26 min. ĮVARTIS!!! „Žalgiris“ dukart per minutę daro dvi siaubingas klaidas prie savo vartų. Sykį komandą gelbėja vartininkas T.Duka, bet J.N'Kololo antruoju šansu pasinaudoja. Lygu 1:1.

21 min. „Žalgiris“ klysta aikštės viduryje. „Sūduva“ perima kamuolį ir rūksta į puolimą, o buvęs žalgirietis S.Nyuiadzi drebina vartų konstrukciją. Rezultatas nesikeičia, svečiai neišnaudoja nuostabios progos.

13 min. ĮVARTIS!!! „Žalgiris“ galiausiai pasiekia savo. Nors „Sūduvai“ pavyksta dukart apsiginti, bet po šeimininkų pakelto kampinio kamuolį į vartus siunčia žalgiriečių legionierius iš Senegalo D.Diaw.

10 min. Pavojinga ataka atsako ir svečiai. K.Honda žaidžia „sienelę“ su komandos draugu, įsiveržia į baudos aikštelę ir atlieka pavojingą perdavimą, bet dabar sėkmingai žaidžia jau „Žalgirio“ vartų sargas.

8 min. „Sūduvos“ gynėjas M.Beneta nesėkmingai galva atmeta kamuolį savo vartininkui, pirmasis prie kamuolio suskumba H.Videmonas, bet „Sūduvą“ nuo įvarčio gelbėja vartininkas I.Kardumas.

2 min. Šeimininkai gerokai aktyvesni rungtynių pradžioje. Žalgiriečiai dažniau žaidžia su kamuoliu ir rezga atakas. Suvalkiečiai priversti gintis.

Komentarai prieš rungtynes:

„Bus įdomios rungtynės. Manau, šį vakarą bus karšta aikštėje. Laimėjome taurės finale, o kiekviena pergalė suteikia papildomo pasitikėjimo“, – prieš rungtynes sakė „Žalgirio“ strategas kazachas Vladimiras Čeburinas, praeityje A lygos auksą laimėjęs su „Sūduva“.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vladimiras Čeburinas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Vladimiras Čeburinas

„Nebus lengva. Žinome, kokia gera jie yra komanda ir kiek talento jie turi. Jie greiti puolime ir pavojingi standartinėse situacijose. Tokiose rungtynėse – svarbi kiekviena detalė“, – teigė „Sūduvą“ treniruojantis ispanas Victoras Basadre.

Startinės sudėtys:

Abi komandos rungtynes pradės aikštėje turėdamos po 3 lietuvius. Akivaizdus žalgiriečių lyderis – 12 įvarčių šiame A lygos sezono jau įmušęs ir 10 rezultatyvių perdavimų pridėjęs prancūzas H.Videmont'as.

Suvalkiečių gretose visos akys neabejotinai kryps į Keisukę Hondą. Japonijos superžvaigždė Lietuvoje kol kas yra pasižymėjęs 1 sykį.

Iki sezono pabaigos likus šešiems turams „Sūduva“ pirmauja vienu taškų A lygoje. Tiesa, suvalkiečiai yra sužaidę ir vieneriomis rungtynėmis daugiau.

Kita „Sūduvos“ ir Vilniaus „Žalgirio“ akistata jau po savaitės, lapkričio 3 dieną, vyks Marijampolėje.

Triumfas šalies čempionate atneša ne tik šlovę bei garbę, bet suteikia ir teoriškai lengvesnį kelią kito sezono UEFA turnyrų atrankose.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius