Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelionių mėgėjas G.Babravičius mąsto apie LFF prezidento postą: „Atsirado nuodėmingų minčių“

Ilgametis Lietuvos futbolo federacijos (LFF) veikėjas Gintautas Babravičius, panašu, jog yra pasirengęs grįžti į futbolo veiklą. Pastarosiomis savaitėmis sklandžiusius gandus apie kandidatavimą į aukščiausias pareigas Lietuvos futbole nutraukė pats buvęs politikas. Antradienį 61-erių metų klaipėdietis praskleidė paslapties šydą ir prisipažino, jog svarsto tokią galimybę.
Gintautas Babravičius
Gintautas Babravičius / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Tiesa, kada tai įvyks ir ar išvis įvyks – kol kas didelis klaustukas. Balandžio pradžioje apie pasitraukimą iš LFF prezidento posto pranešęs Edvinas Eimontas daugiau nei po savaitės nusprendė grįžti ir toliau vadovauja vidinių kovų purtomai organizacijai.

Po šio sprendimo Lietuvos futbolo šachmatų lentoje susidarė pato situacija. Norint nušalinti E.Eimontą du trečdaliai LFF konferencijos dalyvių turėtų pareikšti nepasitikėjimą prezidentu. Tai nėra įmanoma. Lygiai taip pat neįmanoma, kad status quo besiruošiantys išlaikyti senieji LFF funkcionieriai patvirtintų visus Futbolo forumo inicijuotos darbo grupės paruoštame raporte nurodytus LFF įstatų pakeitimus.

Šioje situacijoje daugiausia laimėti gali minėtai darbo grupei vadovavęs G.Babravičius, pastaruoju metu besisukantis ne futbolo reikaluose, o organizuojantis žygius. Dabar G.Babravičius užsiėmęs kelionės aplink pasaulį organizavimu.

Pirmadienį septynias valandas posėdžiavęs LFF Vykdomasis komitetas nusprendė, jog gegužės 18-ąją vyksiančioje konferencijoje bus tvirtinami tik kosmetiniai įstatų pakeitimai. Įstatų projekte valdymo organais numatyti LFF Konferencija, Vykdomasis komitetas ir generalinis sekretorius (direktorius), o prezidentui numatyta reprezentacinė funkcija – atstovavimo santykiuose su nariais bei futbolo politikos vystymas.

15min žiniomis, būti „plastmasiniu“ prezidentu E.Eimontas tikrai nesiruošia, tad šiam sudėjus ginklus, bene pagrindiniu pretendentu užimti postą taptų daug patirties politikoje sukaupęs G.Babravičius.

Velnias bando kišti koją – atsiradę nuodėmingų minčių.

Prieš kurį laiką jis mūsų portalui teigė, kad tikrai savęs neįsivaizduoja prezidento poste.

„Dabar turiu kitų planų – organizuoju didelę kelionę per pasaulį ir jau ketvirtus metus dirbu su šia idėja“, – praėjusį mėnesį 15min sakė G.Babravičius.

Vis dėlto, nepraėjo ir mėnuo, ir jis jau kalba kiek kitaip.

„Velnias bando kišti koją – atsiradę nuodėmingų minčių“, – 15min prisipažino politikas antradienį.

Inžinieriaus-statybininko išsilavinimą turintis visuomenės veikėjas praeityje yra priklausęs Lietuvos liberalų sąjungai, Liberalų ir centro sąjungai, dirbęs Švenčionių rajono savivaldybės tarybos nariu, 2000–2004 metais buvo Seimo narys, vėliau – Vilniaus vicemeras.

Praeityje G.Babravičius jau yra buvęs LFF viceprezidentu, o 2012-aisiais varžėsi ir dėl prezidento posto, bet Lietuvos futbolo pasaulis pasirinko Julių Kvedarą.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Gintautas Babravičius
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Gintautas Babravičius

„Dar turiu apsispręsti, mano kandidatūrą dar turėtų iškelti kokia nors regioninė ar šakinė asociacija. 2012-aisiais futbolo bendruomenei mano paslaugų neprireikė, gal dabar ji subrendo pokyčiams?“ – klausė G.Babravičius.

15min žiniomis, neakivaizdžią rinkimų kovą politikas jau pradėjo – pastarosiomis savaitėmis gana aktyviai lankė regionines asociacijas ir ne tik joms pristatinėjo Raportą, tačiau ir pradėjo kaupti konferencijos dalyvių potencialius balsus.

Beje, G.Babravičiaus kandidatūrą palaiko ir kaunietiška federacijos pusė.

Tiesa, kelionėms neabejingas ir šiuo metu iš Maskvos į Kiniją keliaujantis vyras teigė kol kas dar nesusipažinęs su pirmadienį LFF Vykdomojo komiteto priimtais sprendimais dėl įstatų pakeitimo, todėl ir apie savo ketinimus žadėjo papasakoti daugiau sugrįžęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius