Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kepenų vėžį įveikęs Ericas Abidalis: „Būti mano kepenų donoru siūlėsi ir Dani Alvesas“

Buvęs „Barcelona“ klubo gynėjas iš Prancūzijos Ericas Abidalis Katalonijos radijui papasakojo, kad buvęs Dani Alvesas siūlė jam savo kepenų dalį. 34-erių metų futbolininkui praėjusių metų kovą atsinaujino kepenų vėžys ir prireikė transplantacijos.
Ericas Abidalis ir Dani Alvesas
Ericas Abidalis ir Dani Alvesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Portalo goal.com teigimu, Katalonijos klubo sirgaliams buvo seniai žinoma, kad D.Alvesas ir E.Abidalis žaisdami „Barcelona“ klube tapo labai gerais draugais. Brazilas po E.Abidalio išvykimo buvusio komandos draugo garbei perėmė jo 22-ąjį marškinėlių numerį.

„Mūsų draugystė su Dani yra kur kas stipresnė ir šis gestas su marškinėlių numeriu yra niekis. Kai medikai pasakė, kad man reikės kepenų transplantacijos, Dani nedvejodamas pasisiūlė tapti donoru. Žinoma, tokios galimybės net nesvarsčiau – juk jis yra profesionalus futbolininkas“, – sakė į „Monaco“ klubą vasarą persikėlęs E.Abidalis.

Futbolininkui dalį kepenų paaukojo jo pusbrolis, o operacija buvo atlikta praėjusių metų balandį. Po maždaug vienerius metus trukusios reabilitacijos proceso E.Abidalis į aikštę grįžo praėjusio sezono pabaigoje – balandį.

Dabartinis „Monaco“ kapitonas, kurio sutartis su „Barcelona“ baigėsi ir komanda, bijodama galimų sveikatos problemų, sutarties pratęsti neasiūlė, teigė, kad Pepas Guardiola norėjo jį prisivilioti į Miuncheno „Bayern“.

Kai medikai pasakė, kad man reikės kepenų transplantacijos, Dani nedvejodamas pasisiūlė tapti donoru.

„Aš to neneigsiu, tačiau tai nepriklausė vien nuo Pepo norų. „Bayern“ klubo medikų komanda abejojo mano galimybėmis žaisti aukščiausiu lygiu ir nenorėjo prisiimti rizikos, susijusios su mano sveikatos būkle. Aš tai visiškai suprantu ir pateisinu“, – teigė E.Abidalis.

Prancūzas taip pat pareiškė apgailestaująs, jog prieš kelias savaites dienraščio „L'Equipe“ žurnalistai savaip interpretavo jo frazę apie tai, kad „Barcelona“ nemokėjo jam atlyginimo tuomet, kai jis sirgo.
 
„Nesmagu, kai žiniasklaida, išgirdusi vieną sakinį, jį interpretuoja taip, kaip nori. Ta frazė nuskambėjo taip, lyg Katalonijos klubas nemokėjo man pinigų dėl finansinių problemų. Noriu darsyk pasakyti, „Barcelona“ išties nemokėjo man atlyginimo, tačiau ji ir neturėjo to daryti tuo metu, kai aš negalėjau rungtyniauti. Žinau, kad klubas net buvo priverstas pateikti pranešimą žiniasklaidai bei papildomai išaiškinti situaciją. Viskas, kas jame parašyta, yra tiesa. „Barcelona“ su manimi atsiskaitė iki paskutinio cento“, – dėstė prancūzas.
 
Pasak gynėjo, su „Barcelona“ jis išsiskyrė taikiai ir abipusiu susitarimu: „Nėra jokių nesutarimų nei su Sandro Roselliu, nei su Andoni Zubizarreta, nei su Tito Vilanova. Noriu pasakyti, kad kiekvieną kartą į Barseloną atvyksiu kupinas džiaugsmo“.
 
E.Abidalis taip pat patvirtino, jog „Barcelona“ jam pasiūlė vadovauti klubo jaunimo akademijos mokykloms visame pasaulyje ir šis sutiko.
 
„Kai baigsiu futbolininko karjera, grįšiu gyventi į Barseloną ir imsiuosi darbo klube“, – pažadėjo gynėjas.
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius