-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Keturi A lygos klubai atsisakė COVID-19 testų: kodėl jie nepanoro tikrintis?

Lietuvos futbolo federacija ne vieną dieną kontaktavo su Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) atstovais ir galiausiai pasiekė savo – buvo leista privačiose klinikose ištirti A lygos komandas dėl koronaviruso prieš čempionato atnaujinimą. Tiesa, panašu, patiems A lygos dalyviams tai itin aktualu nebuvo, mat ištirti buvo tik du klubai.
ŠMSM nusprendė, kad A lygos futbolininkų netirs
ŠMSM nusprendė, kad A lygos futbolininkų netirs / 15min nuotr.

Pasitikrinti, ar komandos viduje nėra COVID-19 užsikrėtusių žmonių nusprendė tik Vilniaus klubai – „Žalgiris“ ir „Riteriai“.

Šia tema kurį laiką domėjosi ir 15min. SAM pozicija keletą savaičių buvo paprasta: futbolininkai nepatenka į rizikos grupę, kuriai taikomas nuolatinis testavimas.

Tačiau, situacijai švelnėjant, ir atsiradus galimybei kiekvienam piliečiui tirtis privačiai, tai A lygos klubams pasiūlė ir SAM. Tiesa, dėl testų kovojusiai LFF tai netiko, mat tokiu atveju kiekvienas žaidėjas, kiekvienas treneris ar kitas darbuotojas, būtų turėjęs tirtis individualiai.

Apie galimybę ištirti bendrai visą klubą LFF žiniasklaidą informavo ketvirtadienį – likus dviems dienoms iki A lygos atnaujinimo.

Abiejų išsityrusių sostinės komandų visų narių testai – neigiami, tai šeštadienį pranešė LFF.

„Jeigu komanda nusprendė, jog testų atlikti nenori, federacija jų neprivers“, – pranešime spaudai cituojamas LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

15min susisiekė su tirtis atsisakiusio Marijampolės „Sūduvos“ klubo prezidentu Vidmantu Murausku.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vidmantas Murauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vidmantas Murauskas

„Pirmiausia, apie testavimus kalbama jau senokai. Pagal vyriausybės nutarimus, testuotis mūsų grupei – futbolininkams – nepriklauso, to daryti nebuvo galima. Žaidėjai susirinko balandžio pabaigoje ir pradėjo sportuoti. Apie mėnesį laiko sportavo kartu, nė pas vieną jokių simptomų nėra. Vėl grįžtant prie įstatyminių reikalų, tai nėra privalomi testai“, – kalbėjo V.Murauskas.

Tai nėra privalomi testai

Jis pasakojo, kad klube buvo padarytas susirinkimas ir paklausta, kas nori išsitirti. Nė vienas žmogus, pasak „Sūduvos“ prezidento, tokio noro neišreiškė.

„Žmogus yra laisvas apsispręsti“, – sakė V.Murauskas.

Kaip pavyzdį jis pateikė ir savo verslą, kuriame dirba 250 darbuotojų, kurių niekas netestuoja, nors jie taip pat turi kontaktą darbe.

„Bendra aplinka viruso atžvilgiu gerėja. Marijampolėje jau kurį laiką nėra nustatytų naujų atvejų“, – pridūrė V.Murauskas.

Jo teigimu, jei komandoje ar lygoje atsirastų COVID-19 atvejis, tuomet situacija keistųsi iš esmės: reikėtų ir tyrimus atlikti, ir imtis izoliacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius