Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keturios A lygos III turo intrigos

Sekmadienį pasibaigęs II-asis A lygos turas padovanojo netikėtų rezultatų. Jau trečiadienį prasidės III-ojo turo kovos. Pateikiame keturias jo intrigas.
A lyga: Vilniaus "Žalgiris" - Utenos "Utenis"
A lyga: Vilniaus "Žalgiris" - Utenos "Utenis" / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ar bus pasiekta bent viena pergalė ne minimaliu skirtumu?

Čempionate buvo sužaistos septynerios rungtynės, iš kurių dvi buvo sužaistos lygiosiomis. Įdomu tai, kad pergales iškovojusios komandos tą padarė įmušdamos tik vienu įvarčiu daugiau už varžovą. Tris sykius buvo užfiksuotas minimalus rezultatas 1:0, du kartus mačai baigėsi šiek tiek rezultatyviau – 2:1. Vienintelis Vilniaus „Žalgiris“ A lygos sezono starte pirmavo dviejų įvarčių persvara, kurią Klaipėdos „Atlantui“ pavyko sumažinti.

Prognozuojant didesnį nei iki šiol įvarčių lietų, akys krypsta į čempiono ir „Kauno Žalgirio“ akistatą. Savo žiūrovų akivaizdoje pralaimėjęs Utenos „Uteniui“, sostinės klubas to pakartoti tikrai nenorės ir visą savo pyktį norės išlieti principinėje dvikovoje, tuo tarpu atnaujinta kauniečių gynyba pirmose čempionato rungtynėse su „Atlantu“ braškėjimų neišvengė.

Vis tik, verta pastebėti, kad uostamiesčio ekipai mačas Kaune nebuvo lengvu pasivaikščiojimu, tą pripažino ir jos treneris Konstantinas Sarsanija. Bet dviejų žalgirietiškų ekipų dvikovoje viskas yra pačių vilniečių rankose, nes progų „Žalgiris“ sukuria daug, tereikia gerinti jų realizaciją.

Kiek liks nepralaimėjusių komandų?

Jei turnyro lentelės grafoje, žyminčioje pralaimėjimus, nuliai šviečia „Sūduvos“,„Trakų“, „Jonavos“ ir „Utenio“ eilutėse, tai po šeštadienį sužaistų paskutinių turo rungtynių Visagine tokių komandų gali sumažėti, nes tarpusavyje santykius aiškinsis būtent visos šios ekipos: matysime bronzos medalių laimėtojo ir vicečempiono akistatą bei Aukštaitijos derbį.

Kelis sezonus iš eilės „Trakai“ buvo sunkiai įkandamas riešutas Suvalkijos klubui, bet pernai prakeikimas pagaliau buvo nutrauktas. Suprantama, kad geriausią puolimą demonstruojantys sūduviškiai dantis galanda ir prieš šią dvikovą, tačiau šįkart jiems teks surasti spragų kol kas nepramuštose senosios sostinės riterių skydų užtvarose.

Nesėkmių seriją tarpusavio dvikovose praėjusiame ture nutraukė istorinę pergalę prieš „Žalgirį“ pasiekęs „Utenis“, kuris tikrai norės pratęsti savo svajonių startą ir ieškos kelių prie nuo gynybos žaidžiančios ir pavojingai kontratakuojančios „Jonavos“ vartų. Jonaviškiai baudė suvalkiečius, mače su „Trakais“ jiems pritrūko tik sėkmės, tad labai simpatišką futbolą prieš čempioną demonstravusiems uteniškiams teks užmiršti pirmąjį sezono mačą, nes atversti naujo istorijos lapo be rimtos kovos derbyje nepavyks.

Pavyks „Stumbrui“ atidaryti taškų sąskaitą?

Abi Kauno komandos yra vienintelės šiame sezone taškų dar neiškovojusios ekipos. Jei „Kauno Žalgiris“ kovas čempionate pradėjo nuo II-turo, tai „Stumbrui“ nesėkmingai susiklostė tiek pirmosios, tiek antrosios rungtynės.

Tiesa, šios komandos gerbėjai gali baksnoti į nepalankų tvarkaraštį, kai iškart teko jėgas išmėginti su dviem praėjusio sezono medalininkais, tačiau prieš tuos pačius varžovus žaidusi „Jonava“ sugebėjusios iškovoti po tašką abejuose turuose.

Trečiajame ture „Stumbro“ laukia dar vienas rimtas iššūkis – „Atlantas“, kurį jo namų aikštėje pargriauti pavyksta ne daugeliui. Vis tik, norint pasiekti prieš sezoną deklaruotus tikslus pakliūti tarp geriausių keturių komandų, kauniečiams privaloma pradėti rinkti taškus. „Stumbro“ naujokas M.Papšys, eilę metų atstovavęs „Atlantui“, jau yra skriaudęs savo buvusį klubą, o istorija mėgsta kartotis.

Ar „Sūduvos“ gretose pasižymės ne gynėjai?

Vaidas Slavickas ir Andro Švrljuga – tokios netikėtos pavardės figūruoja čempionato snaiperių sąrašo viršūnėje po dviejų turų. Penkis įvarčius pelniusi „Sūduva“ yra rezultatyviausia lygos komanda. Neįtikėtina, bet visus juos pelnė būtent abu gynėjai, siuntę kamuolį į tinklą tiek pirmose, tiek antrose sezono rungtynėse. Futbolininkai savo įvarčių nesureikšmina ir akcentuoja bendro komandos rezultato svarbą, bet, jei jiems pavyks pratęsti šią seriją ir prieš riterius, tapsime unikalaus Lietuvos futbole įvykio liudininkais.

2017 m. A lygos III turas:

  • Kovo 15 d. 18.00 „Atlantas“ - „Stumbras“ (Klaipėdos dirbtinės dangos stadionas)
  • Kovo 16 d. 18.00 „Sūduva“ - „Trakai“ (Arvi arena)
  • Kovo 16 d. 19.30 „Žalgiris“ - „Kauno Žalgiris“ (Sportima)
  • Kovo 18 d. 13.00 „Utenis“ - „Jonava“ (Visagino dirbtinės dangos stadionas)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius