-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Keturios A lygos X turo intrigos

Trečiadienį prasidėsiančiame A lygos X ture įvyks net trys turnyro lentelės kaimynių dvikovos, kurių pergalės kaina yra dvigubai brangesnė. Pateikiame keturias jo intrigas.
„Trakai“
„Trakai“ / FK trakai nuotr.

„Sūduvos“ problemos gynyboje išspręstos?

Suvalkijos klubas šiame sezone kol kas praleido dvigubai daugiau įvarčių nei kitos pirmojo ketverto komandos. Suprantama, kad treneris Vladimiras Čeburinas ėmėsi priemonių ir per paskutines dvejas rungtynes gynybos grandyje darbavosi naujas centro gynėjų duetas – Henris Ndongas ir Aleksandaras Živanovičius. To rezultatas – praleistas vos vienas įvartis mače su „Jonava“, o ir tą jonaviškiai įmušė kiek kuriozinėje situacijoje.

Vis tik, tikrąjį „Sūduvos“ gynybos veidą geriausiai patikrins Klaipėdos „Atlantas“ su Andrejumi Paniukovu priešakyje. Pirmojo rato akistatoje įvarčių pelnyta nebuvo, tačiau tąsyk svečių treneris Konstantinas Sarsanija neliko patenkintas savo auklėtinių žaidimų.

Žinant, kad uostamiesčio ekipa buvo rezultatyvi visose namų rungtynėse ir savo žiūrovų akivaizdoje visada žaidžia kur kas geriau, šįkart Marijampolės atstovų lauks žymiai rimtesnis testas.

Pavyks Kauno „Stumbrui“ įmušti ir Vilniuje?

„Stumbras“ figūruoja komandų, kurios sugebėjo įmušti vos penkis įvarčius praleidusiam čempionui, sąraše. Vis tik, antrajame rate A lygos lyderis kol kas demonstruoja puikią gynybą ir abu mačus išlaikė savo vartus „sausus“.

Įdomu ir tai, kad kauniečiai akistatose su „Žalgiriu“ paprastai sėkmingiau žaidžia svečiuose ir pernai, sezono finiše, pirmą kartą sugebėjo iškovoti tašką, sužaisdamas lygiosiomis 2:2. Galbūt sulauksime nemažo siurprizo ir nutrūkusios vilniečių pergalių serijos?

Po praėjusio turo rungtynių su „Trakais“ treneris Mariano Barreto turėjo didelių priekaištų lygos arbitrams teigdamas, kad šie yra palankesni pirmojo ketverto komandoms. Po tokių pareiškimų kelionė į Vilnių įgaus papildomų prieskonių ir, galima neabejoti, teisėjų delegacijos darbas bus stebimas tarsi pro padidinamąjį stiklą.

Išlips „Jonava“ iš pralaimėjimų liūno?

Po kiekvieno naujo pralaimėjimo trenerio Donato Vencevičiaus veidas tampa vis niūresnis. Po gero starto „Jonava“ pralaimėjo penkias rungtynes iš eilės ir turėtas pasitikėjimas savimi liko tik maloniu prisiminimu.

Jo atstatymui gali pasitarnauti išvyka į laikinąją sostinę, kur pergalė prieš „Kauno Žalgirį“ pagerintų situaciją turnyro lentelėje. Traumų ir diskvalifikacijų išretinta Jonavos komanda neturi kur trauktis, nes, kaip mėgstama sakyti, „šešių taškų vertės“ rungtynėse dar vienas pralaimėjimas ją priartintų prie pat turnyro lentelės dugno, nuo kurio skiria keturi taškai.

Žalgiriečiai į šias rungtynes eis tarsi į paskutinį mūšį, nes pergalių sezone dar neiškovusiai ekipai kiekvienas iškovotas taškas yra auksinis. Papildomo užsivedimo pridės ir tai, kad komandos žaidimas akivaizdžiai gerėja. Mačo su „Uteniu“ antrąjį kėlinį bene pirmą kartą sezone būtent „Kauno Žalgiris“ rungtyniavo „pirmuoju numeriu“ prispausdamas varžovus prie jų vartų.

Taip pat komanda po paskutinio sužaisto turo atsisveikino su treneriu Vitalijumi Stankevičiumi, kurį pakeis iki šio sezono jai vadovavęs Laimis Bičkauskas. Ar tai sudrebins komandą, pasakyti sunku. Be to, tiek kauniečiai, tiek jonaviečiai turi ribotus resursus ant atsarginių suolo, o rungtynių maratonas pareikalavo daug jėgų. Todėl svarbesniu faktoriumi bus tai, kuri ekipa jų išsaugojo daugiau.

Pirmasis ketvertas taps pirmuoju penketu?

„Utenį“ nuo ketvirtoje vietoje esančių „Trakų“ skiria vos 3 taškai. Uteniškių pergalės atveju, jei „Jonava“ ir „Stumbras“ liks be taškų, nemaža takoskyra nuo šeštosios vietos taps didžiule. „Naujojo senojo“ trenerio Olego Boičyšino vedami aukštaičiai sugebėjo laimėti Kaune, todėl Visagine, kur žaisti yra sunku visoms komandoms, tikėsis pakartoti sėkmę ir atsirevanšuoti riteriams už nesėkmę pirmajame rate bei pasivyti juos turnyro lentelėje.

„Trakai“ ir toliau buksuoja. Prieš sezoną tikėję savo galimybėmis mesti iššūkį „Žalgiriui“, vicečempionai vis dar nesusitvarko su iššūkiu surasti savo žaidimą. Komanda ir toliau vargsta puolime, nesugebėdama įmušti daugiau nei vieno įvarčio, ir reguliariai barsto taškus, jau penkias dvikovas baigusi taikiai.

Šiuo metu riterių rezultatai yra pasikartojantys – rezultatyvias lygiąsias keičia pergalės nepraleidžiant įvarčio, todėl, vadovaujantis tokia seka, atrodytų, uteniškių laukia nesėkmė. Pirmaujančios čempionate trys komandos Visagine triumfavo, o „Atlantui“ ir „Sūduvai“ susitinkant tarpusavyje, čia laimėti privalo ir „Trakai“.

2017 m. A lygos X turas

  • Gegužės 3 d. 18.00 „Utenis“ – „Trakai“ (Visagino dirbtinės dangos stadionas)
  • Gegužės 3 d. 20.00 „Žalgiris“ – „Stumbras“ (LFF stadionas)
  • Gegužės 4 d. 18.00 „Kauno Žalgiris“ – „Jonava“ (S.Dariaus ir S.Girėno stadionas)
  • Gegužės 4 d. 20.00 „Atlantas“ – „Sūduva“ (Klaipėdos dirbtinės dangos stadionas)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius