-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ketvirtadienį pasaulio čempionate – grupių etapo finišas

Pasaulio futbolo čempionato grupių etapas pasiekė finišo tiesiąją – ketvirtadienį vakare bus sužaistos paskutinės ketverios rungtynės. G grupėje beveik nėra likę jokių neaiškumų, tačiau H grupėje vis dar virs įnirtingos kovos.
Anglija – Panama
Anglija sieks pirmos pozicijos grupėje / „Scanpix“ nuotr.

Japonija – Lenkija (17 val.)

Lenkijos rinktinė į aikštę šiose rungtynėse žengs nuleista galva – Adamo Nawalkos auklėtiniai pralaimėjo pirmas dvejas rungtynes ir atsisveikino su bet kokiomis galimybės pakovoti dėl patekimo į kitą etapą. Japonijos rinktinė yra kur kas geresnėje situacijoje – Azijos atstovai kol kas rikiuojasi pirmoje pozicijoje.

Prieš turnyro startą japonai buvo laikomi šios grupės autsaideriais, tačiau jau pirmoje dvikovoje buvo įveikta Kolumbijos komanda, o paskutinėse rungtynėse – išplėštos rezultatyvios lygiosios su Senegalu.

H GRUPĖ

Nr. Komanda Ž L Lyg. P Tšk. sant. Tšk.
1 Japonija 2 1 1 0 4:3 4
2 Senegalas 2 1 1 0 4:3 4
3 Kolumbija 2 1 0 1 4:2 3
4 Lenkija 2 0 0 2 1:5 0

Japonai net ir pralaimėję šias rungtynes turėtų šansus žengti į kitą etapą. Pergalės atveju jie greičiausiai liktų pirmoje pozicijoje, tačiau ir lygiosios su lenkais taip pat nebūtų blogas rezultatas.

Senegalas – Kolumbija (17 val.)

Šios rungtynės turėtų tapti tikru futbolo desertu – Kolumbija negalėjo parodyti viso savo potencialo rungtynėse su Japonija, kai nuo pat susitikimo pradžios teko žaisti dešimtiese, tačiau Pietų Amerikos atstovai atsigriebė rungtynėse su Lenkija – varžovai buvo sutriuškinti rezultatu 3:0.

Senegalas taip pat demonstruoja gerą žaidimą grupių etape – pirmoje dvikovoje jie užtikrintai susitvarkė su lenkais, o paskutinėse rungtynėse išleido pergalę prieš japonus.

„Scanpix“ nuotr./Japonai bandys be taškų palikti lenkus
„Scanpix“ nuotr./Japonai bandys be taškų palikti lenkus

Afrikiečiams užtenka ir lygiųjų, tačiau Kolumbija kovos tik dėl pergalės. Lygiųjų atveju kolumbiečiai turėtų laukti lenkų malonės – juos tenkintų japonų pralaimėjimas daugiau nei vienu įvarčiu.

Anglija – Belgija (21 val.)

Abi komandos jau yra ramios dėl savo vietos aštuntfinalyje – tiek anglai, tiek belgai iškovojo pergales savo pirmose dvejose rungtynėse. Vienintelė šios dvikovos intriga – kuri komanda užims pirmąją poziciją.

Anglija nustebino futbolo visuomenę rungtynėse su Panama – Garetho Southgate‘o auklėtiniai rezultatu 6:1 nepaliko vilčių varžovams. Pirmoje dvikovoje anglai tik po sunkios kovos palaužė Tunisą, tačiau abejos rungtynės parodė, kad anglai turi milžinišką potencialą puolime.

G GRUPĖ

Nr. Komanda Ž L Lyg. P Tšk. sant. Tšk.
1 Belgija 2 2 0 0 8:2 6
2 Anglija 2 2 0 0 8:2 6
3 Tunisas 2 0 0 2 3:7 0
4 Panama 2 0 0 2 1:9 0

Belgų puolimas šiame čempionate taip pat nesnaudžia – komanda su Romelu Lukaku priešakyje Panamą sutriuškino rezultatu 3:0, o Tunisą – 5:2. Du praleisti įvarčiai rungtynėse su tunisiečiais atskleidė belgų spragas gynyboje, tačiau prieš anglus Belgija tokių klaidų pasirengusi nekartoti.

Žinoma, pergalė vienai iš šių komandų atneštų pirmąją poziciją, tačiau lygiųjų atveju grupės nugalėtojas būtų sprendžiamas pagal geltonas korteles.

Panama – Tunisas (21 val.)

Jau nuo pat turnyro pradžios buvo aišku, kad šios komandos turės tik minimalius šansus prasibrauti į aštuntfinalį. Netikėtumų neįvyko – Tunisas ir Panama paskutinėse rungtynėse kovos dėl pirmųjų taškų, o ne dėl patekimo į kitą etapą.

Tunisas pirmoje dvikovoje davė tikrą kovą anglams – uraganišką puolimą rodantys „liūtai“ tik dėka Harry Kane‘o įvarčio susitikimo pabaigoje šventė pergalę rezultatu 2:1. Antroje dvikovoje tunisiečiai jau buvo bejėgiai prieš belgus.

„Scanpix“ nuotr./Tunisas kabinsis už pergalės
„Scanpix“ nuotr./Tunisas kabinsis už pergalės

Panama pirmoje dvikovoje taip pat kėlė problemų savo varžovams – belgai pirmajame kėlinyje nepralaužė „panamiško riešuto“, tačiau antroje rungtynių pusėje galiausiai pavyko išspręsti sunkumus. Kitos grupės rungtynės susiklostė tragiškai – anglai pažemino atstovus iš Šiaurės ir Centrinės Amerikos.

Tunisas tik dėl įvarčių santykio rikiuojasi trečioje pozicijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius