Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ketvirtadienį pasaulio čempionate – žūtbūtinė Argentinos dvikova su Kroatija

2018 metų pasaulio čempionato kovos įgavo pagreitį – ketvirtadienį bus sužaistos dar trejos antrojo rato rungtynės. C grupėje į kovą stos pergales pirmajame rate pasiekusios Danijos ir Prancūzijos komandos – pastarieji susikaus su Peru futbolininkais, o danams iššūkį mes Australija. D grupėje įvyks žūtbūtinė dvikova tarp Argentinos ir Kroatijos rinktinių.
Pasaulio čempionato D grupės dvikova: Argentina – Islandija
Pasaulio čempionato D grupės dvikova: Argentina – Islandija / „Scanpix“ nuotr.

Neabejojama, kad daugiausia dėmesio sulauks akistata Žemutiniame Naugarde, kur Lionelio Messi atstovaujamai Argentinai pergalė yra gyvybiškai svarbi.

Danija – Australija (15 val.)

Londono „Tottenham“ klubo žvaigždės Christiano Erikseno atstovaujama Danijos rinktinė sunkiai, tačiau pergalingai pradėjo planetos pirmenybes. Tik Yusuffo Poulseno įvarčio ir nuostabaus Kaspero Schmeichelio žaidimo vartuose dėka danai į savo sąskaitą įsirašė pergalę prieš Peru. Danijos rinktinei lengva šioje akistatoje nebuvo – Pietų Amerikos atstovai nemažai laiko praleido varžovų aikštės pusėje, tačiau disciplina pasižymėję danai atlaikė varžovų spaudimą.

Australijos rinktinė pirmoje grupių etapo dvikovoje buvo priversta nuryti karčią piliulę – Azijos žemyno atstovai pačioje rungtynių pabaigoje išleido lygiąsias iš savo rankų. Paulio Pogba įvartis, kuris vėliau buvo įrašytas varžovui, atnešė Prancūzijos rinktinei pergalę rezultatu 2:1. Australijos rinktinė rungtynių rezultatą buvo išlyginusi po realizuoto 11 metrų baudinio, tačiau vienas netikslus žaidimo epizodas 80-ąją kainavo prarastus taškus.

„Scanpix“ nuotr./Danijos rinktinė
„Scanpix“ nuotr./Danijos rinktinė

Australai šioje akistatoje neturi kur trauktis – jiems yra būtina pergalė, nes kitu atveju gali tekti atsisveikinti su šansais žengti į aštuntfinalį. Danų toks spaudimas neslėgs – jiems užtenka nepralaimėti, o sulaukus teigiamo rezultato kitoje grupės akistatoje, aštuntfinalis jau bus pasiekiamas ranka.

Australijos rinktinėje rungtynėse su Prancūzija parodė, kad gali sėkmingai žaisti puolime, todėl danai šioje dvikovoje savo pajėgas turėtų būti sutelkę į gynybą.

Prancūzija – Peru (18 val.)

Prancūzijos rinktinės gerbėjai pasaulio čempionato pradžios tikėjosi kur kas lengvesnės – Didier Deschampso auklėtiniai turėjo rimtai padirbėti, kad turnyras prasidėtų pergale. Vertingiausiai planetos pirmenybių komandai sunkiai sekėsi regzti atakas varžovų aikštės pusėje, tačiau individualus meistriškumas ir nedidelė sėkmė padėjo Europos vicečempionams įsirašyti pergalę prieš australus.

Prancūzams šioje dvikovoje neturėtų būti lengviau – Peru rinktinė prieš Daniją pasirodė gana solidžiai. Atrankoje į pasaulio čempionatą Čilę už savo nugaros palikusi Peru komanda žaidžia atakuojantį futbolą, o su varžovų išpuoliais prancūzams jau buvo sunku tvarkytis pirmose grupės etapo rungtynėse.

„Scanpix“ nuotr./Prancūzijos rinktinė
„Scanpix“ nuotr./Prancūzijos rinktinė

Prancūzijos žiniasklaida spėja, Didier Deschampsas imsis permainų komandos sudėtyje – tikimasi, kad dešiniojo gynėjo pozicijoje šį kartą rungtyniaus Djibrilis Sidibe, puolime Antoine‘ui Griezmannui talkins Olivier Giroud, o į saugų liniją sugrįš Blaise‘as Matuidi.

Peru rinktinei, kaip šiuo atveju Australijai, tai yra „gyvenk arba mirk“ rungtynės. Prancūzų jau nebeturėtų slėgti toks spaudimas, tačiau rinktinės gerbėjai tikisi pamatyti geriausią žaidimą iš savo numylėtinių.

Argentina – Kroatija (21 val.)

Argentinos rinktinės kelias pasaulio čempionato prasidėjo ne taip, kaip tikėjosi jų šalies futbolo sirgaliai – Lionelis Messi nerealizavo 11 m baudinio, o Argentina neįveikė turnyre debiutavusios Islandijos. Pasaulio vicečempionai dominavo rungtynėse su islandais, tačiau nesugebėjo pralaužti sutankintos varžovų gynybos – priešnuodžių prieš ją nerado nei L.Messi, nei kitos komandos žvaigždės.

Kroatijos rinktinėje nuotaika po pirmų čempionato rungtynių yra kur kas geresnė – Zlatko Daličiaus vadovaujama kroatų rinktinė rezultatu 2:0 palaužė Nigeriją. Kroatija neblizgėjo savo žaidimu puolime, tačiau kontroliavo žaidimą ir užtikrintai tvarkėsi su varžovų atakomis. Pergalę kroatams nukalė Luka Modričius ir į savus vartus pasižymėjęs Nigerijos rinktinės gynėjas.

„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

Argentinos rinktinės situacija dar nėra visiškai komplikuota – jie net ir lygiųjų atveju neprarastų šansų žengti į aštuntfinalį, tačiau šiose rungtynėse argentiniečiai kovos tik dėl pergalės. Kroatai gana disciplinuotai žaidė savo aikštės pusėje prieš Nigeriją, tačiau čia jų lauks kur kas rimtesnės pavardės, todėl kroatai šiose rungtynėse bus priversti žaisti antruoju numeriu.

Argentinos rinktinė prieš šią akistatą žada įnešti nemažai permainų – spėjama, kad Jorge Sampaoli pasirinks trijų vidurio gynėjų išsidėstymą, kad mažiau gynybinių savybių galėtų prisiimti atakuojančio plano futbolininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius