Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kiek kainavo suburti Čempionų lygos finalininkių komandas?

Šiuolaikinis futbolas – labai brangus sportas. Norint laimėti svarbiausius titulus, klubams tenka išleisti šimtus milijonų eurų ir dažnai net ir tai negarantuoja trofėjų – tą puikiai žino tiek „Manchester City“, tiek „Paris Saint-Germain“ savininkai. 15min, paaiškina, kaip ir už kiek suformuotos 2017 m. Čempionų lygos finale žaisiančios komandos.
Kas laimės?
Kas laimės? / 15min koliažas

„Real“ starto XI kaina – 350 mln. eurų

Madrido „Real“ ekipa jau daugelį metų pasižymi didžiulėmis už futbolininkus sumokamomis sumomis bei pilnomis žvaigždžių komandomis. Dabartinėje „Real“ sudėtyje žaidžia du iš trijų brangiausių planetos žaidėjų – Cristiano Ronaldo ir Garethas Bale'as.

„Scanpix“ nuotr./Sergio Ramosas Čempionų lygos finale yra įmušęs 2 įvarčius
„Scanpix“ nuotr./Sergio Ramosas Čempionų lygos finale yra įmušęs 2 įvarčius

Nors „Real“ ekipa visada pasižymėjo gana pajėgia futbolo akademija, tačiau dabartinėje komandoje iš buvusių akademijos auklėtinių tvirtą vietą turi tik Danielis Carvajalis. Tiesa, krašto gynėjas 2012-2013 m. buvo išsiųstas sezono stažuotei Lėverkuzeno „Bayer“ gretose.

Iš pirktų žaidėjų savo ištikimybe klubui išsiskiria kapitonas Sergio Ramosas, iš „Sevilla“ ekipos pirktas dar 2005 metais. Ilgai „Real“ rungtyniauja ir Pepe, atvykęs iš „Porto“ dar 2007-aisiais bei jokiame kitame Europos klube nežaidęs Marcelo – jį „Real“ įsigijo iš brazilų „Fluminense“ ekipos 2007 metais.

„Real“ atsarginis Jamesas Rodriguezas yra brangesnis pirkinys nei didžioji dalis starto vienuolikės žaidėjų. „Monaco“ klubui 2014 metais „Real“ už šį žaidėją paklojo net 75 mln. eurų.

Kiti „Real“ atsarginiai irgi nepigūs – Mateo Kovačičius ir Danilo kainavo daug, nors žaidimo laiku pasigirti ir negali. Tiesa, puikią formą demonstruojantis Isco turi šansų finale patekti į starto sudėtį vietoj G.Bale'o, kad stipriai sumažintų ir bendrą „Real“ starto sudėties kainą.

15min nuotr./„Real“ sudėties kaina
15min nuotr./„Real“ sudėties kaina

Brangiausi atsarginiai: Isco 30 mln. („Malaga“), Jamesas Rodriguezas 75 mln. („Monaco“), Pepe 30 mln. („Porto“), Mateo Kovačičius 31 mln. („Inter“), Danilo 31,5 mln. („Porto“).

„Juventus“ starto XI kaina – 286 mln. eurų

Nors „Juventus“ ekipos vardas nedažnai siejamas su labai brangiais pirkiniais, tačiau suformuoti savo startinę sudėtį Turino klubui irgi kainavo nemažai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Gonzalo Higuainas yra žaidęs „Real“ ekipoje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Gonzalo Higuainas yra žaidęs „Real“ ekipoje

Tiesa, „Juventus“ ne vieną savo lyderį yra pirkę jau seniai. Leonardo Bonucci prie komandos prisijungė prieš 7 metus (iš „Bari“), Giorgio Chiellini – prieš 12 (iš „Fiorentina“), o Gianluigi Buffonas brangiausio visų laikų vartininko statusą turi dar nuo 2001-ųjų metų (iš „Parma“).

Pastaraisiais metais „Juventus“ pasižymėjo išlaidavimu ir Italijos lygoje konkuruojančių klubų žaidėjų pirkimu. Turino ekipa iš „Napoli“ prisiviliojo puolėją Gonzalo Higuainą, iš „Roma“ – Miralemą Pjaničių.

Tačiau „Juventus“ pasižymi ir tuo, kad nesibaido įsigyti kitur nepritapusių žaidėjų.

2011-aisiais įsigytas tuomet jau 30-metis Andrea Barzagli, iki tol nežaidęs tokio aukšto lygio ekipoje. Komanda iš „Chelsea“ ir „Bayern“ perpirko ten nepritapusius Juaną Cuadrado ir Medhi Benatia, prieš porą metų surizikavo pasirašydama sutartį su „Real“ nebereikalingu Sami Khedira, o šią vasarą nušovė itin puikų zuikį – priėmė „Barcelona“ ekipai „per seną“ Dani Alvesą.

15min nuotr./„Juventus“ sudėtis
15min nuotr./„Juventus“ sudėtis

Brangiausi atsarginiai: Juanas Cuadrado 20 mln. („Chelsea“), Marko Pjaca 23 mln. (Zagrebo „Dinamo“), Kwadwo Asamoah 18 mln. („Udinese“), Medhi Benatia 17 mln. („Bayern“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius