-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kitaip nei Lietuvoje: į aikštę išbėgusi 11-metė negaus baudos už C.Ronaldo dėmesį

Vienuolikmetė Addison Whelan virpina futbolo sirgalių širdis. Mergaitė iš Dublino išgyvena tikrą svajonių savaitę. Šokusi į aikštę bei keturis suaugusius vyrus trumpam lenkusi jaunoji airė ne tik gavo marškinėlius iš paties Cristiano Ronaldo rankų, bet ir pati tapo tikra žvaigžde savo šalyje.
C.Ronaldo atidavė savo marškinėlius
C.Ronaldo atidavė savo marškinėlius / „Scanpix“ nuotr.

A.Whelan taip išpopuliarėjo, kad Airijos futbolo federacija galiausiai nusprendė nebeskirti jai baudos už įsiveržimą į aikštę.

Istorija prasidėjo atrankos į pasaulio čempionatą rungtynėse. Airiai namie sužaidė lygiosiomis 0:0 su favoritais portugalais, o per aikštę po finalinio švilpuko pasileidusi mergaitė užkariavo viso stadiono širdis.

„Su tėčiu stebėjome rungtynes antroje eilėje. Iš pradžių peršokau į pirmą eilę, tada įveikiau dar vieną barjerą ir skuodžiau taip greitai, kaip tik galėjau. Mačiau, kad mane vejasi du apsaugos darbuotojai“, – RTE radijui pasakojo jaunoji sirgalė.

„Tada pamačiau dar du vyrus, atbėgančius manęs gaudyti. Bandžiau išsisukti, bet jie mane sučiupo. Ėmiau šaukti „Ronaldo, Ronaldo“ iš visos gerklės. Ir jis mane išgirdo!“ – tęsė A.Whelan.

„Ronaldo priėjo ir liepė apsaugos darbuotojams mane paleisti. Aš verkiau. Verkiau iš laimės, o jis manęs paklausė: „Ar man viskas gerai?“ Atsakiau, kad taip ir paprašiau jo marškinėlių. Negalėjau patikėti, kai jis atsakė „žinoma“ ir pradėjo rengtis“ – emocingą akimirką prisiminė 11-metė, pati žaidžianti futbolą „Shelbourne“ mergaičių ekipoje.

Apsaugos darbuotojai A.Whelan tuomet palydėjo atgal pas tėtį, bet Airijos futbolo federacija pastarąjį informavo apie laukiančią 3 tūkst. eurų baudą.

„Mano tėtį nubaudė už mano išbėgimą į aikštę. Bet buvo verta“, – toks buvo vienas pirmųjų mergaitės komentarų.

Vis dėlto istorijai ir pačiai A.Whelan taip išpopuliarėjus, Airijos futbolo federacija (FAI) apsigalvojo – nusprendė baudos nebeskirti.

„Norime patikinti, kad šiuo atveju nebausime Addison. Tačiau primename visiems, jog bėgti į aikštę – draudžiama ir už tai baudžia UEFA. Raginame sirgalius elgtis atsakingai“, – teigė FAI.

Bėgti į aikštę po finalinio švilpuko link C.Ronaldo bandė ir daugiau airių, bet nesėkmingai. Juos sučiupo apsaugos darbuotojai.

„Scanpix“ nuotr./Ne visiems pavyko atbėgti iki C.Ronaldo.
„Scanpix“ nuotr./Ne visiems pavyko atbėgti iki C.Ronaldo.

Prieš dvejus metus, Portugalijai sutriuškinus Lietuvą Vilniuje 5:1, į aikštę išbėgo ir vienas lietuvis. Ant kelių prieš portugalų žvaigždę puolęs kretingiškis Audrius Gadeikis prašė asmenukės, kuri vyriškiui galiausiai kainavo daugiau nei 5 tūkst. eurų.

Lietuvos futbolo federacija (LFF) iš pradžių reikalavo dvigubai daugiau – visų 10 tūkst. eurų, nes tokią baudą, pasak LFF, jai išrašė UEFA. Abi pusės galiausiai sutiko šią sumą pasidalinti per pusę, tačiau futbolo sirgaliui apmokant visas teisines išlaidas.

Jaunajai mergaitei iš Airijos pasisekė labiau. Jai ne tik nereikėjo mokėti baudos, bet ji savo šalyje dar tapo ir tikra žvaigžde. A.Whelan pasikvietė Airijoje itin populiari laida „Late Late Show“, dar įteikusi ir dovanų.

VIDEO: 11-metė C.Ronaldo gerbėja „Late Late Show“ laidoje

Prie C.Ronaldo marškinėlių, kuriuos jaunoji sirgalė atsinešė į studiją, RTE televizijos laida pridėjo ir dar vienus – Londono „Arsenal“ ekipos, sužinojusi, kad mergaitė yra didžiulė šio klubo gerbėja. Taip pat – ir bilietus į „Arsenal“ namų rungtynes „Premier“ lygoje.

„Labai, labai norėčiau. Niekada nesu mačiusi „Arsenal“ ekipos gyvai“, – džiūgavo dar vieną futbolo svajonę netrukus išpildysianti jaunoji airė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius