Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kito sezono „Sūduvos“ dėlionė: du didieji nežinomieji ir žvilgsniai į užsienį

Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai trečius metus iš eilės tapo stipriausia Lietuvos komanda. Šalies čempionai su savo sirgaliais trečiadienio vakarą atsisveikins iki kito sezono starto. Nors komanda patrauks poilsiauti, mažai poilsio teks klubo vadovybei, kuriai kils nemažai iššūkių komplektuojant kito sezono sudėtį.
Kito sezono „Sūduvos“ dėlionėje aiškumo nėra daug
Kito sezono „Sūduvos“ dėlionėje aiškumo nėra daug / 15min nuotr.

15min pasidomėjo, kaip keisis „Sūduvos“ sudėtis po šio sezono.

Vartininkai

Stabiliausia ir jokių klausimų nepaliekanti pozicija.

Pagrindinis čempionų vartų sargas Ivanas Kardumas pratęsė sutartį su komanda dar prieš sezono pabaigą.

nuotr. Sauliaus Čirbos/Ivanas Kardumas
nuotr. Sauliaus Čirbos/Ivanas Kardumas

Parašą ant naujo kontrakto padėjo ir rezervinis vartininkas Ignas Plūkas, dar galiojančią sutartį su „Sūduva“ turi ir Vilius Stebrys.

Gynėjai

Marijampolės klubas jau skelbė, kad kitą sezoną komandos marškinėlius vilkės ne visada į startinę sudėtį prasibraudavęs, tačiau gan patikimai rungtyniavęs slovakas Ivanas Hladikas.

Aiški situacija ir dėl dar dviejų vidurio gynėjų: „Sūduvoje“ žais Aleksandras Živanovičius bei į puolimą jungtis nevengiantis Semiras Kerla. Pastarasis A lygoje sugebėjo pasižymėti keturiais įvarčiais ir penkiais rezultatyviais perdavimais.

nuotr. Sauliaus Čirbos/Semiras Kerla
nuotr. Sauliaus Čirbos/Semiras Kerla

Klausimų vis dar yra dėl veterano Algio Jankausko. 15min žiniomis, 37-rių komandos kapitono sutartis baigsis sulig paskutinėmis rungtynėmis, o jo likimas spręsis vėliau, kai bus aišku, kas treniruos komandą ir kokius sprendimus priims pats futbolininkas.

Iš Vienos „Austria“ atvykusio Michaelio Blauensteinerio nuomos sutartis baigsis po sezono, bet jo ateities klausimas, 15min žiniomis, dar nėra diskutuotas. Vis tik galimybė, kad daug galimybių pasirodyti nesulaukęs austras liks „Sūduvoje“, yra.

Marijampolėje ir kitais metais matysime Andro Švrljugą. Emocingasis dešiniojo krašto gynėjas pratęsė sutartį su klubu dar prieš šio sezono pabaigą.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Andro Švrljuga
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Andro Švrljuga

Sutartį kitam sezonui turi ir Karlo Bručičius. Tiesa, 15min žiniomis, kroato sutartyje yra numatytos išlygos, pagal kurias dėl jo ateities 100 procentų kalbėti dar negalima.

Kraupią traumą per Čempionų lygos atrankos rungtynes patyręs Vaidas Slavickas prieš savaitę iš medikų išgirdo leidimą pradėti bėgioti. Vis dėlto 33-jų futbolininko ateitis kol kas nėra visiškai aiški.

Kaip anksčiau 15min pasakojo pats gynėjas, jis nori po truputį imtis trenerio amato, tad V.Slavickas tikrai mokys vaikus futbolo paslapčių, o jo likimas „Sūduvoje“ bus sprendžiamas po sezono

Saugai

Įdomiausia tema aikštės viduryje yra Paulius Golubickas. 20-metis šį sezoną spindėjo Marijampolės klube, buvo kviečiamas ir į Lietuvos rinktinę, todėl sulaukė susidomėjimo iš užsienio.

Tiesa, oficialiai saugas vis dar priklauso Alytaus „Dainavai“, su kuria, 15min žiniomis, sutartį turi iki 2021-ųjų, o „Sūduvai“ buvo išnuomotas iki šio sezono pabaigos.

15min žiniomis, P.Golubicko nuomos sutartyje yra numatytas punktas, jog pirmumo teisę į šį žaidėją turi „Sūduva“, tačiau konkretūs susitarimai dėl jaunojo talento ateities dar nėra pasiekti. Neatmetama ir jo išvykimo į užsienio komandą galimybė.

nuotr. Sauliaus Čirbos/Paulius Golubickas
nuotr. Sauliaus Čirbos/Paulius Golubickas

Du dabartiniai sūduviečiai šiuo metu dairosi už Lietuvos ribų. Tai Giedrius Matulevičius ir Ovidijus Verbickas, kurie, sulaukę patrauklaus pasiūlymo, 15min žiniomis, norėtų išmėginti jėgas užsienio komandoje.

Ilgamečio Marijampolės komandos atstovo Povilo Leimono kontraktas baigsis, bet, 15min žiniomis, nemaža tikimybė, jog saugas liks gimtajame mieste.

Renanas Oliveira į „Sūduvą“ iš Brazilijos atvyko sezono eigoje ir iš pradžių turėjo problemų priprantant Lietuvoje, nes nemokėjo jokios užsienio kalbos. Vis tik techniškas žaidėjas apsiprato, pramoko kalbą ir, kadangi turi sutartį kitam sezonui, liks Marijampolėje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renanas Oliveira
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Renanas Oliveira

Domagojus Pušičius taip pat prisijungė prie Lietuvos čempionų sezono metu ir ne kartą vertė gerbėjus sulaikyti kvėpavimą ne itin užtikrintais veiksmais ant vejos, tačiau kroatas turi sutartį su „Sūduva“ ir kitiems metams.

Gratas Sirgėdas buvo persekiojamas sveikatos problemų šiais metais, o jo sutartis su čempionų komanda baigiasi po sezono. Vis dėlto, 15min žiniomis, 24-rių lietuvis traumų klausimus išsprendė ir turi pasiūlymą iš „Sūduvos“ likti Marijampolėje.

„Scanpix“ nuotr./Gratas Sirgėdas
„Scanpix“ nuotr./Gratas Sirgėdas

Puolėjai

Atakos smaigalyje daug permainų būti neturėtų. Eligijus Jankauskas, Josipas Tadičius ir net 20 įvarčių A lygoje mušęs Mihretas Topčagičius turi sutartis su Lietuvos čempionų klubu kitiems metams.

Vis dar neaiški situacija tik dėl Roberto Vėževičiaus. Kovingasis puolėjas yra ir marijampoliečių vienas rūbinės lyderių, tačiau šansų aikštėje daug nesulaukia. Jo likimas spręsis paaiškėjus, kas treniruos komandą kitą sezoną.

Sauliaus Čirbos nuotr./Mihretas Topčagičius
Sauliaus Čirbos nuotr./Mihretas Topčagičius

Treneris

Vladimirui Čeburinui Marijampolėje sirgaliai jau ne kartą siūlė statyti paminklą.

Treneris iš Kazachstano „Sūduvą“ trečius metus paeiliui patupdė į viršūnę Lietuvoje ir triskart liko per žingsnį nuo išsvajoto Europos lygos grupių etapo.

Tokie rezultatai, žinoma, skatina susidomėjimą iš užsienio ekipų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vladimiras Čeburinas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vladimiras Čeburinas

„Sūduvos“ klubas yra susitaręs su specialistu, kad šis atsakymą dėl savo ateities duos iki gruodžio 16-osios.

Panaši situacija buvo ir po praėjusio sezono, kai treneris paprašė laiko, tačiau galiausiai liko prie Marijampolės komandos vairo.

A lygos sezono uždanga Marijampolėje nusileis trečiadienį 19 val. rungtynėmis su Vilniaus „Žalgiriu“.

Vieta Komanda Sužaista Įv. sant. Taškai
1. Marijampolės „Sūduva“ 32 +70 84
2. Vilniaus „Žalgiris“ 32 +51 74
3. Vilniaus „Riteriai“ 32 +23 55
4. „Kauno Žalgiris“ 32 +7 50
5. „Panevėžys“ 32 -16 34
6. Klaipėdos „Atlantas“ 32 -46 26
7. „Palanga“ 28 -41 19
8. Kauno „Stumbras“ ✟ 28 -48 15

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius