Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos „Atlante“– 16 veltui žaidžiančių prancūzų, kroatų, kanadiečių ir italų

Iš Lietuvos čempionato dugno niekaip nepakylančio uostamiesčio futbolo klubo „Atlantas“ viltis – desantas sportininkų iš Prancūzijos su treneriu prancūzu priešakyje. Sezoną girgždėdamas pradėjęs „Atlantas“ siekia žūtbūt pakilti iš lentelės dugno, sekmadienį tai žada pademonstruoti žaisdamas su čempionato lyderiais Panevėžio „Ekranu“.
Rungtynių akimirka
„Atlanto“ siekis - pakilti iš čempionato dugno. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vyriausiuoju treneriu liepą paskirtas prancūzas Sebastien Roques, sporto direktoriaus portfelis įteiktas Giorgio Bissonui. Į komandą įsiliejo gausios 16 naujokų iš Prancūzijos, Kroatijos, Kanados bei Italijos. 

Pradėjo braškėdamas

Sezoną „Atlantas“ pradėjo braškėdamas – klubui iškelta bankroto byla. Situaciją smukdė ir prastas žaidimas. „Buvo neaišku, ar klubas sugebės išsikapanoti, ar miestas neteks beveik 50 metų tradicijas turinčios futbolo komandos“, – teigė „Atlanto“ direktorius, Klaipėdos apskrities futbolo federacijos vadovas Romualdas Jonaitis. 

Dar kovo 5-ąją, kai buvo pasirašyta „Atlanto“ teisių R.Jonaičiui perdavimo sutartis, buvo neaiški „Atlanto“ situacija. Klubui, kuriam iškelta bankroto byla, sunkiai sekėsi ieškoti rėmėjų. Tačiau gegužės 15-ąją bankroto byla buvo panaikinta. 

„Reikėjo imtis pokyčių, galvoti, kaip suktis iš padėties, suradome kelias kompanijas, kurios sutiko paremti“, – prisiminė pašnekovas. 

Liepą pokyčiai palietė ir žaidimą. Į ekipą įsiliejo naujokai, pasikeitė treneris. Tai, pasak R.Jonaičio, teikia vilčių. Pasikeitęs „Atlantas“ pademonstravo, kad nesusitaikys su paskutiniąja vieta: nutraukė penkiolikos nelaimėtų rungtynių seriją A lygoje ir įveikė Alytaus „Dainavą“ 2:1, patiesė į A lygos medalius besitaikančią Pakruojo „Kruoją“ 2:1. 

16 taškų turintis „Atlantas“ vejasi Tauragės „Taurą“ ir Alytaus „Dainavą“. „Atlanto“ vadovai neslepia – jų pagrindinis tikslas šiuo metu 7-8 vietos ir sugrąžinti į futbolo stadioną žiūrovus. 

Aikštelėje – futbolo kalba

Į uostamiestį atsikraustęs ekipos treneris Sebastien Roques apsigyveno kartu su šeima. Sporto direktorius taip pat laukia atvykstančios šeimos. Iš Prancūzijos atvykusiems žaidėjams surasti butai, klubas rūpinasi jų maitinimu. „Nėra taip, kad jiems nemokama. Su kiekvienu sudaryta individuali sutartis. Klubas juos apgyvendino, rūpinasi maitinimu, numatyti ir tam tikri bonusai“, – patikino R.Jonaitis. Anot jo, atvykdami sportininkai žinojo, kas jų laukia, treneris kelias savaites stebėjo „Atlanto“ žaidimą. 

Šiuo metu „Atlanto“ treniruotėse skamba ir lietuvių, ir anglų, ir prancūzų kalbos. „Vyrauja futbolo kalba, ji yra specifinė. Tenka nemažai mokytis tiek klaipėdiečiams iš atvykėlių, tiek ir šiems iš lietuvių. Vyksta normalus darbas. Toks, koks ir turi būti“,- aiškino R.Jonaitis. 

Klubo direktorius išsisukinėjo nuo klausimo, koks šiuo metu komandoje buvusio „Atlanto“ prezidento Vaclovo Lekevičiaus vaidmuo. „Tai pats neįdomiausias klausimas. Jis žiūrovas, sirgalius, sakykime taip, ir tiek. Varžybas stebintis nuo suolelio“, – patikino „Atlanto“ direktorius. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius