-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos „Atlantui“ bankrotas netrukdo žaisti A lygoje

Lietuvos futbolo federaciją (LFF) antradienį pasiekė raštas apie Klaipėdos „Atlanto“ klubui iškeltą bankroto bylą. Tačiau garsi šalies komanda ir toliau galės žaisti aukščiausiame Lietuvos futbolo čempionate.
Klaipėdos „Atlantas“
Klaipėdos „Atlantas“ / O.Čemertino/LFF nuotr.

„Jeigu su žaidėjais bus atsiskaitoma, jeigu klubas dalyvaus varžybose – net ir per visą bankroto procedūrą „Atlantas“ galės pabaigti čempionatą“, – 15min.lt antradienį tikino LFF prezidentas Liutauras Varanavičius.

„Apribojimo, kad klubas negali žaisti, esant bankroto administratoriui – nėra. Nesenas pavyzdys – Škotijos aukščiausioje lygoje žaidė net septyni tokie klubai, – tęsė LFF prezidentas. – Yra vienintelė taisyklė. Jeigu žaidėjams skolos yra didesnės nei du mėnesiai, žaidėjai turi teisę kreiptis į federaciją, kad būtų nutraukti kontraktai su jais. Kol kas dar nė vienas žaidėjas nesikreipė.“

1962-aisiais įkurtam garsiam šalies futbolo klubui bankroto procedūra buvo pradėta šių metų kovo 17 dieną. Įdomu, jog tai nutiko praėjus vos savaitei po to, kai „Atlantui“ buvo suteikta A lygos licencija. Skaičiuojama, kad bendros klubo skolos siekia 200 tūkst. Lt.

Finansinių bėdų krečiamo „Atlanto“ klubo dubleriai šią savaitę nepasirodė Mažeikiuose, kur turėjo žaisti dublerių lygos varžybas. Kalbama, jog klubui nepavyko rasti pinigų autobuso nuomai. Dar kartą pasikartojus tokiai situacijai, „Atlantui“ grės pašalinimas iš čempionato.

Anot L.Varanavičiaus, būtų labai gaila, jeigu vienas garsiausių Lietuvos futbolo klubų išnyktų iš šalies futbolo žemėlapio. „Atlantas“ savo istorija yra panašaus lygio klubas į Vilniaus „Žalgirį“. Manau, kad „Atlanto“ vardas yra pakankamai vertingas ir tikrai atsiras, kas norės perimti klubą ir toliau vykdyti veiklą“, – vylėsi L.Varanavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius