Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Klaipėdos granito“ tikslas – mesti iššūkį

Praėjusį sezoną Lietuvos futbolo I lygos čempione tapusi ir teisę žaisti A lygos pirmenybėse sportiniu principu išsikovojusi „Klaipėdos granito“ ekipa apie stulbinančius pasiekimus garsiai nekalba. Šių pirmenybių debiutantai yra atsargūs – medalių, kaip tai daro dauguma A lygos ekipų, iš anksto sau kabintis nesiruošia.
„Klaipėdos granito“ komanda
„Klaipėdos granito“ komanda / klaipėdosgranitas.lt

„Savo jėgą reikia įrodyti ne žodžiais, o darbais. Suprantame, kad pirmaisiais metais kautis Lietuvos aukščiausioje futbolo lygoje bus sunku. Mūsų pagrindinis tikslas – kiekvienose rungtynėse varžovams mesti kuo rimtesnį iššūkį, neleisti lengvai kvėpuoti tiek čempionato vidutiniokams, tiek lyderiams. Nesakome, kad laimėsime medalius, tačiau galiu pažadėti, kad stengsimės kovoti kiekvienose rungtynėse“, – pabrėžė „Klaipėdos granito“ komandos vyr. treneris Robertas Poškus.

Jis ilgą laiką atstovavo Lietuvos vyrų futbolo rinktinei ir dabar, esant progai, dar išbėga į aikštę. R. Poškus – žaidžiantysis „Klaipėdos granito“ treneris.

Jam trenerių štabe talkins taip pat Lietuvos vyrų futbolo rinktinės marškinėlius daug metų vilkėjęs Tomas Ražanauskas. Jis praėjusį sezoną Rygos „Daugavos“ ekipoje patirties sėmėsi iš itin patyrusio ir vieno iš tituluočiausių Lietuvos futbolo specialistų – Virginijaus Lubšio.

„Šiemet bus geriau, kadangi turėsiu rimtą padėjėją, tad ir pats galėsiu ramiai išbėgti į aikštę. Kol žaisiu, nereikės jaudintis, manau, kad Tomas susitvarkys su visomis užduotimis“, – aiškino „Klaipėdos granito“ vyr. treneris ir žaidėjas R. Poškus.

Jis pabrėžė, kad „Klaipėdos granito“ komandoje itin ryškių žvaigždžių nėra, tad jų pagrindinis kozeris – darnus komandinis žaidimas.

„Mūsų projektas – ne vienadienis, o ilgalaikis. Į viršų kopėme po truputį – 2011-2012 metais kovojome II lygos čempionate, 2013 metais tapome I lygos nugalėtojais. Komanda – draugiška, atmosfera – puiki ir ji kasdien tik gėrėja. Visi supranta, kad pergalių galime pasiekti ne individualiais veiksmais, o tik komandiniu žaidimu“, – aiškino treneris.

Pasak klubo direktoriaus Gediminio Zubernio, „Klaipėdos granitas“ darys viską, kad nenuviltų savo sirgalių.

„Stengsimės demonstruoti gražų žaidimą, konkuruoti kaip lygus su lygiu su kiekviena komanda“, – teigė direktorius.

Pirmąsias Lietuvos futbolo A lygos sezono rungtynes granitiečiai žais kovo 10 dieną (pirmadienį) išvykoje su „Trakais“. O jau kovo 15 dieną 12 val. Klaipėdos centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštėje vyks Vakarų derbis tarp dviejų Klaipėdos ekipų – „Klaipėdos granito“ ir „Atlanto“. Šios dvikovos šeimininkas bus „Klaipėdos granitas“.

Iš pernykštės „Klaipėdos granito“ ekipos, kuri tapo I lygos čempione, be R. Poškaus, dar liko keturi žaidėjai: Aivaras Lukošius, Tadas Norbutas, Dmitrijus Šiškinas ir Artūras Kurbangalijevas. Komandą papildė devyni legionieriai (po du ukrainiečius, rusus ir gruzinus, po vieną – japoną, rumuną ir latvį).

Kovos dėl kelialapio į UEFA varžybas

Taip pat reikia nepamiršti, kad „Klaipėdos granitas“ šiemet turi realių šansų iškovoti kelialapį į UEFA Europos lygos atrankos varžybas. Taip atsitiks, jei klaipėdiečiai toliau pergalingai žingsniuos LFF taurės turnyre.

„Klaipėdos granitas“ LFF taurės pusfinalyje susitiks su Gargždų „Banga“, kita pusfinalio pora – nugalėtojų titulą ginantis Vilniaus MFD „Žalgiris“ ir pirmą kartą į pusfinalį patekęs „Trakų“ klubas.

Pirmosios pusfinalių rungtynės bus žaidžiamos balandžio 8-9 dienomis, atsakomosios – balandžio 29-30 dienomis.

Taurės nugalėtojas iškovos teisę atstovauti Lietuvai 2014-2015 metų UEFA Europos lygos atrankos varžybose. Jei taurę laimės šalies čempionas „Žalgiris“, tokia teisė atiteks taurės finalininkui.

Abonementai ir pramogos

„Klaipėdos granitas“ jau pradėjo metinių abonementų prekybą. Šios komandos atstovai siūlo itin viliojantį abonementų paketą vos už 99 Lt (su visais mokesčiais) visam sezonui.

Į tai įskaičiuota ne tik maždaug 20 namų (Klaipėdos centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštėje) rungtynių Lietuvos futbolo A lygos čempionate ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės turnyre, bet ir įvairių „Klaipėdos granito“ partnerių dovanų, pramogų kuponų net už 300 Lt.

„Visi be išimties žmonės, įsigiję „Klaipėdos granito“ abonementus, gaus dovanų kuponų nemokamai sportuoti sporto klubuose, pasimėgauti dažasvydžiu, kartingais, laipyniu parku, pakvietimų į naktinius klubus ir panašiai. Futbolo sirgaliai, abonementui skyrę vos 99 litus, galės mėgautis futbolu ir gaus paslaugų, kurių reali vertė – 500 litų“, – viliojantį pasiūlymą pristatė „Klaipėdos granito“ klubo atstovai.

Anot jų, tokios išskirtinės sąlygos sudarytos dėl to, jog kuo daugiau klaipėdiečių galėtų įsilieti į futbolo verpetą.

„Futbolininkams svarbus savų žiūrovų palaikymas. Juk sakoma, kad sirgaliai – tarsi papildomas žaidėjas aikštėje. Tikime, kad klubo rungtynės taps puikia pramoga futbolą mėgstantiems žiūrovams“, – teigė „Klaipėdos granito“ klubo vadovybė.

„Klaipėdos granito“ komandos sudėtis:

1. Zigmantas Jesipov (1994 11 08, Klaipėda);

2. Artūras Kurbangalijevas (1990 06 29, Kretinga);

3. Rokas Urbelis (1990 01 27, Klaipėda);

4. Tomas Tamošauskas (1983 05 22, Gargždai);

5. Rokas Borusas (1990 01 03, Klaipėda );

6. Aivaras Lukošius (1988 04 16, Klaipėda);

7. Dmitrijus Šiškinas (1987 07 17, Klaipėda);

8. Ernestas Veliulis (1992 08 22, Panevėžys);

9. Paulius Pocius (1988 11 09, Klaipėda);

10. Tadas Norbutas (1994 02 25, Klaipėda);

11. George'as Alaverdashvili (1987 11 21, Gruzija);

12. Tamazis Chargeishvili (1989 06 12, Gruzija);

13. Hayato Wakino (1993 04 10, Japonija);

14. Olegas Dmytrenka (1989 11 26, Ukraina);

15. Oleksandras Tarasenka (1978 12 11, Ukraina);

16. Eduardas Kurskis (1976 10 17, Šiauliai);

17. Robertas Iulianas Vulpe (1992 07 02, Rumunija);

18. Mihailas Zizilevas (1973 12 27, Latvija);

19. Borisas Ignatjevas (1991 01 19, Rusija);

20. Gadži Adžievas (1994 06 04, Rusija)

22. Dominykas Galkevičius (1986 10 16, Jonava);

23. Jevgenijus Morozas (1990 01 20, Trakai).

Vyr treneris: Robertas Poškus.

Treneris: Tomas Ražanauskas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius