-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Klasikinė dvikova: geležinė „Juventus“ gynyba prieš akiai smagų „Monaco“ puolimą

Čempionų lygos antrasis pusfinalis trečiadienio vakarą mums žada tikrą futbolo desertą. „Barcelona“ ekipos puolimą sustabdžiusi Turino „Juventus“ ekipa bandys sulaikyti tikrą turnyro sensaciją, kone kiekvienose rungtynėse po tris įvarčius mušančią „Monaco“ ekipą ir jos jaunuosius talentus.
Kylianas Mbappe ir Paolo Dybala
Kylianas Mbappe ir Paolo Dybala / 15min koliažas

Svajonių sezonas Monake

Šį sezoną „Monaco“ yra rezultatyviausia Europos komanda nacionalinėse pirmenybėse. Prancūzijos „Ligue 1“ Leonardo Jardimo kariauna per 34 rungtynes jau yra surinkusi 95 įvarčius, o Čempionų lygoje per 10 susitikimų pelnė 21-ą.

Ypač aukšta pavara „Les Monegasques“ žaidžia atkrintamosiose varžybose – tiek „Manchester City“, tiek „Borussia“ ekipoms kiekvienose rungtynėse atseikėta po tris įvarčius (tokį patį vidurkį turi ir „Real“).

Jei po pirmojo mačo su „Man City“, kuris pralaimėtas 3:5, daugelis baiminosi, kad „Monaco“ ekipos gynyba tiesiog per silpna ir neatlaikys „įmuškite mums du, mes jums įmušime daugiau“ stiliaus, tai L.Jardimo vyrai įrodė kitaip.

„Monaco“ jau beveik gali vadinti save Prancūzijos čempione, o dėl sėkmingo žaidimo Čempionų lygoje ekipos treneris nusprendė paaukoti kovą dėl nacionalinių taurių. Praėjusį trečiadienį Prancūzijos taurės pusfinalyje PSG sutriuškino antrąja sudėtimi žaidusią „Monaco“ net 5:0, tačiau paryžiečius tai guodžia nedaug – „Ligue 1“ jau iš esmės pralaimėta. Pirmą kartą per pastaruosius ketverius metus.

Giriant „Monaco“ negalima nepaminėti karščiausio Europos talento, tik prieš mėnesį 18-ojo gimtadienio sulaukusio Kyliano Mbappe. Iš esmės tik po Naujųjų metų į pagrindinę komandą prasibrovęs puolėjas per kelis mėnesius „Ligue 1“ ir Čempionų lygoje sukalė iš viso 19 įvarčių.

Tačiau ir be jo „Monaco“ galingai pradėjo sezoną. Ekipa ant kojų pastatė Radamelį Falcao (24 įvarčiai), vasarą pataikė su Kamilo Gliko įsigijimu, stiprindama puolimą. Jis ir portugalas Joao Moutinho yra tie taip kiekvienai jaunai komandai reikalingi veteranai.

Kitose pozicijose rungtyniauja talentai, dėl kurių į eilę rikiuojasi stipriausios Europos komandos – Benjaminas Mendy, Djibrilis Sidibe, Bernardo Silva, Nabilas Diraras, Tiemoue Bakayoko, Thomasas Lemaras, Fabinho. Vasarą apie juos suksis daugybę gandų.

Starto XI prognozė

D.Subasičius; B.Mendy, K.Glikas, Jeffersonas, N.Diraras; T.Lemaras, T.Bakayoko, Fabinho, B.Silva; R.Falcao, K.Mbappe.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Giorgio Chiellini
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Giorgio Chiellini

Turine svarbiausia gynyba

Per 34 Italijos čempionato rungtynes „Juventus“ kol kas praleido tik 22 įvarčius – mažiau tarp penkių stipriausių Europos lygų praleido tik „Bayern“, tačiau tenka pripažinti, kad Bundeslygoje bavarai sulaukia kur kas mažiau pasipriešinimo.

„Serie A“ pirmenybes Turino klubas greičiausiai laimės net nebūdama srezultatyviausia turnyro komanda. Massimiliano Allegri sustyguota gynyba per dvejas rungtynes be įvarčių paliko net „Barcelona“ ekipos žvaigždyną.

Vis dėlto „Juventus“ nėra vien gynyba – ta pati „Barcelona“ iš savo vartų traukė tris įvarčius, o žvelgdamas į M.Allegri naudojamą formaciją negali sakyti, kad ekipos strategas mąsto tik apie tai, kaip nepraleisti.

Turino klubo atakos smaigalyje svarbiausiose rungtynėse išdėstomi trys aukšto lygio puolėjai – Paulo Dybala, Mario Mandžukičius ir Gonzalo Higuainas. Labai daug užduočių atakuojant turi ir Juanas Cuadrado.

Pirmosiose rungtynėse aikštės viduryje „Juventus“ tikrai stipriai trūks diskvalifikaciją užsidirbusio Sami Khediros – visi kiti žaidėjai sveiki ir bus pasirengę.

Jeigu neskaičiuotume balandžio 5-ąją 2:3 pralaimėto „Coppa Italia“ pusfinalio prieš „Napoli“ (o tai nesutrukdė „Juventus“ pasiekti finalo), ekipa nėra pralaimėjusi jau 21 pastarųjų rungtynių (17 perg., 4 lyg.).

Per visą sezoną „Juventus“ tik dukart per vieną mačą į savo vartus praleido tris įvarčius – tai minėtame pusfinalyje su „Napoli“ bei dar lapkričio 16-ąją, kai išvykoje 1:3 nusileido „Genoa“. Net ir du įvarčius Turino futbolininkai praleido vos šešeriose rungtynėse.

Starto XI prognozė

G.Buffonas; Sandro, G.Chiellini, L.Bonucci, D.Alvesas; C.Marchisio, M.Pjaničius; M.Mandžukičius, P.Dybala, J.Cuadrado; G.Higuainas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius