-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokią intrigą žada 230-oji „El Clasico“ dvikova?

Šeštadienio vakarą pirmą kartą šiame sezone susigrums dvi stipriausios „Primera“ lygos komandos – Madrido „Real“ ir „Barcelona“. Manoma, kad pasaulį vienijantį, tačiau tautą į dvi stovyklas dalijantį Ispanijos titanų mūšį stebės 500 mln. žmonių iš daugiau nei 170-ies pasaulio šalių. 
Toni Kroosas ir Lionelis Messi
Toni Kroosas ir Lionelis Messi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nors Madrido „Real“ klubas namuose nepralaimi jau 22-ų rungtynių iš eilės, šįkart į „Santiago Bernabeu“ stadioną atvyksta puikią formą demonstruojantys ir turnyrinės lentelės viršuje besipuikuojantys „Barcelona“ futbolininkai. Pastaruoju metu varžovus iš kelio šluojantys katalonai žada mesti rimtą iššūkį nežymiems „El Clasico“ favoritams ir nuo pastarųjų atitrūkti šešių taškų skirtumu.

Sezoną su čempioniška kibirkštėle pradėję „baltieji“, rodos, atsidūrė nedidelėje duobėje. Prieš dvi savaites patirtas skaudus pralaimėjimas „Sevilla“ ekipai ir ganėtinai vangokas žaidimas paskutiniuose dviejuose Čempionų lygos mačuose prieš „Paris Saint German“ futbolininkus „Real”“klubui pirmajame sezono mūšyje su „Barcelona“ nežada nieko gero.

O labiausiai padai svilti turėtų vyriausiajam klubo strategui Rafaeliui Benitezui. „Mundo Deportivo“ duomenimis, pralaimėjimas katalonams gali reikšti 55-erių metų stratego pabaigą „karališkajame“ klube, o pagrindine ispano alternatyva jau įvardijamas legendinis Prancūzijos ir „Real“ komandos futbolininkas Zinedine’as Zidane’as.

Vis dėlto R.Benitezas šio mėnesio pirmojoje pusėje sulaukė ir gerų žinių – į rikiuotę sugrįžę Karimas Benzema, Jamesas Rodriguezas ir Garethas Bale’as jau šeštadienio vakarą bus pasiruošę padėti „Real“ ekipai susigrąžinti pirmą vietą turnyrinėje lentelėje.

„Kai žaidžiame namuose, o užnugaryje jaučiame nuostabų palaikymą, visada esame favoritai, – rungtynių išvakarėse vykusioje spaudos konferencijoje pasitikinčiai kalbėjo R.Benitezas. – Reikia pripažinti, kad žaisime prieš fantastišką komandą, tačiau tikiu, jog galime juos įveikti.“

„Barcelona“

Į pirmąjį sezono „El Clasico“ katalonai žengia demonstruodami puikią formą. Luiso Enrique auklėtiniai be didesnio vargo įveikė savo varžovus keturiuose paskutiniuose „Primera“ lygos turuose.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Lionelis Messi
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Lionelis Messi

Nors „Barcelona“ sezono pradžioje ne itin sėkmingai darbavosi gynyboje, visą gynėjų privirtą košę išsrėbė puolėjų duetas, kurį sudaro Luisas Suarezas ir Neymaras. Iš Lotynų Amerikos kilę futbolininkai per paskutines septynerias rungtynes „Barcai“ pelnė visus septyniolika įvarčių.

Vis dėlto „Primera“ lygos lyderius, kaip ir Madrido „Real“ futbolininkus, ilgai kamavo traumos. Nors katalonų stovykloje šiuo metu vyrauja pozityvios nuotaikos dėl jau du mėnesius komandai negalinčio padėti Lionelio Messi ir nesunkią traumą besilaižančių Sergio Busquetso ir Ivano Rakitičiaus, manoma, kad kai kurie iš šių žaidėjų startinėje sudėtyje nepasirodys.

Prognozuojama startinė „Real“ sudėtis (4-3-3)

K.Navasas; Danilo – S.Ramosas – R.Varane – Marcelo; J.Rodriguezas – T.Kroos – L.Modričius; G.Bale’as – K.Benzema – C.Ronaldo.​

Prognozuojama startinė “Barcelona” sudėtis (4-3-3)

C.Bravo; D.Alves – Pique – J.Mascherano – J.Alba; I.Rakitičius – S.Busquetsas – A.Iniesta; Muniras – L.Suarezas – Neymaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius