-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 30 /2013 07 01

Konfederacijų taurės finalas: visa griaunanti Brazilija nušlavė bedvasę pasaulio čempionę Ispaniją 3:0

Brazilijos futbolo rinktinė įrodė savo galybę Konfederacijų taurės turnyre. Ketvirtą kartą šį turnyrą laimėjusi „Selecao“ visiškai sudaužė dabartinę Europos ir pasaulio čempionę Ispaniją – 3:0 (2:0).
Fredas ir Neymaras
Fredas ir Neymaras / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite prie mūsų „Facebook“ tinkle, sporto grupėje, kurios gerbėjais jau tapo beveik 7 tūkstančiai žmonių. Sužinokite daugiau įdomių sporto naujienų, diskutuokite ir dalyvaukite konkursuose.

Namuose, „Maracana“ stadione, žaidę Brazilijos futbolininkai nuo pat rungtynių pradžios rodė, kad jie yra kaip niekada užsivedę ir atėjo kovoti tik dėl pergalės.

Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka

Visa širdimi ir visi kartu su stadionu sutraukę šalies himną Brazilijos futbolininkai „Furia Roja“ prigesino jau antrąją minutę, kuomet po Hulko skersuoto kamuolio į baudos aikštelę įvartį pelnė Fredas. Puolėjas nugriuvo ant žemės, tačiau sugebėjo nukreipti kamuolį į vartus.

Po įvarčio brazilai ant laurų neužmigo ir toliau spaudė savo varžovus. Pirmajame kėlinyje ispanai turėjo puikią progą, tačiau Davidas Luizas ištraukė kamuolį iš vartų. Brazilai progą turėjo ne vieną – geriausio šanso neišnaudojo Fredas.

Vis dėlto prieš paskutinę kėlinio minutę Neymaras ir Oscaras surengė puikią ataką ir naudingiausiu turnyro žaidėju pripažintas Neymaras kalė neatremiamą smūgį į artimąjį I.Casillaso vartų kampą.

Tik pasibaigus pertraukai brazilai smogė trečią sykį – Fredas išmaudė ką tik aikštėje pasirodžiusį C.Azpilicuetą ir įmušė antrą įvartį.

Geriausią progą pabandyti kovoti dėl pergalės ispanai gavo 55 min., kuomet S.Ramosas mušė 11 metrų baudinį. Vis dėlto „Real“ gynėjas net nepataikė į vartus. Po 13 min. Gerrardas Pique gavo raudoną kortelę ir ispanams turnyras tapo baigtas – per likusį laiką brazilai žaidė savo malonumui, o ispanai norėjo, kad mačas kuo greičiau baigtųsi.

Tai buvo trečiasis iš eilės Brazilijos laimėtas Konfederacijų taurės turnyras ir ketvirtasis iš viso. Ispanija šio trofėjaus laimėjusi nėra, tačiau antroji vieta yra aukščiausias jų pasiekimas. Be to, šiame mače nutrūko net 29 ispanų nepralaimėtų rungtynių serija.

Statistika. Brazilija – Ispanija 3:0 (2:0)

Smūgiai į vartus (vartų plotą): 14(8) – 15(7)
Pražangos: 26 – 16
Kampiniai: 1 – 8
Nuošalės: 2 – 0
Geltonos kortelės:  0 – 2
Raudonos kortelės: 0 – 1
Kamuolio kontrolė: 48 proc. – 52 proc.

Turnyro apdovanojimai

Turnyro „Fair Play“ prizas – Ispanijos rinktinė

Turnyro geriausias žaidėjas (MVP) – 1. Neymaras; 2. A.Iniesta; 3. Paulinho

Rezultatyviausių žaidėjų trejetas – F.Torresas (auksinis batelis) ir Fredas (sidabrinis batelis) – po 5 įvarčius, Neymaras (bronzinis batelis) – 4

Geriausias vartininkas – Julio Cezaras

VIDEO: Rungtynių įvarčiai.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka

Rungtynės: Brazilija – Ispanija 3:0 (2:0)

Antrasis kėlinys:

90 min. Teisėjas pridėjo 2 min., o mačas baigėsi ramiai – Brazilija tapo Konfederacijų taurės laimėtoja.

87 min. Hernanesas pasirodė aikštėje vietoj Paulinho.

86 min. JULIO CEZARAS ir vėl puikiai apgynė savus vartus – šįkart atmuštas D.Villa smūgis.

81 min, Puikios progos neišnaudojo Pedro, nesugebėjęs įveikti J.Cezaro.

79 min. Fredas paliko aikštę – jį pakeitė Jo.

72 min. Pirmasis brazilų keitimas – Judsonas aikštėje vietoj Hulko.

68 min. RAUDONA KORTELĖ GERARDUI PIQUE! Ispanas neleistinai prie pat baudos aikštelės linijos pargriovė Neymarą ir buvo nubaustas griežtai. Kitą sezoną jie abu žais „Barcoje“, tačiau šįkart Brazilija švenčia – „Maracana“, iš aikštės einant G.Pique, skandavo Shakira, Shakira.

66 min. Brazilai turėjo dar dvi puikias progas pasižymėti, o „Furia Roja“ šios rungtynėse visai nebaisi. Ispanams nesisekė užvaldyti aikštės vidurio, gynybos linija pakrikusi nuo pat mačo pradžios, o į aikštę žengęs D.Villa vietos nerado.

59 min. Davidas Villa pakeitė F.Torresą.

55 min. KĄ PADARĖ SERGIO RAMOSAS? Ispanai gavo 11 metrų baudinį, tačiau S.Ramosas net nesugebėjo pataikyti į vartus!

52 min. Vietoj Juano Matos ispanų gretose – Jesusas Navasas.

47 min. FREDAS – ĮVARTIS! Antrasis puolėjo įvartis rungtynėse – tai jau viskas?

Cezaras Azpilicueta po pertraukos ispanų ekipoje pakeitė Alvaro Arbeloa.

Neymaro įvartis
Neymaro įvartis

Pirmasis kėlinys:

Pirmojo kėlinio metu ispanų kamuolio kontrolė siekė 65 proc., ispanai turėjo dvi geltonas korteles, nors pagal pražangas pirmavo brazilai – 15:8. Į vartų plotą šeimininkai pataikė 4 sykius, o ispanai – vos kartą.

Neymaro svajonė įmušti I.Casillasui išsipildė nė neatvykus į „Barceloną“ komandą.

44 min. ĮVARTIS – NEYMARAS! Puikus puolėjo žaidimas – brazilas sugebėjo žengti atgal, išvengti nuošalės, ir sulaukė puikaus perdavimo iš Oscaro. Ispanija tikrame nokdaune.

41 min. D.LUIZAS! Brazilų gynėjas nuostabiai ištraukė jau beveik vartuose atsidūrusį Juano Matos smūgį – brazilų gynyba buvo visiškai subyrėjusi, tačiau „Chelsea“ gynėjas išgelbėjo savo komandą.

32 min. FREDAS! Idealią progą išvaistė Fredas, kuriam kamuolį Neymaras perdavė tiesiai po kojomis, tačiau „šventasis“ Ikeras sužaidė nuostabiai.

29 min. Baudos smūgis prie pat ispanų baudos aikštelės linijos – Neymaras? Jaunasis brazilas parito kamuolį Hulkui, kuris buvo netaiklus.

27 min. Baudos aikštelėje griuvo F.Torresas, vėliau – Fredas, tačiau baudinio nebuvo. Teisėjui šios rungtynės – itin sunkios. Brazilai žaidė grubokai ir pernelyg nesismulkino, stabdydami ispanų žaidėjų, tačiau sausakimšas „Maracana“ stadionas spaudė teisėją kiekviename žingsnyje.

20 min. Ispanai įsižaidė – po 20-ies minučių „La Roja“ kamuolio kontrolė jau „perlipo“ 60 proc., tačiau brazilų žaibiškos kontratakos kol kas kėlė daugiau grėsmės.

15 min. Antrą kartą aikštėje įvyko susistumdymas – brazilai pabandė išvesti į priekį Neymarą, tačiau aikštės viduryje puolėjas buvo pargriautas ir A.Arbeloa užsidirbo geltoną kortelę. Ispanai manė, kad Neymaras „nėrė“, o  ne iš tikro buvo griaunamas.

13 min. Oho! Paulinho vos neperkėlė kamuolio per iš vartų išėjusį Ikerą Casillasą.

Fredas  – vos antrasis šiame turnyre ispanams įmušęs žaidėjas ir pirmasis, tai padaręs iš žaidimo. Pirmasis buvo Luisas Suarezas, įmušęs baudinį.

8 min. Brazilai po įvarčio nesustojo, tačiau atakavo ir ispanai. Marcelo baudos aikštelėje lietė kamuolį ranka, tačiau kamuolys „surado ranką“ pats, tad 11 metrų baudinio nebuvo. Trūko labai nedaug iki antrojo brazilų įvarčio.

2 min. ĮVARTIS! Brazilai rungtynes pradėjo galingai ir po Hulko skersuoto kamuolio baudos aikštelėje kilusioje sumaištyje ant žemės nukritęs Fredas sugebėjo jį smeigti į vartų tinklą. 4-asis puolėjo įvartis turnyre.

Brazilijos rinktinės startinė sudėtis: Julio Cesaras, Dani Alvesas, Thiago Silva, Davidas Luizas, Marcelo, Fredas, Neymaras, Oscaras, Luizas Gustavo, Paulinho, Hulkas.

Ispanijos rinktinės startinė sudėtis: Ikeras Casillasas, Gerardas Pique, Andresas Iniesta, Xavi, Fernando Torresas, Pedro, Juanas Mata, Sergio Ramosas, Sergio Busquetsas, Alvaro Arbeloa, Jordi Alba.

Fredas įmuaė įvartį.
Fredas įmušė įvartį.

Konfederacijų taurė vadinama generaline repeticija prieš pasaulio čempionatą. Pastarasis vyks kitais metais būtent Brazilijoje.  Šiais metais finalininkai skirtingai lipo turnyro laiptais: brazilai be vargo šlavė varžovus nuo savo kelio, o ispanai pusfinalyje buvo priversti žaisti 11 metrų loteriją su italais.

Istorija. Nors finalo favoritais įvardijami Ispanijos futbolininkai, jie pirmą kartą turnyro istorijoje pateko į finalą, o penktąjį sykį Konfederacijų taurės turnyro finale žaisianti Brazilijos vienuolikė šį turnyrą laimėjo jau tris kartus – 1997, 2005 ir 2009 metais.

Kelias iki finalo. Turnyro šeimininkė Brazilija A grupėje šventė visas tris pergales: 3:0 įveikė Japoniją, vėliau 2:0 nugalėjo Meksiką ir, galiausiai, triumfavo 4:2 prieš Italiją. Pusfinalyje brazilai tik pačioje mačo pabaigoje 2:1 sugebėjo nugalėti Urugvajų.

Tuo tarpu Ispanija dar labiau triuškino savo varžovus grupėje: pradžioje 2:1 įveikė Urugvajų, vėliau 10:0 sudaužė Taitį ir užbaigė pergale 3:0 prieš Nigeriją. Tačiau pusfinalyje ispanai išsikapstė tik po 11 metrų baudinių įveikę Italiją – ekipos per 120 min. sužaidė 0:0

Tarpusavio rezultatai. Iš viso Brazilijos ir Ispanijos rinktinės tarpusavyje yra žaidusios penkias oficialias ir trejas draugiškas rungtynes. Visos jos – praėjusiame tūkstantmetyje. Pirmoji komandų dvikova įvyko prieš beveik 80 metų, o paskutinė – prieš 14 metų. Ispanija šventė dvi pergales, Brazilija laimėjo trejas rungtynes, o trejos baigėsi lygiosiomis.

Ankstesni pasirodymai Konfederacijų taurėje. Šių metų turnyrą organizuojanti Brazilija yra ir sėkmingiausia šalis nuo 1992 metų rengiamos Konfederacijų taurės istorijoje. Brazilai čempionatą laimėjo triskart – 1997, 2005 ir 2009 metais. 1999 metais jie liko antri, o 2001 – ketvirti.

Tuo tarpu nuo 2008 metų neprilygstamą žaidimą demonstruojančios Ispanijos trofėjų kambaryje Konfederacijų taurės dar nėra. Iš viso ispanai šiame turnyre dalyvavo dukart, o aukščiausias jų pasiekimas – bronzos medaliai 2009 metais.

Bronza italams. Brazilijos Salvadoro mieste sekmadienį įvyko Konfederacijų taurės rungtynės dėl trečiosios vietos. Bronzos medalius tik po vienuolikos metrų baudinių serijos iškovojo Italija, kuri šioje „futbolo loterijoje“ 3-2 įveikė Urugvajų. Pagrindinis ir pridėtasis mačo laikas pasibaigė taikiai 2-2.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius