-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontroversiškas baudinys įsiutino danų trenerį, G.Southgate'as baksnojo į VAR

Antrasis „Euro 2020“ pusfinalis trečiadienio vakarą baigėsi ne tik dar viena pratęsimo drama, bet ir puikiai viso turnyro metu dirbusios teisėjų komandos prieštaringu sprendimu. Policijos inspektorius iš Roterdamo Danny Makkelie papildomo laiko metu paskyrė labai abejotiną baudinį į danų vartus, kuris tapo lemiamas.

Šeimininkė Anglija šiuo šansu pasinaudojo, nors danų vartų sargas Kasperas Schmeichelis buvo labai arti stebuklo, atrėmęs pirmą Harry Kane'o smūgį nuo 11 m žymos.

Visgi kamuolys atšoko tiesiai prieš Londono „Tottenham Hotspur“ puolėją ir šįsyk anglų kapitonas neprašovė.

„Man pasisekė, kad kamuolys taip atšoko, – po mačo prisipažino H.Kane'as. – Toks jau tas futbolas – kartais kamuolys nukrenta tau po kojomis. Tai yra viena ryškiausių akimirkų mano gyvenime, tačiau kol kas mes dar nieko nelaimėjome. Lieka paskutinis žingsnis.“

Baudinys buvo skirtas už Mattiaso Jenseno pražangą prieš į baudos aikštelę įsiveržusį Raheemą Sterlingą. Vaizdo įrašas parodė, kad kontakto visiškai nebuvo arba jis buvo minimalus. Arbitras šią situaciją su VAR pagalba išsprendė labai greitai, net nenuėjęs pasitikrinti epizodo monitoriuje.

„Tai buvo baudinys, kurio neturėjo būti, ir tai mane erzina labiausiai, – po mačo neslėpė danų strategas Kasperas Hjulmandas. – Vienas dalykas yra pralaimėti rungtynes, bet pralaimėti taip yra ypač apmaudu. Šie vaikinai to nenusipelnė. Čempionatas mums baigėsi kartėliu.“

Danams nepavyko pakartoti auksinio 1992-ųjų triumfo, bet jų kelionė „Euro 2020“ stadionuose buvo nuostabi. Po mačo visa komanda išsirikiavo prieš 8 tūkst. „Wembley“ stadione mačą stebėjusių savo sirgalių minią ir jiems dėkojo už nuostabų palaikymą.

„Esame nusivylę, labai nusivylę. Tačiau šioje istorijoje yra ir kita pusė – negaliu žodžiais apibūdinti, kaip žaviuosi techniniu personalu, kuris stovi už šių žaidėjų. Jie tiek daug išgyveno. Štabe turime du žmones, kurie išgelbėjo vieno geriausių mūsų žaidėjų gyvybę. Kovėmės kaip išprotėję. Puikiai žaidėme futbolą ir esu dėkingas Danijai ir visai tautai. Mums reikėjo palaikymo, reikėjo empatijos, ypač kai tai nutiko su Christianu“, – prisimindamas Christiano Erikseno nelaimę pirmajame turnyro mače, kalbėjo danų strategas.

„Žinojau, kad kelias bus sudėtingas, bet galiausiai tai virto nuostabiu vakaru mūsų sirgaliams, mūsų publikai ir mūsų šaliai“, – po mačo kalbėjo anglų strategas Garethas Southgate'as.

Paklaustas apie lemtingą baudinį anglų strategas buvo nelabai kalbus.

„Yra VAR, todėl darau prielaidą, kad jie baudinį patikrino ir liko prie teisėjo sprendimo“, – sakė strategas.

Per pagrindinio laiko 90 minučių treneris atliko tik vieną keitimą, bet pratęsime sėkmingai įliejo šviežio kraujo.

„Varžovai nuolat keitė taktiką. Kartais geriau yra nieko nedaryti... Rizika yra ta, kad jei nieko nedarysi, galiausiai tai gali atsisukti prieš tave patį, bet mes viso mačo metu jiems kėlėme problemų“, – pažymėjo strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius