Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Korupcija apkaltintas Chuckas Blazeris visam gyvenimui atskirtas nuo futbolo

Buvęs FIFA vykdomojo komiteto narys Chuckas Blazeris visam gyvenimui suspenduotas nuo futbolo veiklos. Tokį sprendimą priėmė FIFA Etikos komitetas.
Chuckas Blazeris ir Seppas Blatteris
Chuckas Blazeris ir Seppas Blatteris / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 FIFA

Šį sprendimą komitetas priėmė po to, kai C.Blazeris pateko į JAV teisėsaugos akiratį dėl korupcinės veiklos Pietų Amerikos regione.

„Būdamas FIFA nariu jis buvo svarbus žaidėjas, dalyvavęs įvairiose kyšių ir nelegalių mokėjimų schemose. Jis pažeidė ne vieną FIFA Etikos kodekso straipsnį“, – skelbiama oficialiame FIFA pranešime.

Būdamas FIFA nariu jis buvo svarbus žaidėjas, dalyvavęs įvairiose kyšių ir nelegalių mokėjimų schemose.

Chuckas Blazeris Niujorko teisme prisipažino, jog ėmė kyšius kartu su kitais pareigūnais už tai, kad atiduotų savo balsą renkant 2010 metų pasaulio pirmenybių vietą, kuri vėliau buvo patikėta Pietų Afrikos Respublikai.

70-etis amerikietis 1996-2013 metais buvo FIFA Vykdomojo komiteto narys, 1990-2011 m. ėjo CONCACAF generalinio sekretoriaus bei JAV futbolo federacijos viceprezidento pareigas.

Pranešama, kad vengimu mokėti mokesčius kaltinamas Ch.Blazeris sutiko bendradarbiauti su JAV teisėsauga tiriant šią FIFA korupcijos bylą, tad netrukus apie S.Blatterį ir jo bendražygius gali paaiškėti dar daugiau intriguojančių detalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius