-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bent jau ne gėdingai: Lietuvos rinktinė pralaimėjo ir Turkijoje

10 dienų – keturi pralaimėjimai ir 12 praleistų įvarčių. Tokiu pasirodymu birželio rinktinių langą UEFA Tautų lygoje užbaigė Lietuvos nacionalinė komanda, Izmire antradienio vakarą nusileidusi Turkijos rinktinei – 0:2.
UEFA Tautų lyga: Lietuva - Turkija
UEFA Tautų lyga: Lietuva - Turkija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

0:2 prieš Liuksemburgą, 0:6 prieš Turkiją, 1:2 prieš Farerų salas ir 0:2 prieš Turkiją – tokiais rezultatais pasižymėjo Lietuvos rinktinė Tautų lygos C divizione kol kas.

Vakariniame Turkijos didmiestyje Izmire vaizdas jau nebuvo toks kraupus, kaip prieš savaitę Vilniuje, kai LFF stadione šeimininkavę turkai pažemino lietuvius skaudžiausiu pralaimėjimu namuose per visą Lietuvos futbolo istoriją, tačiau dėl pergalės ar bent lygiųjų pakovoti Valdo Ivanausko vyrai šansų neturėjo.

Pirmą kartą lietuvių gynybą turkai pralaužė 38-ą minutę. Mūsų komandos vartininkas Džiugas Bartkus ištraukė kamuolį iš vartų po Kaano Ayhano smūgio, bet arbitrės Stephanie Frappart laikrodis suvibravo, užfiksuodamas, kad kamuolys kirto vartų liniją.

Antrajame kėlinyje lietuviai sugebėjo apsiginti nuo turkų atakų, bet du kartus prisidirbo prasižengdami savo baudos aikštelėje.

54-ą minutę Hakanas Calhanoglu realizavo 11 metrų baudinį po to, kai Cengizą Underą baudos aikštelėje pargriovė Vilius Armanavičius.

81-ą minutę šansą pasižymėti turėjo ir pats C.Underas, kai jis pats vėl uždirbo baudinį – greitoje atakoje jo kojas kabino Titas Milašius. Vis dėlto Lietuvą nuo trečiojo įvarčio išgelbėjo fantastiškas Dž.Bartkaus pasirodymas – vartininkas kojomis sustabdė turko mėginimą realizuoti baudinį.

Lietuvos rinktinė Izmirą pasiekė tik likus penkioms valandoms iki rungtynių pradžios. Šeštadienį Fareruose žaidę futbolininkai įstrigo Atlanto vandenyne esančiame salyne daugiau nei para ilgiau nei tikėjosi, o Turkiją galiausiai pasiekė ne tiesioginiu skrydžiu, o per Edinburgą.

0 taškų po keturių turų turintys Lietuvos futbolininkai yra ryškūs C1 grupės autsaideriai. Turkija surinko maksimalius 12 taškų, Liuksemburgas turi 7, o Farerų salos – 4 taškus.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Į kovas Lietuvos rinktinė sugrįš rugsėjį. Pirmo rudens mėnesio 22 dieną lietuviai namuose priims Farerus, o rugsėjo 25-ąją svečiuosis Liuksemburge.

15min fiksavo svarbiausius rungtynių įvykius.

Rungtynių eiga

Turkija – Lietuva 2:0
38' Kaanas Ayhanas [1:0]
54' Hakanas Calhanoglu [2:0]
81' Cengizas Underas nerealizavo 11 m baudinio

90+3 min. Dž.Bartkus vėl gelbsti Lietuvos rinktinę nuo įvarčio.

88 min. Dž.Bartkus ir vėl savo vietoje – jis sugavo Yunuso Akguno siųstą kamuolį.

81 min. Įspūdingas Dž.Bartkaus epizodas! Lietuvos rinktinės vartininkas kojomis atlaiko C.Undero bandymą pelnyti trečią turkų įvartį.

80 min. Dar vienas baudinys į lietuvių vartus, kurį ir vėl uždirbo C.Underas... Šį kartą greitoje atakoje jo koją užkabino T.Milašius.

76 min. Serdaras Dursunas pavojingai išlenda iš lietuvių gynėjų globos ir iš artimos distancijos pabandė pelnyti įvartį, bet kamuolį sustabdė Dž.Bartkus.

63 min. F.Černychui po kojomis baudos aikštelėje nukrito kamuolys, bet lietuvio bandymą blokavo turkų gynėjai.

54 min. ĮVARTIS! H.Calhanoglu žudikišku smūgiu į apatinį vartų kampą nepalieka šansų Dž.Bartkui ir dvigubina Turkijos persvarą – 2:0.

53 min. Baudinys skiriamas į Lietuvos rinktinės vartus. Po keitimo pasirodęs Vilius Armanavičius griauna Cengizą Underą, o teisėja po VAR peržiūros pirštu rodo į 11 m žymą.

47 min. Labai pavojingas H.Calhanoglu smūgis – kamuolys prašvilpė šalia lietuvių vartų virpsto.

45 min. Pusė rungtynių prabėgo.

38 min. ĮVARTIS! Ne iš karto, bet rungtynių arbitrė fiksuoja įvartį – K.Ayhanas atliko smūgį galva, Dž.Bartkus kamuolį traukė iš vartų, bet šis kirto vartų liniją ir Turkija jau priekyje 1:0.

36 min. Lietuvos rinktinės vartininkas šįkart sėkmingai susitvarkė su Keremo Akturkoglu smūgiu.

30 min. T.Milašius iš gana aštraus kampo pabandė smūgiuoti į vartus, bet nepataikė.

25 min. Bravo Dž.Bartkui! Lietuvių vartininkas atrėmė Hakano Calhanoglu smūgį.

20 min. Uch, kokia pavojinga turkų situacija – Kaanas Ayhanas nepataiko į vartus iš labai artimo nuotolio.

18 min. Dar sykį C.Underas gąsdina Dž.Bartkų – šįkart galingu smūgiu virš vartų.

7 min. Labai klastingas Cengizo Undero mėginimas – kamuolys iš viršaus trenkiasi į skersinį, gerokai išgąsdindamas Lietuvos rinktinę.

3 min. Kokia graži lietuvių ataka! Keliais perdavimais mūsiškiai supjaustė turkų gynybą, o J.Lasickas smūgiavo į vartus, deja, kamuolį sugavo turkų vartininkas.

1 min. Rungtynės startavo. Palinkėkime sėkmės Lietuvos rinktinei!

Lietuvos rinktinės startinė sudėtis: Džiugas Bartkus, Dominykas Barauskas, Linas Klimavičius, Edvinas Girdvainis, Rolandas Baravykas, Titas Milašius, Karolis Uzėla, Linas Mėgelaitis, Justas Lasickas, Fiodoras Černychas, Paulius Golubickas.

lff.lt nuotr./Lietuvos rinktinės sudėtis rungtynėse prieš Turkiją
lff.lt nuotr./Lietuvos rinktinės sudėtis rungtynėse prieš Turkiją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius