-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kosta Rika – ar pavyks pakartoti netikėtą 2014 metų žygdarbį?

Ketvirtfinalį pasaulio čempionate prieš ketverius metus pasiekusi Kosta Rika yra pasilikusi  ambicijų ir Rusijoje.
Kosta Rikos futbolo rinktinė
Kosta Rikos futbolo rinktinė / „Scanpix“ nuotr.

Centrinės Amerikos šalis, turinti tik 5 mln. gyventojų, netikėtai laimėjo grupės varžybas 2014 m. Brazilijoje, aplenkusi Angliją, Italiją, Urugvajų ir tik po 11 metrų baudinių nusileido Nyderlandams ketvirtfinalyje.

Šįkart, per penktąjį pasirodymą planetos pirmenybėse, Kosta Rikos futbolininkų laukia penkis kartus pasaulio čempionai brazilai E grupėje.

„Scanpix“ nuotr./Kosta Rikos futbolo rinktinė
„Scanpix“ nuotr./Kosta Rikos futbolo rinktinė

Štai atidesnis žvilgsnis į Kosta Rikos komandą:

Treneris

Atrankos kelias į Rusiją buvo vingiuotas, kai treneris Paulo Wanchope atsistatydino, įsitraukęs į muštynes per jaunimo (iki 23 metų) rungtynes.

Buvęs rinktinės saugas Oscaras Ramirezas perėmė rinktinės vairą, išlaikęs žaidėjų branduolį, kuris pateikė staigmenų per 2014 metų pirmenybes, nors dauguma žaidėjų negauna nuolatinio žaidimo laiko Europos klubuose. O.Ramirezo svarbiausias iššūkis bus surasti būdą, kaip integruoti naujus žaidėjus į komandą, ypač į jos atakas.

„Scanpix“ nuotr./Kosta Rikos futbolo rinktinės treneris Oscaras Ramirezas.
„Scanpix“ nuotr./Kosta Rikos futbolo rinktinės treneris Oscaras Ramirezas.

Vartininkai

Keyloras Navasas yra geriausiai žinomas Kosta Rikos futbolininkas, turintis pakankamai lyderio savybių, galinčių nulemti rungtynių rezultatą. Jo puikus pasirodymas Brazilijoje suteikė galimybę prieš ketverius metus persikelti į Madrido „Real“, kur jis tapo pagrindiniu vartininku ir tris kartus laimėjo Čempionų lygą per trejus pastaruosius metus.

„Scanpix“ nuotr./Kosta Rikos futbolo rinktinė
„Scanpix“ nuotr./Kosta Rikos futbolo rinktinė

Gynėjai

Giancarlo Gonzalesas iš Italijos klubo „Bologna“ ir Bryanas Oviedo iš Anglijos komandos „Sunderland“ yra neabejotini starto sudėties žaidėjai. 196 cm ūgio Kendallas Wastonas įmušė svarbų įvartį atrankos rungtynėse, per kurias Kosta Rika sužaidė 1:1 su Hondūru ir užsitikrino bilietą į pasaulio čempionatą. Jis taip pat turėtų būti starto sudėtyje. Kiti variantai – veteranas Oscaras Duarte iš „Espanyol“ ir universalus gynėjas Francisco Calvo iš „Minnesota United“.

„Scanpix“ nuotr./Kosta Rikos futbolo rinktinės gynėjas Kendallas Wastonas.
„Scanpix“ nuotr./Kosta Rikos futbolo rinktinės gynėjas Kendallas Wastonas.

Saugai

Bryanas Ruizas yra kapitonas ir pagrindinis atakų variklis. Lisabonos „Sporting“ vidurio saugas, galintis žaisti ir antruoju puolėju, itin prisidėjo prie rinktinės sėkmės prieš ketverius metus. Celso Gamboa, atraminis saugas iš La Korunjos „Deportivo“, taip pat ramus dėl vietos starto sudėtyje. Tuo tarpu Cristianas Bolanosas iš Kosta Rikos komandos „Deportivo Sarprissa“ yra kamuojamas traumų.

„Scanpix“ nuotr./Kosta Rikos futbolo rinktinės saugas Bryanas Ruizas.
„Scanpix“ nuotr./Kosta Rikos futbolo rinktinės saugas Bryanas Ruizas.

Puolėjai

Joelis Campbellas, kurį Londono „Arsenal“ paskolino Sevilijos „Real Betis“, pelnė du įvarčius, kai Kosta Rika sutriuškino 4:0 JAV rinktinę pasaulio čempionato atrankoje. Kitų variantų puolime treneris O.Ramirezas priverstas ieškoti Kosta Rikos lygoje, kur „Sarprissa“ klube žaidžia puolėjai Davidas Ramirezas ir Arielis Rodriguezas.

„Scanpix“ nuotr./Kosta Rikos futbolo rinktinės puolėjas Joelis Campbellas.
„Scanpix“ nuotr./Kosta Rikos futbolo rinktinės puolėjas Joelis Campbellas.

Grupės varžybos

Didysis mačas su Brazilija bus žaidžiamas birželio 22 dieną Sankt Peterburge. Pirmasis mačas su Serbija vyks birželio 17 dieną Samaroje, o paskutinės E grupės rungtynės su Šveicarija laukia birželio 27 dieną Žemutiniame Naugarde.

Kosta Rikos rinktinės sudėtis:

Vartininkai:Keyloras Navasas (Madrido „Real“), Patrickas Pembertonas (LDA), Leonel Moreira („Herediano“);

Gynėjai: Cristianas Gamboa (Glazgo „Celtic“, Škotija), Ianas Smithas („Norrkoping“, Švedija), Ronaldas Matarrita („New York City“, JAV), Bryanas Oviedo („Sunderland“, Anglija), Oscaras Duarte (Barselonos „Espanyol“, Ispanija), Giancarlo Gonzalezas („Bologna“, Italija), Francisco Calvo („Minnesota United“, JAV), Kendallas Wastonas („Vancouver Whitecaps“, Kanada), Johnny Acosta („Aguilas Dorados“, Kolumbija).

Saugai: Davidas Guzmanas („Portland Timbers“, JAV), Yeltsinas Tejeda („Lausanne“, Šveicarija), Celso Borgesas (La Korunjos „Deportivo“, Ispanija), Randallas Azofeifa („Herediano“), Rodney Wallace'as („New York City“, JAV), Bryanas Ruizas (Lisabonos „Sporting“), Danielis Colindresas („Saprissa“), Christianas Bolanosas („Saprissa“).

Puolėjai: Johanas Venegas („Saprissa“), Joelis Campbellas (Sevilijos „Real Betis“, Ispanija), Marco Urena („Los Angeles“, JAV).

„Scanpix“/AP nuotr./Kosta Rikos futbolo rinktinė
„Scanpix“/AP nuotr./Kosta Rikos futbolo rinktinė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius