-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Danija švenčia, Rusija verkia: nuo dugno atsispyrę danai – aštuntfinalyje

Košmariškai Danijai prasidėjęs „Euro 2020“ turnyras per vos daugiau nei savaitę virto pasaka. Prieš trečiąjį turą B grupės dugne su 0 taškų buvę danai trečiajame mače 4:1 sutalžė Rusiją ir įspūdingu būdu žengė į aštuntfinalį.

Danijos rinktinė surinko tik 3 taškus, bet pranoko tiek pat pelniusias Suomiją ir Rusiją dėl geresnio įvarčių santykio tarpusavio rungtynėse.

Rusijai šis čempionatas baigėsi – B grupėje ji liko paskutinė ketvirta.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Danams „Euro 2020“ turnyras prasidėjo katastrofiškai. Pirmose rungtynėse širdies smūgį patyrė Christianas Eriksenas, o sukrėsta komanda nusileido Suomijai ir atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje.

Dar labiau ji komplikavosi po pralaimėjimo Belgijai antrame ture, o su 0 taškų likusi Danijos rinktinė privalėjo paskutiniame ture įveikti Rusiją.

Tą beveik pilno Kopenhagos stadiono palaikomi Danijos futbolininkai padarė įspūdingu būdu.

Pirmajame kėlinyje danai dar darė gynybinių klaidų, kuriomis rusai nepasinaudojo, bet kėlinio pabaigoje įgijo pranašumą, kai puikiu smūgiu kamuolį į vartus „nuleido“ 20-metis Mikkelis Damsgaardas, tapęs jauniausiu Danijos įvarčio autoriumi Europos čempionatuose.

„Scanpix“ nuotr./„Euro 2020“: Rusija – Danija
„Scanpix“ nuotr./„Euro 2020“: Rusija – Danija

Antras įvartis krito po pertraukos, 59-ąją minutę, kai grubią klaidą grąžindamas kamuolį vartininkui padarė Fiodoras Kudriašovas, o kamuolį į rusų vartus lengvai nukreipė Youssoufas Poulsenas.

Rusų viltis išsigelbėti atgijo 68-ąją minutę, kai už Andreaso Christenseno pražangą baudos aikštelėje buvo skirtas baudinys, o jį meistrišku smūgiu realizavo Artiomas Dziuba.

Bet jau po 10 minučių A.Christensenas ištaisė savo klaidą, kai įspūdingu smūgiu-patranka pramušė visą Rusijos gynybą ir pelnė trečiąjį Danijos įvartį.

Jis, panašu, palaužė rusus, nes dar po kelių minučių greitoje atakoje Joakimas Maehle įtvirtino danų pergalę ir bilietą į aštuntfinalį.

Jame danai žais prieš Velsą, A grupėje užėmusį antrąją vietą. Rungtynės birželio 26 dieną vyks Amsterdame.

Į Europos čempionato atkrintamąsias Danija pateko pirmąsyk nuo 2004 metų.

Image result for Russian Football Union

Rusija – Danija 1:4
38' Mikkelis Damsgaardas [0:1]
59' Youssoufas Poulsenas [0:2]
70' Artiomas Dziuba (iš 11 m) [1:2]
79' Andreasas Christensenas [1:3]
82' Joakimas Maehle [1:4]

15min fiksavo svarbiausius rungtynių įvykius

82 min. ĮVARTIS! Nuostabi danų kontrataka baigiasi meistrišku J.Maehle įvarčiu – Danija nenustygsta vietoje, nes jų numylėtiniai jau viena koja aštuntfinalyje.

79 min. ĮVARTIS! A.Christensenas ištaiso savo klaidą už užsidirbtą baudinį fantastišku smūgiu – danų gynėjas įspūdinga patranka vos nepramuša skylės rusų vartuose ir sugrąžina danams dviejų įvarčių persvarą.

70 min. ĮVARTIS! A.Dziuba nepalieka šansų K.Schmeicheliui ir atgaivina Rusijos rinktinės viltis – 1:2.

68 min. Vienuolikos metrų baudinys! A.Christensenas prasižengė baudos aikštelėje.

64 min. Dar vienas sąmyšis prie rusų vartų, bet šįkart svečiams pavyko išsigelbėti.

59 min. ĮVARTIS! Kokia Rusijos gynėjų klaida! Tiesiai po kojomis Y.Poulsenui kamuolį paridenęs F.Kudriašovas pakišo kiaulę M.Safonovui, kuris neturėjo šansų atlaikyti dano smūgio. Danija ypač sustiprino savo galimybes žengti į aštuntfinalį – 0:2.

46 min. Pradedame antrą kėlinį. Ar Rusija atsities?

45 min. Po pirmojo kėlinio danai triumfuoja, bet padaryta dar tik pusė darbo.

41 min. Danija po įvarčio ant bangos – iš karto po to sekė dar keli pavojingi išpuoliai.

38 min. ĮVARTIS! Fantastišku smūgiu Mikkelis Damsgaardas išveda Daniją į priekį ir pasiunčia į euforiją Kopenhagos stadioną – Danija artėja link aštuntfinalio.

30 min. Koks P.Hojbjergo šūvis! M.Safonovas jau buvo bejėgis, bet kamuolys į tinklą krito iš išorinės vartų pusės.

28 min. Danai kamuolį kontroliuoja net 70 proc. laiko, bet kas iš to? Pavojingas atakas kuria ir link vartų kol kas smūgiuoja tik rusai – jie jau atliko tris smūgius, o danai nė vieno.

18 min. Ką sau galvoja danų gynėjai?! Greitkelį A.Golovinui link vartų palikę šeimininkai gali dėkoti K.Schmeicheliui – vartininkas išgelbėjo Danijos rinktinę nuo ruso įvarčio.

1 min. Na ką, pradedam!

Startinės komandų sudėtys:

Rusija (5-4-1): Matvejus Safonovas, Daleras Kuziajevas, Fiodoras Kudriašovas, Georgijus Džikija, Igoris Divejevas, Mario Fernandesas, Aleksandras Golovinas, Romanas Zobninas, Magomedas Ozdojevas, Aleksejus Mirančiukas, Artiomas Dziuba.

Danija (3-4-3): Kasperas Schmeichelis, Jannikas Vestergaardas, Simonas Kjaeras, Andreasas Christensenas, Joakimas Maehle, Thomasas Delaney, Pierre'as-Emile'is Hojbjergas, Danielis Wassas, Mikkelis Damsgaardas, Youssoufas Poulsenas, Martinas Braithwaite'as.

VIDEO: „Vieni vartai“ su Vykintu Slivka – apie įspūdingiausius „Euro 2020“ saugus ir Ch.Erikseno dramą
VIDEO: „Skrieja kamuolys“: vis dar sausi italai, beviltiški turkai ir žūtbūtinis mūšis Kopenhagoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius