Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos lygos kelionės pabaiga: „Barcelona“ auklėtinio vedamas FC „Salzburg“ palaidojo Vilniaus „Žalgirį“ 5:0

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai nesugebėjo sukurti intrigos rungtynėse su FC „Salzburg“ klubu. Vilniečiai Austrijoje Europos lygos ketvirtojo etapo pirmosiose rungtynėse pralaimėjo sausu rezultatu 0:5 ir greičiausiai baigė iki šiol sėkmingą sezoną Europos lygoje. Sužaidus atsakomąsias rungtynes Vilniuje, paaiškės, kuri komanda varžysis Europos lygos pagrindiniame turnyre.
Vilniaus „Žalgiris“ – Poznanės „Lech“
Vilniaus „Žalgiris“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Daugiau nei 7 tūkstančiai žmonių jau tapo 15min.lt SPORTO grupės gerbėjais „Facebook“ tinkle. Prisijunk ir tu, spausk LIKE!

Žalgiriečiai rungtynes pradėjo gindamiesi kaip įmanydami, tačiau, patys nesukūrę pavojingų progų, galiausiai prarado budrumą ir gynyboje. Austrai neišnaudojo kelių dėkingų progų, bet buvęs „Barcelona“ klubo auklėtinis Jonathanas Soriano galiausiai įmušė 29-ąją minutę. Dar po aštuonių minučių šis futbolininkas pasižymėjo antrą sykį. Šįkart Armantas Vitkauskas dar bandė ištraukti kamuolį, bet jis jau buvo kirtęs liniją. Pirmojo kėlinio pabaigoje trečiąjį austrų įvartį įmušė Sadio Mané, o vilniečiai per 45 minutes nieko pavojingo taip ir nesukūrė. Ypač daug darbo turėję gynėaji nesuspėdavo paskui varžovų puolėjus ir saugus, kurie vilniečius lenkdavo vienu žingsniu. Ypač daug darbo turėjo krašto gynėjai, kuriuos nuolat spaudė varžovai.

Antrasis kėlinys prasidėjo kiek pakiliau ir Kamilio Bilinskio smūgiuotas kamuolys skriejo šalia vartų. Tačiau netrukus savo progą iššnaudojo ir jau trečiąjį įvartį įmušė J.Soriano. 68-ąją minutę „Red Bull“ jau penktąjį kartą kamuolį pasiuntė į „Žalgirio“ vartus – pasižymėjo Martinas Hintereggeras. Iki rungtynių pabaigos vilniečiai sukūrė vos vieną kitą pusprogę, o austrai neišnaudojo dar kelių gerų progų.

Atsakomosios rungtynės kitą savaitę vyks Vilniuje. Skelbiama, kad bilietai į šias rungtynes buvo išpirkti per kelias dienas. Tai greičiausiai bus graži padėka Vilniaus „Žalgiriui“ už istorinį sezoną, o ne reali kova dėl kelialapio į pagrindinį Europos lygos turnyrą.

Rungtynės:

Antrasis kėlinys: „Red Bull“ – „Žalgiris“ 5:0

90 min. Paskutinėmis minutėmis žalgiriečiai paskutinių jėgų dėka apsigynė nuo austrų atakų.

78 min. Eivinas Zagurskas pakeitė Mantą Kuklį. Austrai ir toliau atakavo vilniečių vartus.

73 min. Austrai įmušė dar vieną įvartį, tačiau jis dėl nuošalės įskaitytas nebuvo.

69 min. Pavelas Komolovas užsidirbo geltoną kortelę.

68 min. ĮVARTIS. Martinas Hintereggeras įmušė jau penktąjį įvartį į „Žalgirio“ vartus.

67 min. Jonathanas Sorianas paliko aikštę. Vietoj jo pasirodė Besirica.

63 min. ĮVARTIS. Jonathanas Soriano įmušė trečiąjį įvartį.

VIDEO: Trečiasis Jonathano Soriano įvartis

61 min. Pavelas Komolovas buvo priartėjęs prie varžovų vartų, bet nieko pavojingo nesukūrė.

59 min. Kamilio Bilinskio smūgiuotas kamuolys skriejo visai šalia austrų vartų.

53 min. Egidijus Vaitkūnas įsivėlė į konfliktą su varžovu. Teisėjas ramino futbolininkų aistras.

48 min. Žalgiriečiai kėlė kampinį. Po keitimo aikštėje pasirodęs S.Nyuiadzis iškart atliko pavojingą smūgį. Tai buvo pirmasis žalgiriečių bandymas šiose rungtynėse nukreipti kamuolį į vartų tinklą. Vėliau drąsiai žaidęs prancūzas po kampinio dar pavojingai smūgiavo galva.

46 min. Paulius Janušauskas po antrojo kėlinio pakeitė Rytį Leliūgą, o Serge'as Nyuiadzis pasirodė vietoje Vaidoto Šilėno.

Pirmasis kėlinys: „Red Bull“ – „Žalgiris“ 3:0

45 min. Baigėsi lietuviams labai nesėkmingai susiklostęs pirmasis kėlinys. Austrai buvo visa galva viršesni ir įrodė tai net trimis įvarčiais. Dublį jau pelnė Jonathanas Soriano.

40 min. ĮVARTIS. Sadio Mané įmušė jau trečiąjį austrų įvartį. 

37 min. ĮVARTIS. Antrąjį įvartį galva įmušė Jonathanas Soriano. Armantas Vitkauskas išmušė kamuolį iš vartų, bet teisėjas įvartį įskaitė.

VIDEO: Antrasis Jonathano Soriano įvartis

35 min. Austrai ir toliau be atokvėpio puolė lietuvių vartus. Jonathanas Soriano buvo arti antrojo savojo įvarčio.

29 min. ĮVARTIS. Be priežiūros paliktas Jonathanas Soriano įmušė įvartį į „Žalgirio“ vartus. 

VIDEO: Jonathano Soriano įvartis

25 min. Alanas Carvalho pavojingai smūgiavo iš toli ir kamuolį nukreipti šalia vartų teko Armantui Vitkauskui. Austrai kėlė kampinį.

19 min. Žalgiriečiai tik sėkmės dėka išvengia įvarčio. Jonathanas Soriano nepataikė į kamuolį, kuris būtų skriejęs į tuščius vartus.

17 min. Andrius Skerla užsidirbo geltoną kortelę.

13 min. Vienas iš šeimininkų komandos lyderių Kevinas Kamplis smūgiavo į vartus, bet kamuolį sugavo Armantas Vitkauskas.

10 min. Austrijos futbolininkai ir toliau jautėsi daug užtikrinčiau ir puolė vilniečių vartus. Rytis Leliūga buvo vienos sėkmingesnių atakų smaigalyje, tačiau austrai apsigynė.

5 min. Per pirmąsias penkias minutes austrai nesnaudė ir surengė kelias atakas, kurios „Žalgiriui“ didesnių problemų nesukėlė. Vilniečiai kėlė pirmąjį rungtynių kampinį.

Vilniaus „Žalgirio“ sudėtis: Armantas Vitkauskas, Egidijus Vaitkūnas, Andrius Skerla, Luka Peričius, Georgas Freidgemas, Artūras Žulpa, Mantas Kuklys, Pavelas Komolovas, Rytis Leliūga, Kamilis Bilinskis ir Vaidotas Šilėnas.

Zalcburgo „Red Bull“: Péteris Gulácsis, Martinas Hintereggeras, Florianas Kleinas, André Ramalho, Andreas Ulmeris, Stefanas Hierländeris, Stefanas Ilsankeris, Sadio Mané, Kevinas Kamplis, Jonathanas Soriano, Alanas Carvalho.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius