Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti

Kovoje dėl „Premier“ lygos titulo – kertinė „Man City“ pergalė

Anglijos „Premier“ lygoje sužaistos vienos svarbiausių sezono rungtynių – jose titulą ginantys „Manchester City“ futbolininkai 2:0 įveikė Londono „Tottenham Hotspur“.

Šios rungtynės buvo jau kurį laiką vadinamos kertinėmis kovoje dėl titulo. Sezono pabaigos tvarkaraštyje pagrindinio konkurento Londono „Arsenal“ gerbėjai didžiausias viltis dėjo būtent į „Tottenham“ ekipą, bet Ange'o Postecoglou auklėtiniams atimti taškų iš lyderių nepavyko.

Pirmasis įvartis krito 51-ąją minutę, kuomet po Kevino de Bruyne perdavimo kamuolį į vartus be vargo pasiuntė Erlingas Haalandas.

Per pridėtą antrojo kėlinio laiką norvegas realizavo ir 11 metrų baudinį, kurį uždirbo Jeremy Doku.

P.Guardiolai 69-ąją minutę teko keisti savo pagrindinį vartininką Edersoną – brazilas rungtynių negalėjo tęsti dėl traumų, o tarp virpstų stojęs Stefanas Ortega keletą kartų fantastiškai gelbėjo komandą nuo įvarčių.

Pačioje susitikimo pabaigoje po Manuelio Akanji klaidos Sonas Heung-minas pasileido vienas prieš 31-erių vokietį, bet įvarčio korėjietis pelnyti nesugebėjo.

Ši pergalė reiškia, kad „Man City“ su 88 taškais yra pirmoje vietoje, likus žaisti vienerias rungtynes iki sezono pabaigos. Pergalė paskutiniajame ture Mančesteryje prieš „West Ham United“ garantuos titulą P.Guardiolos komandai.

Londono „Arsenal“ atsilieka dviem taškais. Ši komanda paskutines rungtynes irgi žais sekmadienį, kai lauks kova Londone su „Everton“.

Standings provided by Sofascore

„Tottenham“ pralaimėjimas taip pat reiškia, jog ketvirtąją vietą „Premier“ lygoje užims Birmingamo „Aston Villa“ – Unai Emery auklėtiniai kitą sezoną žais Čempionų lygoje.

„Tottenham“ lieka penktojoje pozicijoje.

Paskutines sezono rungtynes Anglijos klubai sužais sekmadienio vakarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius