Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kroatijos triumfas – vartininko klaida paskandino Argentinos rinktinę

Pasaulio futbolo čempionate Rusijoje itin pavojingoje situacijoje atsidūrė Argentinos rinktinė. Argentiniečiai po neįtikėtinos vartininko Wilfredo Caballero klaidos ir nuostabaus Luka Modričiaus šūvio 0:3 nusileido Kroatijai, kuri užsitikrino bilietą į aštuntfinalį.
Lionelis Messi ir Wilfredo Caballero
Lionelis Messi ir Wilfredo Caballero / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Argentinos rinktinės vartininkas W.Caballero tikriausiai jau supranta, ką Čempionų lygos finale jautė „Liverpool“ vartų sargas Loris Kariusas. Būtent argentiniečio klaida buvo lemiama šiose rungtynėse.

Antrojo kėlinio pradžioje šis tiesiog atidavė kamuolį varžovui ir Ante Rebičius technišku smūgiu išvedė Kroatijos rinktinę į priekį.

Vartininkas griebėsi už galvos, bet turėjo grįžti į darbo vietą. Sutrikę argentiniečiai jau nieko nebegalėjo nuveikti varžovų aikštės pusėje, o užsivedę kroatai pridėjo dar du įvarčius.

Argentinos rinktinės treneris Jorgi Sampaoli net nusivilko švarką ir vaikščiodamas šalia aikštės bandė išgelbėti komandą. Jis į kovą metė Gonzalo Higuainą, Paulo Dybalą ir Cristianą Pavosą, bet niekas neveikė. Blankus atrodė ir Lionelis Messi, kuriam žaidimas nacionalinėje rinktinėje tapo ne džiaugsmu, o kančia. Kaip ir rungtynėse su Islandija, jį apsupdavo gausios kroatų gynybos pajėgos.

81-ąją minutę antrą įvartį šiame čempionate įmušė Luka Modričius, kuris paleido nuostabų ir tikslų tolimą smūgį, padvigubindamas savo rinktinės persvarą.

Jau per pridėtą rungtynių laiką įvartį įsirašė ir Ivanas Rakitičius, kuris pasinaudojo sumaištimi argentiniečių baudos aikštelėje. W.Caballero paliko vartus, gynėjai greičiausiai tikėjosi nuošalės ir leido kroatams tiesiog smagintis trečiuoju įvarčiu.

Rungtynių metu netrūko ir aistrų. Nicolas Otamendi rungtynių pabaigoje spyrė kamuolį į galvą I.Rakitičiui ir gavo tik geltoną kortelę, nors veiksmas buvo tikrai nesportiškas.

Argentinos rinktinė dar neprarado vilčių patekti į kitą etapą. Paskutinėse grupių etapo rungtynėse jie privalo nugalėti Nigeriją.

Tiesa, jei Islandija nugalėtų Nigeriją, Argentina galėtų aplenkti islandus tik įmušusi daugiau įvarčių.

Rungtynių eiga

Antrasis kėlinys: Argentina – Kroatija 0:3

90 min. ĮVARTIS. Jau pridėto laiko metu kamuolį į vartus pasiuntė Ivanas Rakitičius.

85 min. N.Otamendi spyrė kamuolį I.Rakitičiui į galvą ir užsidirbo geltoną kortelę. Aikštėje kilo sujudimas ir masinis apsistumdymas. I.Rakitičiaus baudos smūgis atsimušė į skersinį.

81 min. ĮVARTIS. Luka Modričius laidoja Argentiną. Šis įspūdingu tolimu smūgiu nokautavo varžovų vartus.

68 min. Paulo Dybala pakeitė Enzo Perezą. Argentina meta visus ginklus, kad išsigelbėtų.

64 min. G.Higuainas, M.Meza ir L.Messi kartu užpuolė kroatų vartus, bet Kroatijos vartininkas su I.Rakitičiaus pagalba apsigynė.

59 min. Mario Mandžukičius gavo geltoną kortelę.

56 min. Įvarčio autorius A.Rebičius patyrė traumą ir jį pakeitė Andrejus Kramaričius.

54 min. Du keitimai Argentinos rinktinėje. Gonzalo Higuainas pakeitė Sergio Aguero, o Cristianas Pavonas pakeitė Eduardo Salvio.

53 min. ĮVARTIS. Ante Rebičius išvedė į priekį kroatus. Neįtikėtina Argentinos vartininko Wilfredo Caballero klaida. Šis tiesiog atidavė kamuolį varžovui ir A.Rebičius technišku smūgiu nokautavo Argentinos vartus.

51 min. Geltona kortelė Gabrieliui Mercado, kuris sustabdė greitą kroatų ataką.

Pirmasis kėlinys: Argentina – Kroatija 0:0

45 min. Labai mažai pavojingų progų. Kroatai tik kartą smūgiavo į vartų plotą, argentiniečiai – nei karto.

39 min. Ante Rebičiui parodyta pirmoji rungtynių geltona kortelė.

33 min. Mario Mandžukičius bandė galva nukreipti kamuolį į vartus, bet smūgis labai netikslus.

30 min. Kokią progą turėjo Argentina! Enzo Perezas nesugebėjo nukreipti kamuolio į tuščius vartus ir gali kaltinti tik save.

22 min. Marcosas Acuna atliko įspūdingą smūgį ir kamuolys lietė konstrukciją, bet skriejo už vartų.

13 min. Progą turėjo argentinietis Maximiliano Meza, bet kroatų gynyba geležinė.

5 min. Ivanas Perisičius sukūrė pirmą pavojingą smūgį, bet Wilfredo Caballero su iššūkiu susitvarkė.

Startinės sudėtys

Argentina: Wilfredo Caballero (Londono „Chelsea“, Anglija), Nicolas Otamendi („Manchester City“, Anglija), Gabrielis Mercado („Sevilla“), Nicolas Tagliafico (Amsterdamo „Ajax“, Nyderlandai), Javieras Mascherano („Hebei China Fortune“, Kinija), Eduardo Salvio (Lisabonos „Benfica“, Portugalija), Enzo Perezas („River Plate“), Maximiliano Meza (Aveljanedos „Independiente“), Marcosas Acuna („Sporting“), Lionelis Messi („Barcelona“, Ispanija), Sergio Aguero („Manchester City“, Anglija).

Kroatija: Danijelis Subašičius („Monaco“, Prancūzija), Domagojus Vida (Stambulo „Bešiktaš“, Turkija), Ivanas Striničius (Genujos „Sampdoria“, Italija), Dejanas Lovrenas („Liverpool“, Anglija), Sime Vršaljko (Madrido „Atletico“, Ispanija), Luka Modričius (Madrido „Real“, Ispanija), Ivanas Rakitičius („Barcelona“, Ispanija), Mario Mandzukičius (Turino „Juventus“, Italija), Ivanas Perišičius (Milano „Inter“, Italija), Marcelo Brozovičius (Milano „Inter“), M.Rebičius (Franfurto „Eintracht“, Vokietija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius