Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 27 /14:36

„Kruoja“ įveikė „Ekraną“ ir Lietuvos futbolo A lygoje pakilo į trečiąją poziciją

Ketvirtą pergalę Lietuvos futbolo „SMScredit.lt A lygos“ 10-ojo turo rungtynėse iškovojo bei į trečiąją vietą pakilo Pakruojo „Kruojos“ (16 tšk.) klubas, sekmadienį namuose 2:0 (0:0) įveikęs septintojoje pozicijoje esančius Panevėžio „Ekrano“ (12 tšk.) futbolininkus.
Robertas Vėževičius ir Elivelto
Robertas Vėževičius ir Elivelto / fkekranas.lt nuotr.

Tautvydas Eliošius labai gražiu reidu į baudos aikštelę pro keturis varžovus sukūrė pirmąją pavojingą progą 5-ąją minutę, tačiau smūgiuoti neleido laiku po kojomis kritęs gynėjas.

Vėliau dusyk galėjo pasižymėti Robertas Vėževičius. Kartą saugas nepataikė į kamuolį po pakelto kampinio, o vėliau, bandydamas pakeisti Jeano Thome stiprų smūgį, tai padarė labai nevykusiai, nukreipdamas kamuolį už galinės linijos.

Keletą greitų atakų pabandęs surengti „Ekranas“ pirmą pozicinę ataka surengę tik sužaidus 17 minučių. Po poros aukštų perdavimų, su kuriais pakruojiškiai nesunkiai susitvarkė, Elivelto pabandė prasimesti kamuolį pro du gynėjus, tačiau užstrigo padarytoje „dėžutėje“ ir kamuolį prarado.

Aukšti perdavimai į baudos aikštelę kėlė daugiausiai grėsmės Luko Žukausko saugomiems „Ekrano“ vartams. Vartininkas privalėjo įsijungti į žaidimą ir kumščiais išmušti pavojingą T.Eliošiaus perdavimą po standartinės padėties 22-ąją minutę.

Po trijų minučių traumą patyrė ir rungtynių tęsti nebegalėjo J.Thome. „Kruojos“ legionierius iš aikštės buvo išneštas neštuvais ir skubiai išgabentas į ligoninę.

Žaidimas antroje kėlinio pusėje visiškai išsilygino ir nei vienai komandai nepavyko sukurti labai pavojingų momentų. 38-ąją minutę be gynėjų priežiūros paliktas R.Vėževičius gavo tikslų perdavimą iš kairės baudos aikštelės prieigose prieš vartus, tačiau tolimas smūgis futbolininkui nepavyko.

45-ąją minutę po perdavimo iš aikštės gilumos prieš vartus iššoko Rytis Pilotas, tačiau jį laiku pasitiko ir smūgiuoti neleido Arturs Vaičulis. „Ekranas“ kamuolį išsaugojo, bet Luko Baranausko smūgis buvo blokuotas. Apsigynusi „Kruoja“ surengė žaibišką ataką. Jos smaigalyje atsidūręs R.Vėževičius iš aštraus kampo į vartus nepataikė.

Antrasis kėlinys prasidėjo gausiomis abiejų komandų žaidėjų pražangomis, pasibaigusiomis aukštais perdavimais į baudos aikšteles. Tik vienas jų baigėsi pavojingesniu smūgiu, kai 53-ąją minutę R.Vėževičius galva kamuolį pasiuntė šalia virpsto.

60-ąją minutę jis įkirto į baudos aikštelę, sulaukė aštraus Nerijaus Mačiulio perdavimo iš aikštės gilumos ir po dvikovos su Uchenna Umeh krito, reikalaudamas 11 m. baudinio. Tačiau rungtynių arbitro švilpukas tylėjo.

Rankomis iš užribio atlikus perdavimą į svečių baudos aikštelę, kovą „antrajame aukšte“ laimėjo Ričardas Beniušis. U.Umeh nesėkmingai išmušus kamuolį, jis nukrito laisvam N.Mačiuliui, kuris savo šansą išnaudojo gražiu smūgiu nuo skersinio atidarydamas įvarčių sąskaitą rungtynėse 68-ąją minutę.

Da viena pralaimėta oro dvikova baigėsi antruoju „Kruojos“ įvarčiu 77-ąją minutę. Po aukšto perdavimo per pusę aikštės R.Beniušis galva numetė kamuolį link vartininko aikštelės, pirmasis koja kyštelėjo ir jį į vartus nukreipė R.Vėževičius.

fkekranas.lt nuotr./„Ekranas“ – „Kruoja“
fkekranas.lt nuotr./„Ekranas“ – „Kruoja“

Po dviejų minučių pasižymėti galėjo rezultatyviausias „Kruojos“ futbolininkas. Laimėjęs eilinę oro dvikovą baudos aikštelėje, R.Beniušis, nugriuvus gynėjui, apmaudžiai iš kelių metrų labai galingu smūgiu pasiuntė kamuolį aukštai virš vartų.

Pasimetusius svečius nokautuoti privalėjo Tomas Birškys. Saugas, Dariui Jankauskui nelietus kamuolio ir taip suklaidinus gynėją po N.Mačiulio perdavimo, liko visiškai laisvas baudos aikštelėje, tačiau nesugebėjo tiksliai pataikyti į pašokusį kamuolį ir smūgiavo netiksliai.

Jau per teisėjo pridėtą laiką sušvelninti rezultatą nesugabėjo Lukas Kochanauskas. Po gražios „Ekrano“ atakos įkirtęs į baudos aikštelę saugas sulaukė perdavimo, bet silpnas jo smūgis pažeme A.Vaičuliui jokių problemų nesukėlė.

Pakruojo „Kruoja“ – Panevėžio „Ekranas“ 2:0 (0:0)

„Kruoja“: A.Vaičulis, S.Nieminenas, V.Pocevičius, A.Skroblas, D.Strockis, J.Thome (27 min. A.Arlauskas), N.Mačiulis, T.Eliošius, R.Veževičius, A.Bagočius (73 min. T.Birškys), R.Beniušis (87 min. D.Jankauskas).

„Ekranas“: L.Žukauskas, M.Dūda, R.Pilotas, E.Girdvainis, Dž. Petrauskas (57 min. U.Umeh), E.Baranauskas, D.Norvilas, T.Dapkus (75 min. R.Stanulevičius), Elivelto, L.Kochanauskas, L.Baranauskas (78 min. A.Meškinis).

Įvarčiai: N.Mačiulis (68), R.Vėževičius (77).

Geltonos kortelės: A.Skroblas (10), A.Bagočius (59), R.Vėževičius (73); L.Baranauskas (30), U.Umeh (74).

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Vilniaus MFD „Žalgiris“ 10 6 4 0 29:5 22
2. Gargždų „Banga“ 10 5 2 3 12:5 17
3. Pakruojo „Kruoja“ 10 4 4 2 17:10 16
4. „Trakai“ 10 4 4 2 16:10 16
5. Klaipėdos „Atlantas“ 9 3 5 1 13:9 14
6. Marijampolės „Sūduva“ 10 4 2 4 14:14 14
7. Panevėžio „Ekranas“ 10 2 6 2 14:12 12
8. „Klaipėdos granitas“ 10 2 5 3 12:11 11
9. „Šiauliai“ 10 2 2 6 11:14 8
10. Alytaus „Dainava“ 9 0 0 9 1:49 0

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai – po 5 įvarčius įmušę Jakubas Wilkas („Žalgiris“), Ričardas Beniušis („Kruoja“) ir Elivelto Ribeiro Dantas („Ekranas“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius