-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuklusis kamuolio burtininkas: U-19 futbolo rinktinės saugas Gratas Sirgėdas

Kuklus vaikinas, aikštėje pavirstantis tikru kamuolio meistru ir galintis įmušti įvartį ar sukurti progą iš bet kur. Panevėžietis Gratas Sirgėdas – viena iš Lietuvos vaikinų futbolo rinktinės vilčių artėjančiame Europos U-19 futbolo čempionate.
Gratas Sirgėda
Gratas Sirgėda / Valdo Knyzelio nuotr.
Temos: 1 Gratas Sirgėdas

Vienu perspektyviausiu jaunųjų futbolininkų laikomas G. Sirgėdas treniruotis pradėjo būdamas vos ketverių. Nuostabos nekelia, jog panevėžietis buvo pats jauniausias aikštelėje, todėl jam tekdavo žaisti su vyresniais varžovais. Visa tai leido įgyti vertingos patirties, kurios dėka G. Sirgėdas buvo pakviestas į Nacionalinę futbolo akademiją (NFA) Kaune.

Atakuojantis vidurio saugas tvirtina, jog NFA išmoko įvairių futbolo subtilybių, kurias ketina panaudoti siekdamas karjeros. Dabar vaikino svajonė yra žaisti užsienyje, o labiau už viską jis trokšta prisidėti prie Londono „Arsenal“ ekipos: „Tai mano tikslas“, – kalba Nacionalinės futbolo akademijos narys.

„Gratas iš tokių, kuriam du kartus nereikia kartoti. Jis pats klausia, eina dirbti papildomai. Su tokiu žaidėju malonu dirbti, – apie auklėtinį yra sakęs U-19 rinktinės treneris Antanas Vingilys – Aikštėje jis išsiskiria mąstymu, jis tarsi komandos smegenys."

Svajonių išsipildymu G. Sirgėdas patikėjo prisidėdamas prie Lietuvos U-19 futbolo rinktinės: „Man didelė garbė žaisti Europos čempionate. Tai – istorinis įvykis Lietuvai", – Futbolo.TV sakė G. Sirgėdas.

Per pastaruosius dvejus metus Gratas buvo vienas rezultatyviausių savo amžiaus rinktinės žaidėjų. Ne vienas futbolo aistruolis žavėjosi jo trimis įvarčiais į Suomijos vartus prieš dvejus metus rungtynėse Kaune. Deja, vaikiną sėkmė lydėjo ne visada: „Paskutinius metus turėjau nemažai traumų. Dabar sveikstu ir tikiuosi susigrąžinti geriausią formą, kad galėčiau padėti komandai.“

Gyvenime Gratas – drovus ir mažakalbis, tačiau aikštėje jis pasikeičia. Jaunas futbolininkas teigia nebijantis būsimų varžovų čempionate ir sako, kad Lietuvos komanda gali varžytis su visais priešininkais: „Tiesiog reikia išsirinkti žaidimo stilių, taktiką bei būti pasiruošusiam. Kovoti galime su visais. Kiekvienas rungtynes žaisime tarsi finalą“, – savo komanda tiki G.Sirgėdas.


Europos U-19 čempionatas Kaune, Alytuje ir Marijampolėje startuoja liepos 20-ąją ir finišuos rugpjūčio 1-ąją.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius