Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kultinis vartininkas būdamas 43-erių kabina savo garsiąsias kelnes

Vengrijos rinktinės ilgametis vartininkas Gaboras Kiraly nusprendė ant vinies kabinti pirštines, o taip pat ir savo garsiąsias pilkas sportines kelnes, kuriomis mūvėdamas gindavo vartus 26 metus trukusią profesionalo karjerą.
Gaboras Kiraly
Gaboras Kiraly / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Skirtingai nuo daugumos vartininkų, kurie žaidžia mūvėdami trumpus šortus, G.Kiraly į aikštę žengdavo su kelnėmis – jam taip buvo patogiau rungtyniauti.

Kelnės padėjo jam išpopuliarėti Europos futbole turbūt net labiau nei žaidimas vartuose.

„Pradėjau jas mūvėti žaisdamas Vengrijoje, paskui jas nusivežiau į Berlyno „Hertha“, galiausiai su jomis žaidžiau ir Čempionų lygoje“, – yra pasakojęs BBC savo kelnių istoriją G.Kiraly. – Žaidžiau pasitikėdamas, bet negali vien užsimovęs kelnes tapti geru vartuose – reikia mokėti atmušti kamuolį.“

„Scanpix“ nuotr./Gaboras Kiraly
„Scanpix“ nuotr./Gaboras Kiraly

Jis sužaidė net 108 rungtynes Vengrijos rinktinėje. Septynis sezonus žaidęs Berlyno „Hertha“, jis taip pat gynė Anglijos klubų „Crystal Palace“, „Burnlay“ „Fulham“ vartus. Net 26 metus trukusią karjerą G.Kiraly pradėjo ir baigė Vengrijos komandoje „Haladas“.

Aukščiausią karjeros tašką vartininkas pasiekė 2016 metų Europos pirmenybėse.

„Scanpix“ nuotr./Gaboras Kiraly
„Scanpix“ nuotr./Gaboras Kiraly

Tada G.Kiraly gynė Vengrijos rinktinės vartus per visus keturis mačus ir padėjo laimėti grupės varžybas, aplenkiant Portugaliją su Cristiano Ronaldo priešakyje. Aštuntfinalyje vengrus sustabdė Belgija. Per tą turnyrą Vengrijos vartininkas tapo visų laikų vyriausiu Europos pirmenybių žaidėju – jam buvo 40 metų ir du mėnesiai.

Karjerą rinktinėje G.Kiraly baigė tų pačių metų rudenį per kontrolines rungtynes su Švedija. Žinoma, tame mače jis taip gynė vartus, mūvėdamas savo garsiąsias pilkas kelnes.

„Scanpix“ nuotr./Gaboras Kiraly
„Scanpix“ nuotr./Gaboras Kiraly

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius