Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kuria kūno dalimi ir kurią savaitės dieną daugiausiai įvarčių įmuša Lionelis Messi?

Mažasis „Barcelona“ kamuolio burtininkas iš Argentinos toliau stebina savo pasiekimais.
Lionelis Messi po įvarčio 31-ą min.
Lionelis Messi po įvarčio. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vos 25 metų sulaukęs Lionelis Messi šeštadienio mače su „Rayo Vallecano“ pelnė 300-ąjį ir 301-ąjį įvarčius per savo profesionalo karjerą.

270 kartų futbolininkas varžovų vartininkus nuginklavo atstovaudamas Katalonijos klubui, dar 31 kartą jis pasižymėjo Argentinos nacionalinėje rinktinėje. Statistikos mėgėjai net suskaičiavo kūno vietas, kuriomis L. Messi yra pelnęs įvarčius, bei savaitės dienas, kuomet argentinietis pasižymėdavo tiksliai smūgiais.

Taigi, iš 301 įvarčio „Barcos“ žvaigždė 246 įmušė smūgiuodamas kaire koja, 41 – dešine koja, galva – 12, ranka – 1, krūtine – 1.

Sėkmingiausia argentiniečio savaitės diena – šeštadienis. Tądien jis yra įmušęs 109 įvarčius, 70 tikslių smūgių L. Messi sąskaitoje yra sekmadienį, 70 – trečiadienį, 40 – antradienį, 7 – penktadienį, 4 – pirmadienį, 1 – ketvirtadienį.

Po Primeros devintojo turo dvikovos su „Rayo Vallecano“, kurią „Barcelona“ laimėjo triuškinančiu rezultatu 5:0, L. Messi pateko ir tarp dešimties rezultatyviausių visų laikų Ispanijos čempionato žaidėjų. Vien Primeroje argentinietis yra pelnęs 182 įvarčius. Tiek pat kartų yra pasižymėjęs ir buvęs „Sevilla“ žaidėjas Juanas Arza.

Šioje statistinėje kategorijoje vis dar nepralenkiamas yra legendinis Telmo Zarra iš Bilbao „Athletic“. Basko sąskaitoje yra 251 tikslus smūgis.

Šiuo metu L. Messi 223 Ispanijos čempionato rungtynėse yra pelnęs 182 įvarčius, o tai reiškia, kad argentinietis varžovų vartininkus vidutiniškai nuginkluoja po 0,82 karto per mačą. Čia „Barcos“ lyderį lenkia tik jau minėtasis T. Zarra (0,91 įvarčio per mačą) ir buvusi „Valencia“ superžvaigždė Mundo (0.84 įvarčio per mačą).

L. Messi sąskaitoje nacionalinėse Ispanijos pirmenybėse yra 13 „hat-trickų“ ir 2 „pokeriai“.

Dažniausiai nuo argentiniečio kenčia Madrido „Atletico“. Į šios ekipos vartus L. Messi yra pasiuntęs 15 tikslių smūgių. Antroje vietoje yra Santandero „Racing“. Kantabrijos komandos vartininkai kamuolius iš savo vartų po L. Messi smūgių traukė 12 kartų. „Sevilla“ ir „Zaragoza“ vartų sargai – po 11.

Dvikovoje su „Rayo Vallecano“ vartus gynęs Rubenas Martinezas tapo 86-uoju vartininkų, kuriam L. Messi yra pelnęs bent po vieną įvartį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius