Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Iki išsvajoto Gralio L.Messi liko žingsnis: Argentina pusfinalyje sudaužė Kroatiją

Lionelis Messi dar per vieną laiptelį priartėjo prie savo didžiausios svajonės. Antradienio vakarą Argentinos rinktinė žengė į Katare vykstančio pasaulio futbolo čempionato finalą, pirmajame pusfinalyje 3:0 sutriuškinusi Kroatijos rinktinę.
Lionelis Messi
Lionelis Messi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Finale argentiniečiai susitiks su Prancūzija arba Maroku. Šių komandų akistata bus žaidžiama trečiadienio vakarą.

L.Messi vėl buvo pati pastebimiausia figūra aikštėje. Nors dvikovos pradžioje kroatai netgi kiek ilgiau kontroliavo kamuolį, šiurkšti Dejano Lovreno klaida gynyboje pirmo kėlinio viduryje stipriai pakreipė rungtynių svarstykles į Pietų Amerikos komandos pusę.

Julianas Alvarezas iššoko vienas prieš vartininką, ir nors smūgis buvo silpnas ir nelabai vykęs, puikiai šiame čempionate žaidžiančiam Kroatijos vartininkui Dominikui Livakovičiui beliko tik prasižengti prieš puolėją ir mačui vadovavęs Daniele Orsato parodė į baudinio žymą.

L.Messi smūgiavo nepriekaištingai. Po šio smūgio su 11 taiklių smūgių jis pralenkė Gabrielį Batistutą ir tapo rezultatyviausiu argentiniečiu pasaulio čempionatų istorijoje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Argentinos džiaugsmas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Argentinos džiaugsmas

Tai taip pat buvo penktasis Leo įvartis šiame čempionate ir rezultatyviausių žaidėjų sąraše jis pavijo prancūzą Kylianą Mbappe.

Išprausti lediniu dušu kroatai suaktyvėjo, tačiau po kelių minučių jų išpuolis baigėsi prarastu kamuoliu, žaibiška argentiniečių ataka ir dar vienu J.Alvarezo slalomu. Po poros sėkmingų rikošetų „Manchester City“ puolėjas vėl atsidūrė prieš D.Livakovičių ir persvarą įtvirtino.

Antrame kėlinyje kroatai bandė gelbėtis į puolimą orientuotais keitimais, tačiau tai negelbėjo. Tuo tarpu L.Messi ir J.Alvarezo tandemas 69-ąją minutę puikiai suveikė ir vėl. L.Messi dešiniajame krašte suklaidino Joško Gvardiolą, atmetė kamuolį J.Alvarezui ir šis įmušė jau ketvirtą savo įvartį šiame čempionate.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

Pasaulio čempionato pusfinaliuose Argentina demonstruoja įspūdingą stabilumą ir laimėjo visus šešis tokius susitikimus.

Kroatijai tai buvo trečias pusfinalis. 1998-aisiais jie pralaimėjo prancūzams, o prieš ketverius metus po pratęsimo palaužė anglus ir galiausiai iškovojo sidabrą.

Pasaulio čempionato finale Argentina žaidė 1930, 1978, 1986, 1990 ir 2014 metais. Planetos čempione Albiceleste yra tapusi du sykius – 1978-aisiais, kai turnyras vyko Argentinoje ir 1986-aisiais kai Diego Maradona užkėlė savo tėvynainius į viršūnę Meksikoje.

L.Messi finale žaidė 2014-aisiais Brazilijoje ir tuomet po pratęsimo pralaimėjo Vokietijai. Antrą ir paskutinę savo galimybę 35-erių geriausias savo kartos futbolininkas turės sekmadienį.

Beje, mačas su kroatais L.Messi buvo 25-asis pasaulio čempionatuose. Pagal šį rodiklį jis pavijo iki šiol pirmavusią Vokietijos futbolo legendą Lotharą Mathausą.

Argentina Croatia

Argentina – Kroatija 3:0
33' (1:0) Lionelis Messi (11m)
38' (2:0) Julianas Alvarezas
69' (3:0) Julianas Alvarezas

Argentina (4-4-2): Emiliano Martinezas; Nicolas Tagliafico, Nicolas Otamendi, Cristianas Romero, Nahuelis Molina; Alexis Mac Allisteris, Leandro Paredesas, Enzo Fernandezas, Rodrigo De Paulas; Julianas Alvarezas, Lionelis Messi.

Kroatija (4-3-3): Dominikas Livakovičius; Jsipas Juranovičius, Dejanas Lovrenas, Joško Gvardiolas, Borna Sosa; Luka Modričius, Marcelo Brozovičius, Mateo Kovačičius; Mario Pašaličus, Andrejas Kramaričius, Ivanas Perišičius.

Teisėjas – Daniele Orsato (Italija)

Lusailas. Lusailo stadionas.

Rungtynių eiga:

90 min. Rungtynės baigiasi. Argentina po aštuonerių metų grįžta į pasaulio čempionato finalą.

81 min. Kroatai kapituliuoja. Iš aikštės išimamas kapitonas Luka Modričius. Panašu, kad Kroatija jau pradeda ruoštis mačui dėl trečios vietos.

69 min. ĮVARTIS! Lionelis Messi sukuria dar vieną stebuklą. Dešiniajame krašte jis meistriškai suklaidina Joško Gvardiolą, atlieka perdavimą nuo galinės linijos ir Julianas Alvarezas muša trečią įvartį. 3:0. Panašu, kad baigtas kriukis.

67 min. Kroatai kol kas stipriai klimpsta. Jie kol kas dar nėra atlikę nė vieno smūgio į varžovų vartų plotą.

57 min. Puikus Argentinos epizodas. Lionelis Messi sužaidžia puikią sienelę ir turi šansą, bet jo smūgį kaire koja atremia Dominikas Livakovičius.

47 min. Zlatko Daličius imasi permainų ir per pirmas antro kėlinio penkias minutes atlieka net tris į ataką orientuotus keitimus. Aikštėje pasirodo trys įvartį į brazilų vartus sukūrę futbolininkai – Mislavas Oršičius, Bruno Petkovičius ir Nikola Vlašičius.

45 min. Pirmasis kėlinys baigiasi.

43 min. Kroatai pasimetę ir po kampinio vos nepraleidžia trečio įvarčio. Alexio Mac Allisterio smūgį iš kelių metrų galva atremia puikiai žaidžiantis Dominikas Livakovičius.

39 min. ĮVARTIS! Dar viena šiurkšti kroatų klaida. Marcelo Brozovičius nesugeba prasižengti varžovų aikštės pusėje, argentiniečiai nuskuodžia į ataką. Julianas Alvarezas sunkiai kontroliuoja kamuolį, bet dviejų labai stebuklingų rikošetų dėka išsaugo jį ir siunčia į varžovų vartus – 2:0!

38 min. Praleidę įvartį, kroatai akivaizdžiai suaktyvėjo.

33 min. ĮVARTIS! Šiurkšti Kroatijos klaida gynyboje. Julianas Alvarezas iššoka vienas prieš vartininką, praspiria pro jį kamuolį ir yra griaunamas. Vartininkui Dominikui Livakovičiui arbitras parodė geltoną kortelę ir skyrė baudinį, kurį užtikrintai realizavo Lionelis Messi – 1:0.

„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

25 min. Enzo Fernandezas smūgiuoja iš toli. Dominikas Livakovičius atmuša kamuolį, bet tai yra pirmasis Argentinos smūgis į vartų plotą.

23 min. Argentiniečių žaidimą bando gyvinti Lionelis Messi. Jam prisilietus prie kamuolio iš karto kyla pavojus, bet paskutiniame aikštės trečdalyje argentiniečams išpešti kažką apčiuopiamo sekasi sunkiai.

15 min. Vaizdas aikštėje nesikeičia. Kroatai kontroliuoja kamuolį daugiau nei 50 proc. viso laiko. Abi komandos žaidžia labai atsargiai. Kol kas – be progų.

7 min. Rungtynės prasidėjo gana atsargiai. Argentiniečiai kiek aktyvesni, tačiau kroatai nesunkiai kontroliuoja aikštės vidurį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius