Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

L.Messi šokas Katare: Saudo Arabija parbloškė Argentiną

Lionelis Messi atvyko į Katarą, kad įgyvendintų savo svajonę, tačiau viena pasaulio čempionato favoričių Argentinos rinktinė išgyveno košmarą pirmosiose C grupės rungtynėse su Saudo Arabija.

Tik 51 vietą FIFA reitinge užimantys Saudo Arabijos futbolininkai pateikė milžinišką sensaciją pasaulio čempionate. Galbūt net vieną didžiausių staigmenų per visą turnyro istoriją.

Nors Lionelis Messi pirmasis pelnė įvartį, antrajame kėlinyje Saudo Arabija pribloškė legendinio puolėjo vedamą Argentiną dviem puikiais įvarčiais ir iškovojo pergalę 2:1.

Salehas Al-Shehri 49 minutę pasinaudojo nedarna varžovų gynyboje ir, gavęs puikų perdavimą iš gilumos, pasiuntė kamuolį į vartų kampą, išlyginęs rezultatą (1:1).

Argentinos komandoje įsimetė panika, o po keturių minučių ją padvigubino Salemas Al Dawsari, kuris aikštės krašte išmaudė kelis varžovus ir atliko nuostabų smūgį, po kurio rezultatas tapo 2:1.

„Scanpix“ nuotr./Saudo Arabija švenčia įvartį rungtynėse su Argentina.
„Scanpix“ nuotr./Saudo Arabija švenčia įvartį rungtynėse su Argentina.

Pirmajame kėlinyje Saudo Arabija neatliko nė vieno smūgio į vartų plotą, nors žaidė kovingai ir nuo pat pradžių rodė nagus.

Argentina pirmavo po 8 minutę L.Messi realizuoto 11 metrų baudinio, skirto dėl pražangos, kuomet teisėjas po VAR peržiūros įžvelgė, jog keliant kampinį rankomis buvo laikytas L.Peredesas.

Argentina dar tris kartus siuntė kamuolį į vartus pirmajame kėlinyje, bet įvarčiai nebuvo įskaityti dėl nuošalių, kurių per pirmąją dalį buvo fiksuota net septynios.

Saudo Arabija buvo laikoma ryški grupės, kurioje dar žaidžia Lenkija ir Meksika, autsaidere. Iki tol pasaulio pirmenybėse ji buvo žaidusi 17 mačų, pralaimėjusi 11, o laimėjusi tik 3; praleidusi 39 įvarčius, o pelniusi 11. Iki tol pergalės buvo pasiektos prieš Egiptą (2018 m.), Maroką ir Belgiją (1994 m.).

Dukart (1978 ir 1986 m.) pasaulio čempionatą laimėjusi Argentina FIFA reitinge yra trečia. Iki kelionės į Katarą ji buvo nepralaimėjusi net 36 rungtynių iš eilės nuo 2019 metų, taip pat laimėjusi „Copa America“ pirmenybes 2021 metais, kuomet L.Messi šventė savo pirmą titulą su Argentinos rinktine.

Tačiau sudegęs pasaulio pirmenybių startas, per kurį pavargęs ir neįtikinamas atrodė ir L.Messi, užkūrė įtampą jos gausiems sirgaliams.

Dabar Katare Lionelio Scaloni vadovaujamai komandai gali prireikti laimėti abejas likusias grupės rungtynes su Meksika ir Lenkija.

„Scanpix“ nuotr./Saudo Arabija švenčia įvartį rungtynėse su Argentina. L.Messi priblokštas.
„Scanpix“ nuotr./Saudo Arabija švenčia įvartį rungtynėse su Argentina. L.Messi priblokštas.

Rungtynių eiga:

Antrasis kėlinys

Pridėtas laikas: labai sudėtingą traumą patyrė Yasseras Al-Shahrani, kuriam dėl veido traumos tenka palikti aikštę ant neštuvų.

Argentina kelia daug kampinių, bet iš jų išspausti nieko pozityvaus nepavyksta.

90 min. Teisėjas prideda 8 minutes papildomo laiko.

85 min. Saudo Arabija ginasi visomis pajėgomis, o L.Messi neranda savęs. Didžiausia staigmena jau arti.

74 min. Mohammedas Al-Owaisas vėl gesina gaisrą, toli išbėgęs iš vartų ir nutraukęs argentiniečių ataką. 31 metų vartininkas šiandien nuostabus.

72 min. Argentinai reikia įvarčio, tiksliau – dviejų, bet Angelis Di Maria iš krašto šauna taip, kad vartininkas likvidavo pavojų.

62 min. Argentina metėsi lyginti rezultato ir turėjo puikią progą po kampinio, bet sumaištyje po Enzo Fernandezo smūgio iš arti stebuklą sukūrė Saudo Arabijos vartininkas, atmušęs kamuolį.

53 min. Dar vienas įvartis! Ir vėl muša Saudo Arabija! Vau, kas čia vyksta??? Salemas Al Dawsari įsibėgėjo su kamuoliu ir įšovė nuostabų įvartį, galingu smūgiu pasiuntęs kamuolį aukštai ir tiksliai taip, kad Emi Martinezas siekė kamuolį, bet nuo įvarčio neišgelbėjo.

„Scanpix“ nuotr./Saudo Arabija švenčia įvartį rungtynėse su Argentina.
„Scanpix“ nuotr./Saudo Arabija švenčia įvartį rungtynėse su Argentina.

Argentina panikuoja, Saudo Arabija lyg ant sparnų.

49 min. Įvartis! Saudo Arabija išlygino rezultatą! Salehas Al-Shehri, pasinaudojęs Argentinos rinktinės nedarnia gynyba, įsiveržė į baudos aikštelę ir smūgiu į vartų kampą pavertė rezultatą 1:1.

„Scanpix“ nuotr./Saudo Arabija švenčia įvartį rungtynėse su Argentina.
„Scanpix“ nuotr./Saudo Arabija švenčia įvartį rungtynėse su Argentina.

Pirmasis kėlinys

45 min. Po pirmojo kėlinio Argentinos rinktinės persvara trapi, o Saudo Arabija nustebino, likusi kovoje ir po anksti praleisto įvarčio. Iš viso net septynios nuošalės nustatytos jau pirmajame kėlinyje, dėl jų neįskaityti trys argentiniečių įvarčiai. Tai daugiausia nuošalių per kėlinį nuo 2002 metų, kai per ispanų ir airių rungtynes buvo užfiksuotos devynios nuošalės.

33 min. L.Martinezas darkart siuntė kamuolį į vartus greitoje atakoje, bet jau trečią kartą įvartis neįskaitytas dėl nuošalės. Šįkart ji akivaizdi, L.Messi perdavė kamuolį, kai jo komandos draugas jau buvo per gerą žingsnį už varžovų gynėjų nugaros.

24 min. Įvartis? Ne, Lautaro Martinezas išvedamas vienas prieš vieną, permetė kamuolį per vartininką kamuolį į vartus, argentiniečiai pradėjo švęsti, bet netrukus teisėjai po VAR peržiūros nusprendė, kad Argentinos puolėjas buvo nepastebimai išlindęs tarp varžovų gynybos linijos.

21 min. L.Messi darkart siunčia kamuolį į vartus, bet įvartis neįskaitytas dėl nuošalės – ji labai trapi, bet prieš iššokdamas vienas prieš vartininką atakos smaigalyje argentinietis buvo kiek išlindęs į priekį.

17 min. Saudo Arabija rodo ženklus, kad irgi gali atakuoti. Nieko pavojingo kol kas, bet komanda rodo pastangas.

10 min. L.Messi muša įvartį! Argentinos rinktinės kapitonas šaltakraujiškai išpildė 11 metrų baudinį, kamuolį pasiuntęs pažeme į kitą vartų kampą nei krito vartininkas.

„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi pasaulio čempionate Katare.
„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi pasaulio čempionate Katare.

8 min. 11 metrų baudinys! Ne iškart, tačiau po VAR peržiūros teisėjai nusprendė skirti baudinį dėl Saudo Arabijos pražangos prieš Leandro Paredesą argentiniečiams keliant kampinį. Apglėbtas rankomis varžovo, L.Paredesas krito, žaidimas tęsėsi, buvo ir baudinys, bet paskui teisėjas nusprendė peržiūrėti kampinį ir parodė ranka į 11 m žymę.

2 min. Jau antrą L.Messi turėjo puikią progą pelnyti įvartį. Jo smūgis maždaug nuo 11 metrų žymės kaire koja buvo ir stiprus, ir į vartų kampą, bet vartininkas išgelbėjo Saudo Arabiją.

Visas pasaulio čempionato naujienas kviečiame sekti čia:

https://www.15min.lt/cempionatai/pasaulio-futbolo-cempionatas-2022?infoline=1

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius