Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijoje bręsta skandalas: buvęs V.Dambrausko klubas kreipėsi į CAS ir nori aukso

Latvijos futbolo pasaulį šiomis dienoms krečia nemenkas skandalas. Praėjusio sezono vicečempionė Rygos RFS kreipėsi į Tarptautinį sporto arbitražo teismą (CAS) ir prašo „Liepaja“ klubui įskaityti techninį pralaimėjimą didžiulio atgarsio sulaukusiame mače.

Jei šis skundas bus patenkintas, RFS taptų 2020-ųjų metų Latvijos čempionais.

Skandalingasis mačas įvyko spalio 19-ąją. „Liepaja“ savo aikštėje priėmė RFS. Rungtynės buvo sustabdytos antrojo kėlinio pradžioje dingus apšvietimui viename iš apšvietimo stulpų. Komandos keliavo į rūbines, bet po maždaug pusvalandžio pauzės RFS klubas sutiko rungtynes pratęsti esamomis sąlygomis, nepaisant to, kad būtent prie RFS vartų apšvietimas buvo itin prastas.

Rungtynės buvo tęsiamos, RFS praleido įvartį ir netrukus visiškai dingo apšvietimas. Buvo aišku, kad rungtynių pratęsti tą vakarą nebus įmanoma.

Tuomet rungtynių delegatas pasiūlė du sprendimus – rungtynes žaisti kitos dienos rytą arba laukti atitinkamų organų sprendimo. Kadangi RFS komandos jau po kelių dienų laukė principinė taurės dvikova namuose prieš „Riga“, kuriai tinkamai pasirengti žaidžiant kitą dieną nebūtų jokių šansų, be to, nebuvo aišku, dėl kieno kaltės dingo apšvietimas, RFS pasirinko delegato pasiūlytą variantą laukti oficialių sprendimų ir vykti namo.

Vėliau LFF drausmės komitetas nusprendė, kad rungtynės turi vykti Liepojoje lapkričio 20-ąją. Tuomet šeimininkai irgi laimėjo 1:0.

Tiesa, iš pradžių peržaist mačo RFS nesutiko ir reikalavo Liepojos klubui skirti techninį pralaimėjimą, nes nebuvo įrodyta, kad šviesa dingo dėl trečiųjų šalių, o ne „Liepaja“ klubo kaltės.

Visgi RFS kreipėsi į CAS ir prašo panaikint Latvijos futbolo federacijos apeliacinio komiteto sprendimą bei reikalauja, kad „Liepaja“ klubui turi būti įskaitytas techninis pralaimėjimas.

Latvijos čempionato galutinėje rikiuotėje čempione tapusi „Riga“ aplenkė RFS ekipą dviem taškais.

Jei CAS palaimintų šį RFS prašymą, klubas tašku aplenktų kitą sostinės komandą ir taptų čempionu.

Priminsime, jog užpraėjusį sezoną sidabro medalius su RFS iškovojo ir komandą treniravęs Valdas Dambrauskas. Lietuvis paliko RFS ir persikėlė į Velika Goricos „HNK Gorica“ prieš praėjusio sezono pradžią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius