-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos ir Estijos mačams teisėjavę futbolo arbitrai diskvalifikuoti iki gyvos galvos

Sukčiavimu apkaltinti šeši futbolo teisėjai daugiau niekada nepaims švilpuko į rankas. FIFA iki gyvos galvos diskvalifikavo tris vengrus ir tris bosnius, teisėjavusius draugiškoje Latvijos ir Estijos futbolo rungtynėse.
Estijos (mėlyna apranga) ir Bulgarijos rinktinių draugiškame mače visi įvarčiai buvo pelnyti tik iš 11 m baudinių.
Estijos (mėlyna apranga) ir Bulgarijos rinktinių draugiškame mače visi įvarčiai buvo pelnyti tik iš 11 m baudinių. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šių metų pradžioje Turkijoje vykusiuose draugiškuose mačuose Latvija 2:1 nugalėjo Boliviją, o Estija sužaidė lygiosiomis 2:2 su Bulgarija. Visi septyni įtarimų sukėlusių rungtynių įvarčiai buvo pelnyti po 11 metrų baudinių.

Ištirti keistus mačus paprašė pačios komandos. „Draugiškos rungtynės buvo organizuotos agentūros, su kuria tikrai nebedirbsime“, – dar vasario mėnesį piktinosi Estijos futbolo federacijos atstovas Mihkelis Uibolehtas.

Baigusi tyrimą FIFA pripažino kaltais vengrus Kolosą Lengyelį, Krisztianą Selmeczį ir Janosą Csaką. Jie Vengrijoje buvo sulaikyti policijos. Toks pats likimas laukė ir bosnių Sinišos Zrničiaus, Kenano Bajramovičiaus ir Rizaho Ridalovičiaus.

Futbolo teisėjai buvo apkaltinti „pasyvia korupcija“ ir „neteisėtu rungtynių rezultato įtakojimu“.

Nustatyta, kad lažinantis už minėtas rungtynes internete buvo statomos milijoninės sumos. Vienas iš atskleistų statymų, kad mačuose bus pelnyti bent trys įvarčiai.

Skandalingosios Estijos ir Bulgarijos draugiškos rungtynės:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius