Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lažybų skandalas juda lėtai: klubai pateikė apeliacijas, teisis ir žaidėjai

Lietuvos futbolo ietys lūžta toliau. Triuškinančius smūgius lažybų kumščiu prieš daugiau nei savaitę gavę Klaipėdos „Atlanto“ ir „Palangos“ klubas keliasi ir lengvai kapituliuoti neketina. 15min žiniomis, abu klubai pateikė apeliacijas ir ruošiasi bylinėtis teismuose.
Varžybų akimirka
A lyga / Arno Strumilos / 15min nuotr.

LFF rinkodaros ir komunikacijos departamento vadovas Antanas Martusevičius patvirtino, jog abu pajūrio klubai kreipėsi į LFF apeliacinį komitetą ir pasiduoti neketina.

Pirmasis apie tai, jog teisiniu keliu bandys įrodyti savo tiesą, užsiminė Klaipėdos „Atlanto“ savininkas Vidas Adomaitis.

Netrukus apie tai prakalbo ir „Palangos“ vadovas Tomas Laucius.

15min koliažas/Vidas Adomaitis – „Atlanto“ gelbėtojas
15min koliažas/Vidas Adomaitis – „Atlanto“ gelbėtojas

„Gavome abiejų klubų ir kelių futbolininkų apeliacijas. Šiuo metu jos nagrinėjamos“, – patvirtino A.Martusevičius.

Tiesa, abiejų klubų situacija skirtinga. Šeštąją vietą A lygoje užėmęs „Atlantas“, patenkinus apeliaciją, turėtų šansą grįžti į stipriausių divizioną, o pereinamąsias rungtynes pralaimėjusi „Palanga“ formaliai galėtų žaisti tik Pirmoje lygoje.

Skiriasi ir abiejų klubų vadovų situacijos. V.Adomaičiui šioje byloje jokie kaltinimai nepareikšti. „Palangos“ vadovo pavardė įtraukta į įtariamųjų sąrašą.

Dabar lemiamas žodis priklauso LFF apeliaciniam komitetui, kuriam vadovauja teisininkas Laimonas Markauskas. Tikėtina, kad šios rezonansinės bylos svarstymas gali užsitęsti net iki sausio pabaigos.

Priminsime, jog sensacingą žinią apie didžiuliu mastu šalies klubinį futbolą ėdantį lažybų vėžį LFF prezidentas Tomas Danilevičius ir generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius pranešė gruodžio 5-ąją surengtoje neeilinėje spaudos konferencijoje.

Informuota, jog neseniai pasibaigusio sezono metu buvo gauti 25 raportai apie galimą manipuliavimą varžybų rezultatu, iš kurių 17 buvo užfiksuoti šių dviejų pajūrio klubų rungtynėse.

„Atlantui“ skirta 30 tūkst. eurų bauda bei ištrėmimas į Lietuvos futbolo II lygą, „Palangai“ suduotas 42 tūkst. eurų kirtis ir taip pat išsiuntimas į trečią pagal pajėgumą šalies divizioną.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Palangos“ futbolininkas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Palangos“ futbolininkas

Anot LFF vadovų, nubausti ir šių klubų žaidėjai – 5 „Atlanto“ futbolininkai bei 10 „Palangos“ atstovų. Mažiausia žaidėjui skirta bauda – 6 mėnesių diskvalifikacija, o didžiausia – 12 mėnesių diskvalifikacija bei 2 tūkstančių eurų bauda. LFF taip pat žada kreiptis į FIFA su prašymu suspenduoti žaidėjus ne tik lokaliu, bet ir pasauliniu mastu.

Konferencijos metu užsiminta, jog yra susitepę ir keturi Pirmos lygos klubai, tačiau jų įvardinti LFF vadovai nenorėjo.

Nors praėjo beveik dvi savaitės, paslapties šydo federacijos atstovai vis dar nenori praskleisti.

„Dėl Pirmos lygos klubų dar vyksta tyrimas ir nieko konkrečiau negaliu pasakyti“, – trumpai situaciją apibendrino A.Martusevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius