-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lažybų skandalas paskandino Latvijos futbolo klubą

Latvijos futbolą sudrebino lažybų skandalas. Už dalyvavimą lažybose ir manipuliavimą rungtynių rezultatais Daugpilio „Dinaburg“ vienuolikė buvo pašalinta iš Latvijos bei Baltijos lygos čempionatų, o klubo prezidentas ir vyriausiasis treneris iki gyvos galvos diskvalifikuoti iš Latvijos futbolo federacijos (LVFF) organizuojamų varžybų.
kamuolys1
Pastarosiomis dienomis Latvijos futbolą drebina lažybų skandalas. / „Scanpix“ nuotr.

Baltijos futbolo lygos aštuntfinalyje „Dinaburg“ vienuolikė kovojo su nacionaliniame Lietuvos čempionate šiuo metu pirmaujančia Vilniaus „Vėtros“ ekipa. Pirmosios poros rungtynės rugsėjo pabaigoje Latvijoje baigėsi be įvarčių 0:0, o antrosios buvo numatytos spalio 28 dieną Vilniuje.

Tačiau Baltijos futbolo lyga antradienį pranešė pašalinanti iš pirmenybių į lažybų skandalą įsipainiojusį „Dinaburg“ klubą. „Vėtrai“ be kovos buvo įskaityta pergalė ir ekipa automatiškai pateko į turnyro ketvirtfinalį, kuriame susitiks su Gargždų „Bangos“ ir Latvijos čempionų „Ventspils“ poros nugalėtoju.

Beje, „Dinaburg“ ekipa kartą jau buvo išmesta iš Baltijos lygos. 2007 metais grupių etapo pirmosiose rungtynėse daug įtarimų sukėlė latvių dvikova su Narvos „Trans“, kai Estijos klubas pelnė du kurioziškus įvarčius mačo pabaigoje.

Tuo tarpu sprendimą pašalinti „Dinaburg“ klubą iš nacionalinių Latvijos futbolo pirmenybių („Virsliga“) LVFF priėmė pirmadienį valdybos posėdyje.

Likusiose sezono rungtynėse „Dinaburg“ ekipai bus įskaityti pralaimėjimai rezultatu 0:3, o klubo prezidentas Olegas Gavrilovas ir treneris Tamazas Pertija visam laikui buvo diskvalifikuoti iš LVFF organizuojamų turnyrų.

Pranešama, kad klubas buvo ne kartą įspėtas, tačiau vis tiek dalyvavo lažybose dėl savo rungtynių, manipuliavo mačų rezultatais. „Nenuginčijamų įrodymų“ šiais klausimais iš UEFA gavę Latvijos futbolo funkcionieriai skyrė Daugpilio komandai griežtas sankcijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius