Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lediniame duše išpraustas E.Jankauskas: „Tai buvo blogiausias kėlinys rinktinės istorijoje“

Į naują Lietuvos rinktinės etapą po pertraukos žengęs Edgaras Jankauskas iškart gavo ledinį gruzinišką dušą. 45 beviltiškas minutes pamatęs treneris pripažino, kad aikštėje nepavyko niekas.
Edgaras Jankauskas
Edgaras Jankauskas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

4:0 – tokį rezultatą po 45 minučių švieslentėje matė E.Jankauskas. Toks jis liko ir nuaidėjus finaliniam švilpukui. Lietuva prieš Gruziją neturėjo jokių prošvaisčių.

„Tai buvo pats blogiausias kėlinys mūsų rinktinės istorijoje. Tas ilgas tarpas mus privertė pamiršti, ką reiškia gero lygio futbolas, kas yra geras europinis lygis“, – konstatavo strategas.

Trenerio teigimu, jo auklėtiniai per lėtai įėjo į žaidimą ir pralaimėjo absoliučiai visuose įmanomuose komponentuose: „Tai matėsi greityje, individualiame meistriškume, nesugebėjome apsiginti, rikiuotis, uždengti pavojingiausių zonų. Mus nubaudė.“

E.Jankauskas tikino, kad Gruzija yra gera komanda, tačiau lietuviai leido jai būti dar geresnei.

Pirštu strategas dūrė ir į kai kuriuos žaidėjus, iš kurių buvo galima tikėtis bandymų pažadinti komandą iš košmariško sapno.

„Pačiu sunkiausiu momentu neatsirado lyderių, kurie galėtų perlaužti rungtynių eigą. Liūdna dėl to, rezultatas tikrai gėdingas“, – pripažino E.Jankauskas.

Tiesa, treneris pažymėjo, kad antras kėlinys jau buvo geresnis, tačiau atsigauti po tokių smūgių, kuriuos sugėrė pirmajame kėlinyje, žaidėjams buvo per sunku.

„Šiandien nesuveikė niekas, apie ką buvome kalbėję. Tos užduotys, kurias turėjome, nepavyko. Pralaimėjome pelnytai, nebėgsime nuo atsakomybės. Tokios rungtynės parodo mūsų spragas, trūkumus“, – nusiminęs mintis dėstė Lietuvos rinktinės treneris.

Antradienį rinktinė susitiks su Armėnija, o E.Jankauskas tose rungtynėse žada pasikeitimų startinėje sudėtyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius