Legendinis futbolininkas paliks FIFA

Vokietis Franzas Beckenbaueris nežada siekti naujos kadencijos Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) vykdomajame komitete kitais metais bei kovo mėnesį žada pasitraukti iš organizacijos dėl asmeninių priežasčių.
Franzas Beckenbaueris
Franzas Beckenbaueris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Noriu daugiau laiko praleisti su šeima. Man puikiai sekasi bendrauti su kolegomis FIFA bei UEFA. Todėl nuoširdžiai prašau suprasti mano pasirinkimą“,– sakė F. Beckenbaueris, kuris 1974 metais tapo pasaulio čempionu Vokietijos rinktinės gynėjo pozicijoje bei 1990 metais savo šalies vienuolikės vyriausiojo trenerio pareigose.

65–erių metų legendinis Vokietijos futbolininkas prieš dvejus metus paliko Miuncheno „Bayern“ klubo prezidento postą, o FIFA vykdomojo komiteto nariu kaip UEFA atstovas buvo nuo 2007–ųjų sausio mėnesio.

Be šių pareigų, F. Beckenbaueris buvo 2006 metų planetos futbolo pirmenybių, kurias rengė Vokietija, organizacinio komiteto pirmininku.

Vokietijos futbolo federacijos (DFB) teigimu, apie savo ketinimą pasitraukti iš UEFA vykdomojo komiteto F. Beckenbaueris jau informavo FIFA vadovą Seppą Blatterį bei UEFA prezidentą Michelį Platini. 

„Franzas Beckenbaueris yra puiki asmenybė bei visame pasaulyje didžiai gerbiamas Vokietijos futbolo atstovas. Apgailestaujame, jog jis traukiasi iš FIFA vykdomojo komiteto, tačiau gerbiame jo pasirinkimą. Dabar reikia ramiai pagalvoti, kas jį galėtų pakeisti ateinančiais metais“,– kalbėjo DFB prezidentas Theo Zwanzigeris. 

Kartu su dabartine žmona Heidi F. Beckenbaueris augina sūnų Joelį bei dukrą Francescą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius