Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garbingas finišas: „Sūduva“ nepateko į Europos lygą, bet pasiekė lygiąsias su „Ludogorec“

Marijampolės „Sūduva“ vėsų vasaros vakarą ARVI futbolo arenoje baigė pasakišką kelionę Europos lygos atrankoje. Atsakomosiose ketvirtojo etapo rungtynėse šeimininkai iškovojo lygiąsias 0:0 ir bendru rezultatu 0:2 nusileido Bulgarijos čempionams Razgrado „Ludogorec“.
„Sūduva“ – „Ludogorec“
„Sūduva“ – „Ludogorec“ / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

Pirmajame kėlinyje abi komandos žaidė blankiai, tačiau užtikrintai žaidimą kontroliavo „Ludogorec“ futbolininkai. „Sūduva“ visu pajėgumu gynėsi ir stengėsi nepraleisti įvarčio, kuris būtų apsunkinęs ir taip nelengvą uždavinį.

Antrajame kėlinyje marijampoliečiai buvo drąsesni ir palaikomi 4000 sirgalių šūksnių sukūrė net keletą pavojingesnių progų. Dažniausiai „Sūduvos“ gynėjai iš užribio toli išsimesdavo kamuolį ir tikėdavosi, kad atakuojantys žaidėjai jį pagriebs pirmieji. Tačiau pergudrauti Razgrado ekipos gynybą ir vartininką nebuvo taip paprasta.

Šias rungtynes Marijampolėje stebėjo ne tik Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas, bet ir vienas valstybės vadovų – premjeras Saulius Skvernelis.

Pirmą kartą istorijoje Marijampolės „Sūduva“ pasiekė Europos lygos atrankos ketvirtąjį atrankos etapą. Čia prieš tai 2013 metais pabuvojo tik Vilniaus „Žalgiris“.

Pirmajame kvalifikaciniame atrankos etape kovą pradėję suvalkiečiai eliminavo tris priešininkus – Salihorsko „Šachtior“ (Balarusija), „Liepaja“ (Latvija) bei „Sion“ (Šveicarija).

Bulgarijos futbolo klubas šiemet eliminavo iš Čempionų lygos stipriausią mūsų šalies klubą Vilniaus „Žalgirį“.

Aliaus Koroliovo/15min nuotr./„Sūduva“ – „Ludogorec“
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./„Sūduva“ – „Ludogorec“

Rungtynių eiga

Antrasis kėlinys: „Sūduva“ – „Ludogorec“ 0:0

90 min. Cicinho gavo geltoną kortelę. Teisėjas pridėjo keturias minutes, kurios nieko nepakeitė.

86 min. Geltona kortelė V.Slavickui.

81 min. Po pakelto kampinio ir skambant sirgalių šūksniams „Įvartis!“ prie bulgarų vartų kilo gaisras. Tačiau nukreipti kamuolio į vartus „Sūduvai“ nepavyko, varžovai jį išmušė toliau nuo savo vartų.

80 min. P.Leimonas gavo geltoną kortelę.

72 min. Povilas Leimonas pakeitė K.Chveduką.

68 min. Robertas Vėževičius pakeitė K.Laukžemį.

65 min. K.Chvedukas ir A.Švrljuga kelis kartus iš eilės bandė atakuoti varžovų vartus ir pagyvino „Sūduvos“ žaidimą.

61 min. Pirmas keitimas. Marjanas Altiparmakovskis pakeitė Jeremy Manzorro.

58 min. S.Kerla dar kartą nuskynė varžovą ir teisėjas paskyrė baudos smūgį link „Sūduvos“ vartų, tačiau šeimininkai apsigynė.

55 min. Geltona kortelė S.Kerlai, kuris dar kartą šiurkščiai stabdė varžovą.

Pirmasis kėlinys: „Sūduva“ – „Ludogorec“ 0:0

45 min. Kėlinys baigėsi, kai S.Kerla įsirėžė į vartininką J.Brouną, bet teisėjas pražangos nefiksavo. „Sūduvai“ liko kėlinys įmušti du įvarčius ir išlyginti bendrą rezultatą.

42 min. „Sūduva“ į varžovų vartus kėsinosi tolimais A.Švrljugos kamuolio išmetimais iš už užribio ir kampiniais, tačiau „Ludogorec“ sėkmingai apsigynė.

28 min. Anicetas Abelis sukūrė kol kas pavojingiausią progą. „Sūduvą“ išgelbėjo tik vartų virpstas.

20 min. Garsių sirgalių palaikoma „Sūduva“ įsidrąsino ir dažniau apsilankė varžovų aikštės pusėje. Po grubaus Vuros smūgio alkūne A.Švrljugai į nugarą šis gavo progą atlikti baudos smūgį. Kamuolį gaudė vartininkas Jorge Brounas.

10 min. „Ludogorec“ aktyviai pradėjo rungtynes, bet „Sūduva“ patikimai gynėsi ir smūgiuoti į vartus varžovams neleido. Pirmąją rungtynių geltoną kortelę gavo Karolis Laukžemis.

Startinės komandų sudėtys:

Lithuania „Sūduva“: Ivanas Kardumas; Vaidas Slavickas, Samiras Kerla, Algis Jankauskas, Paulius Janušauskas, Jeremy Manzorro, Karolis Chvedukas, Andro Švrljuga, Aleksandras Živanovičius, Karolis Chvedukas, Giedrius Matulevičius, Karolis Laukžemis.

Bulgaria „Ludogorec“: Jorge Brounas; Natanaelis, Igoris Plastunas, Cicinho; Lucasas Sasha, Anicetas Abelis, Svetoslavas Djakovas; Jody Lukoki, Wandersonas, Georgi Terzejevas, Vura.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius