Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rygoje atsilaikiusi „Sūduva“ – kitame Konferencijų lygos atrankos etape

Marijampolės „Sūduva“ tęsia savo žygį Europoje. Victoro Basadre auklėtiniai Rygoje be įvarčių 0:0 sužaidė su „Valmiera“ klubu, tačiau dėl pergalės pirmosiose rungtynėse namuose žengė į antrą UEFA Konferencijų lygos atrankos etapą.
UEFA Konferencijų lyga: „Sūduva“ – „Valmiera“
UEFA Konferencijų lyga: „Sūduva“ – „Valmiera“ / Vytauto Kuralavičiaus nuotr.

Pirmosiose rungtynėse prieš savaitę sūduviečiai triumfavo 2:1. Visi trys įvarčiai buvo pelnyti iš vienuolikos metrų baudinių, o lemiamą smūgį marijampoliečiai atliko paskutinę pridėto antrojo kėlinio laiko minutę.

Rungtynėse Rygoje labai pavojingą progą 15-ą minutę turėjo „Valmiera“ japonas Daisuke Yokota, kurį pramiegojo sūduviečių gynyba, bet šeimininkų saugo bandymą atlaikė marijampoliečių vartininkas Makis Giannikoglou.

Didvyriškai M.Giannikoglou sužaidė ir po penkių minučių, kai po puikaus D.Yokoto perdavimo vienas prieš vartininką buvo išėjęs Ibrahima Sow.

Pirmą kiek pavojingesnę „Sūduvos“ progą 35-ą minutę turėjo Giedrius Matulevičius, bet jo iš toli smūgiuotas kamuolys prašvilpė pro pat „Valmiera“ vartų virpstą.

Ypač pavojingais šansais „Valmiera“ pradėjo ir antrąjį kėlinį. Jame sužaidus vos kelias minutes I.Sow nepataikė į vartus iš artimo nuotolio, o netrukus M.Giannikoglou apsaugojo „Sūduvos“ vartus nuo Raimondo Krollio, labai pavojingai smūgiavusio iš baudos aikštelės, bandymo.

Fantastišką šansą 62-ą minutę turėjo „Sūduvos“ atstovas Xabi Auzmendi, bet po „Valmiera“ gynėjų klaidos vienas prieš varžovų vartininką iššokęs sūduvietis pataikė į gerai poziciją užsiėmusį latvių vartų sargą.

Per likusį laiką didelio pavojaus prie „Sūduvos“ vartų nebuvo, o patys marijampoliečiai turėjo kelias progas pasižymėti. Geriausią iš jų jau per pridėtą laiką vėjais paleido po keitimo pasirodęs Jordanas N'Kololo, atlikęs galingą smūgį iš už baudos aikštelės.

„Sūduva“ antrajame atrankos etape žais prieš Čenstakavos „Rakow“ klubą iš Lenkijos. Pirmosios rungtynės kitą ketvirtadienį 20 val. bus žaidžiamos Marijampolėje.

Tam, kad patektų į inauguracinio Konferencijų lygos sezono grupių etapą, „Sūduvai“ reikia įveikti dar tris atrankos etapus.

„Valmiera“ – „Sūduva“ 0:0

Marijampolės „Sūduvos“ startinė sudėtis: Makis Giannikoglou, Markas Beneta, Semiras Kerla, Aleksandras Živanovičius, Vaidas Slavickas, Nicolas Gorobsovas, Nacho Casesas, Giedrius Matulevičius, Romainas Habranas, Xabi Auzmendi, Aleksandras Makasis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius