Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkų kilmės Argentinos talentas užgožė patį L.Messi

Kylanti futbolo žvaigždė Paulo Dybala padėjo Turino „Juventus“ klubui atkeršyti „Barcelona“ komandai už 2015 metų nuoskaudas. Tada Čempionų lygos finale „Barcelona“ 3:1 įveikė Italijos klubą, bet praėjusį antradienį P.Dybala pelnė du įvarčius ir sugadino L.Messi vakarą Turine.
Paulo Dybala
Paulo Dybala / „Scanpix“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • Čempionų lygos 1-ajame ketvirtfinalyje P.Dybala pelnė 2 įvarčius, o „Juve“ 3:0 įveikė „Barcelona“ klubą
  • Kitos ketvirtfinalio rungtynės žaidžiamos trečiadienį
  • Po sprogimo Dortmunde „Borussia“ žais su „Monaco“
  • „Leicester City“ žais su „Atletico“, o Miuncheno „Bayern“ su „Real“.

P.Dybalos vedamas „Juventus“ įveikė „Barcelona“ klubą Čempionų lygos ketvirtfinalio pirmosiose rungtynėse 3:0 ir iškart sukėlė naują palyginimų liepsną.

23 metų argentinietis, kurio senelis Bolislawas Dybala iš Lenkijos persikėlė į Argentiną per II-ąjį pasaulinį karą, jau anksčiau buvo lyginamas su kitais garsiais tėvynainiais.

Kai iš savo gimtosios Argentinos „Instituto“ klubo 2012 metais jis persikėlė į „Palermo“, Sicilijos klubo vadovas paskelbė, kad atvyko naujasis Sergio Arguero.

Savo žaidimo technika, greičiu ir kūryba jis taip pat primena ir L.Messi, o antradienį judviejų akistata aikštėje sukėlė dar daugiau epitetų.

Nors pats P.Dybala buvo sakęs, jog nenori būti lyginamas su garsiuoju „Barcelona“ puolėju, to išvengti sunku – ypač po antradienio rungtynių, kuriose dviem puikiais smūgiais išvedė „Juventus“ į priekį (2:0).

Vienas Italijos sporto laikraščių antrašte iškart paskelbė: „Naujasis Messi“ virš P.Dybalos nuotraukos. Kitas italų laikraštis irgi netylėjo: „Messi? Kas? Angelas yra Dybala“.

„Scanpix“ nuotr./Paulo Dybala
„Scanpix“ nuotr./Paulo Dybala

Dar vienas leidinys tiesiog linksminosi: „Immense Joya“, taip žaisdamas P.Dybalos pravardės „La Joya“ (brangakmenis) ir didelio džiaugsmo variacijomis.

Iš tiesų P.Dybalo ženkliai patobulėjo nuo tada, kai iš „Palermo“ už 32 mln.eurų persikėlė į Turiną 2015 metų birželį.

Per pirmąsias 16 rungtynių „Juventus“ gretose jis pelnė 6 įvarčius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus, debiutavęs dar geriau nei Carlosas Tevezas ir Alessandro Del Piero savo pirmaisiais metais Turino klube.

Jau gaudžia gandai, kad Madrido „Real“ ir „Barcelona“ domisi jaunuoju argentiniečiu, bet šis pareiškė, jog pratęs sutartį su „Juventus“.

„Scanpix“ nuotr./Paulo Dybala
„Scanpix“ nuotr./Paulo Dybala

„Paulo yra pasaulinio lygio talentas, daugiau nei bet kuris kitas, nes žingsniuoja labai greitais žingsniais, - sakė „Juventus“ gynėjas Giorgi Chiellini, antradienį įmušęs trečiąjį įvartį į Barselonos komandos vartus. - Jis atvyko į „Juventus“ būdamas 22-ejų po tikraiipuikaus sezono „Palermo“ klube. Po pusantrų metų, beveik dvejų, mes kalbame apie žaidėją tarptautinio lygio.

Manau, kad per kelerius metus visi pamatys, kad po Neymaro, Paulo yra talentingiausias Europoje. Jam vis dar reikia daug augti iki Neymaro lygio, bet jis turi visus pamatus tai pasiekti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius