Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkų niuksą gavęs E.Jankauskas: „Rungtynės aiškiai parodė mūsų spragas“

Lietuvos rinktinė nesugadino lenkų šventės. Kaimyninės šalies futbolininkai Varšuvoje atsisveikino su savo sirgaliais prieš pasaulio čempionatą, o palydėtuvių proga išrašė keturis sausus įvarčius Edgaro Jankausko vadovaujamiems lietuviams.
Edgaras Jankauskas
Edgaras Jankauskas / nuotr. Alfredo Pliadžio

„Aiškiai matėsi meistriškumo skirtumas visame kame. Jautėsi įtampa, galbūt aplinka per daug įtakos padarė mūsų žaidimui. Per daug klydom, šiek tiek per lėtai priiminėjom sprendimus ir, žaidžiant su tokio pajėgumo komanda, kuri važiuoja į pasaulio čempionatą, su tokiais sprendimais yra sunku kažką nuveikti. Taip pat ir realizacija. Atrodo, kad turėjome keletą progų įmušti, bet vartininkas pagelbėjo, o jie savo progas išpildė meistriškai“, – mintis po pralaimėjimo dėstė E.Jankauskas.

Treneris mestelėjo akmenėlį į teisėjų daržą, mat šie, pasinaudodami VAR sistema, atšaukė lenkų įvartį, mat prieš tai užfiksavo žaidimą ranka, tačiau vėliau po peržiūros skyrė baudinį į lietuvių vartus. Arbitrų sprendimu, Algis Jankauskas ranka sužaidė varžovų baudos aikštelėje.

„Ten, kur ji mums pagelbėjo, buvo akivaizdi ranka, o dėl 11 metrų baudinio – aš abejočiau. Manau, kad per drąsus sprendimas buvo, nes mūsų gynėjas jau buvo tokioje padėtyje, kur jau sunku patraukti ranką. Manau, kad esant tokiam rezultatui... Kaip sakoma, nesinori kalbėti apie teisėjus“, – dėstė E.Jankauskas.

Prieš išvyką į Lenkiją lietuviai Baltijos taurėje susigrūmė su Latvija ir Estija, o prieš keletą dienų Rusijoje nusileido Iranui. Paklaustas, kurios rungtynės duoda daugiau naudos, Lietuvos rinktinės treneris kalbėjo: „Visos rungtynės duoda naudos. Šiandienos rungtynės yra pamoka ir tai, į ką reikėtų lygiuotis.

Šitos rungtynės aiškiai parodė mūsų spragas ir ko mums trūksta. Jų komanda neklysta ir mes matome tą persvarą. Laikui bėgant nuovargis kaupiasi, kai esi be kamuolio, atkovojus kamuolį, jis greitai prarandamas. Tas labai slegia, reikia daug energijos, daug fizinių jėgų.“

nuotr. Alfredo Pliadžio /Edgaras Jankauskas
nuotr. Alfredo Pliadžio /Edgaras Jankauskas

Prieš keletą metų, kai susitiko Lietuvos ir Lenkijos rinktinės, mačas baigėsi lygiosiomis, o antradienio vakarą aiškų pranašumą įrodė lenkai. Kas pasikeitė?

„Tos rungtynės buvo panašaus scenarijaus, kur gal mes turėjom daugiau sėkmės, o Lenkijos rinktinė nerealizavo savo momentų, o kas nutiko per tuos du metus?

Manau, kad mūsų futbole tikrai mažiau kas nutiko, mažiau žaidėjų persikėlimų į stipresnes lygas nei jų rinktinėje. Aišku, futbole viskas yra dinamiška, reikia pokyčių, progreso, bet pasikartosiu, kad per tuos du metus neišleidom nei vieno žaidėjo į vedančią Europos lygą, o jų komandoje įvyko keletas skambių perėjimų“, – Lietuvos futbolo progresą kritikavo E.Jankauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius