-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Levante“ – „Barcelona“. Misija +11

Atrodo, jog Valensijos komandos vadovai žino, ką pirkti ir parduoti futbolininkų rinkoje, nes „Levante“ išties subrendo.
Lionelis Messi su komandos draugais sieks pergalės
Lionelis Messi su komandos draugais sieks pergalės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusiame sezone „varlytės“ Ispanijos čempionate užėmė aukščiausią vietą per visą savo komandos istoriją, o šiemet ir toliau žaidžia labai sėkmingai – po 12 turų įsitaisyta ketvirtoje turnyro lentelės pozicijoje ir pagal surinktus taškus nusileidžiama tik Madrido klubams „Real“ bei „Atletico“ ir čempionato lyderei bei šio vakaro varžovei „Barcelona“.

Katalonijos klubas naktį iš šeštadienio į sekmadienį gavo netikėtą dovanėlę Sevilijoje, kur vietos „Real Betis“ namuose 1:0 įveikė Madrido „Real“. Tad dabar Tito Vilanovos auklėtiniai turi neblogą galimybę atotrūkį nuo amžinų varžovų padidinti iki 11 taškų.

Tiesa, šiek tiek nesąžininga skaičiuoti ir akcentuoti tik katalonų atotrūkį nuo „morengų“, kai „Barcai“ į nugarą vis dar kvėpuoja kitas Ispanijos sostinės klubas – „Atletico“. Diego Simeones komanda šiame sezone taškus barsto daug rečiau, nei jų gerokai labiau tituluoti kaimynai, tad čempionato lyderius ir „Los Colchoneros“ skiria vos 3 taškai.

DABARTINĖ PADĖTIS

„Levante UD“: 20 taškų, 4 vieta; 6 pergalės, 2 lygiosios, 4 pralaimėjimai; įvarčių santykis: 15-16

„FC Barcelona“: 34 taškai, 1 vieta; 11 pergalių, 1 lygiosios, 0 pralaimėjimų; įvarčių santykis: 39-15

Praėjusiame Ispanijos čempionato ture Valensijos komanda viešėjo La Korunijoje, kur sužaidė rungtynes su „Deportivo“ vienuolike. Su savo užduotimis aikštėje svečiai susitvarkė nepriekaištingai, o pergalę rezultatu 2:0 paženklino tikslūs Obafemi Martinso ir Jose Javiero Barkero smūgiai.

„Barcelona“ praėjusį savaitgalį  gimtajame Camp Nou stadione susitiko su Saragoso „Real“ vienuolike ir be didesnių pastangų ją įveikė rezultatu 3:1. Aikštės šeimininkus į priekį išvedė Lionelis Messi, tačiau rezultatą netrukus išlygino buvęs „Barcelona“ jaunimo akademijos auklėtinis Paco Montanesas. Tito Vilanovos auklėtiniai po kelių akimirkų vėl pirmavo, kai savo pirmąjį tikslų smūgį naujajame klube atliko kamerūnietis Alexas Songas. Antrajame kėlinyje galutinai introgą rungtynėse panaikino dublį pelnęs L. Messi.

ANKSTESNĖS DVIKOVOS

Vos aštuntą sezoną stipriausiame Ispanijos čempionato žaidžianti „Levante“ savo aikštėje yra kietas riešutėlis grandams iš Katalonijos.

Valensijos ekipos stadione abu klubai sužaidė 7 tarpusavio susitikimus Primeroje ir „Barcelona“ tuose mačuose turi tik labai nedidelę persvarą. Katalonijos klubas pergalę šventė tris kartus, „Levante“ sąskaitoje – vienas laimėjimas, o dar trys mačai baigėsi lygiosiomis. Beje, visi – vienodais rezultatais 1:1.

Įvarčių santykis: 15-14 „Barcelona“ naudai.

Du rezultatyviausi „Levante“ ir „Barcelona“ susitikimai sužaisti praėjusio amžiaus 7-ajame dešimtmetyje. 1963-1964 metų sezone „Barca“ palaužė varžovus rezultatu 5:4, tačiau sekančiame sezone, 1964-1965 metais, „Levante“ katalonams smogė kur kas skambiau – „Barcelona“ buvo sutriuškinta net 1:5.

2010-2011 metų sezone, „Barcelona“ Ciudad de Valencia stadione su „varlytėmis“ sužaidė taikiai 1:1 ir tuomet to pakako, kad Josepo Guardiolos auklėtiniai trečią kartą iš eilės užsitikrintų Primeros čempionų vardus.

Pernai katalonai „Levante“ ekipą jos pačios aikštėje privertė kapituliuoti tik po labai atkaklios kovos – 2:1.

 SKAIČIAI

422 – tiek rungtynių „Barcelona“ gretose bus sužaidęs Andresas Iniesta, jei šįvakar išbėgs į aikštę. Pagal šį rodiklį saugas aplenks Katalonijos ekipos legendą Guillermo Amorą.

5 – tiek įvarčių trūksta Lioneliui Messi iki visų laikų rezultatyvumo per kalendorinius metus rekordo, kuris vis dar priklauso vokiečiui Gerdui Mulleriui.

11 – tiek taškų skirtų „Barcelona“ ir Madrido „Real“, jei katalonai šiandien iškovotų pergalę. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius