Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LFF atsakas: tai, kad futbolininkams Gronze buvo sumokėtas honoraras, yra prasimanymas

Lietuvos futbolo federacija (LFF) informuoja, jog žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija dėl neva Lietuvos „B“ rinktinės futbolininkams Čečėnijoje sumokėtų honorarų visiškai neatitinka tikrovės, ir vertina tai kaip prasimanymą.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / LFF.lt nuotr.

„Esame nustebę, kad tokia jokio pagrindo neturinti, gandų lygio informacija iš neaiškios reputacijos tinklapio yra neatsakingai platinama šalies žiniasklaidoje“, – rašoma LFF pranešime spaudai.

15min.lt pateikia LFF atsiųstą laišką žiniasklaidai:

Dar kartą pažymime, jog žaisti tarptautines draugiškas „B“ rinktinių rungtynes LFF pakvietė Rusijos futbolo sąjunga (RFS), kuri ir pasirinko rungtynių vietą, o taip pat derino kitas organizacines detales dėl rungtynių organizavimo.

Sutarimas su rungtynių vietos šeimininkais yra kviečiančiosios pusės  – RFS – reikalas, todėl LFF ruošiantis rungtynėms neturėjo jokių ryšių su Čečėnijos Respublikos atstovais, o Grozne netgi nematė dažnai žiniasklaidoje minimo šios respublikos prezidento Ramzano Kadyrovo.

Pabrėžiame, jog šių draugiškų rungtynių tikslas buvo ne komercinis ir jokių pajamų, susijusių su šiomis rungtynėmis, LFF negavo. Pagal įprastą tarptautinių draugiškų rungtynių praktiką, kviečianti šalis RFS įsipareigojo apmokėti Lietuvos „B“ rinktinės delegacijos kelionę, apgyvendinimą ir maitinimą.

Tokios pat sutarimo sąlygos buvo per paskutines Lietuvos rinktinės draugiškas rungtynes svečiuose Norvegijoje, Vengrijoje ir taip toliau. Todėl LFF nuomone, kalbos apie Grozne sudarytas ypatingas sąlygas yra perdėtos ir nepagrįstos.

LFF dėkoja Lietuvos „B“ rinktinės futbolininkams bei treneriams. Daugelis jų aukodami atostogas, kai kurie – rizikuodami prarasti vietą klubų sudėtyse, sutiko sužaisti šias rungtynes nepaisant laukusios varginančios ilgos kelionės.

Vėlgi norėtume pakartoti, jog varžovas Lietuvos „B“ futbolo rinktinei buvo pasirinktas atsižvelgiant į sportinius kriterijus.

Šiuo atveju buvo atsižvelgta į tai, kad daugeliui Lietuvos klubams atstovaujančių futbolininkų bei į pagrindinę rinktinę nepatenkančių žaidėjų iš užsienio rungtynės su Rusijos „B“ rinktine, kurią sudaro žaidėjai iš į stipriausiųjų šešetą Europoje patenkančios rusų „Premier“ lygos, bus naudinga tarptautinių rungtynių praktika.

LFF mielai pakviestų garsias užsienio šalių rinktines žaisti į mūsų šalį, tačiau primena, jog Lietuva yra viena iš nedaugelio Europos šalių, kuri iki šiol neturi Europos futbolo sąjungos (UEFA) reikalavimus rinktinių rungtynėms atitinkančio modernaus stadiono, į kurį būtų negėda pakviesti svečius.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius