-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LFF ir šalies politikų konflikte – antras raundas: šįsyk pirmi spiria futbolininkai

Lietuvos futbolo federacijos ir šalies politikų susirėmime – antrasis raundas. Liepos pabaigoje grupė įtakingų parlamentarų su Mykolu Majausku priešakyje pasileido į ataką, kritikuodami dabartinį LFF įstatų projektą ir nacionalinės rinktinės rezultatus. Aistros kiek aprimo, bet panašu, jog šiomis dienomis konfliktas gali atsiristi nauja banga. Tik šį kartą pirmieji smūgiuoti bando LFF vadovai.
LFF spaudos konferencija
LFF spaudos konferencija / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

15min jau rašė, kad prasti Lietuvos rinktinės rezultatai ir akmeninė LFF valdymo struktūra pažadino grupę Seimo narių.

Prieš daugiau nei mėnesį 15min paskelbė, jog politikai net svarsto pakeisti LFF įstatus, surengti naujus federacijos rinkimus. Dėl šios priežasties buvo parengtas specialus laikinojo įstatymo projektas, pagal kurį Vyriausybė galėtų įvesti tiesioginį valdymą federacijai, derinant veiksmus su pasaulio ir Europos valdančiomis organizacijomis FIFA ir UEFA.

Tuomet šis pasišpilkavimas baigėsi tuo, jog abi stovyklos kreipėsi į FIFA su oficialiai raštais.

Pasaulio futbolą valdančios patroninės organizacijos reakcija buvo prognozuota – LFF jie išsiuntė atsakymą su aiškia žinute, kad federacijos įstatai iš principo atitinka FIFA statutus, tuo tarpu politikai apie gautą kokį nors atsakymą viešai iki šiol taip ir nebuvo užsiminę.

Trečiadienį po truputį krešėti pradėjusios žaizdos pakrapštytos iš naujo. LFF savo būstinėje surengė spaudos konferenciją „atsižvelgdama į visuomenės susidomėjimą šia tema ir suprasdama skaidrumo ir atvirumo svarbą“ bei prieš prasidedant Seimo rudens sesijai, kvietė politikus į dialogą.

Joje dalyvavę LFF prezidentas Tomas Danilevičius, LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius ir A lygos prezidentas Ivanas Nevoina neslėpė, kad per visus šiuos mėnesius jokio kontakto su valdininkais taip ir neturėjo.

„Šį kartą mes imamės lyderystės ir norime pristatyti nuveiktus darbus. Nuo to komiteto posėdžio ne kartą kvietėme politikus diskusijai, bet matome, kad ir toliau primygtinai kalbama tik apie tiesioginio valdymo įvedimą, nors niekas net nepaaiškina, kaip tas tiesioginis valdymas turėtų atrodyti. Šiandien tokios opcijos aš nematau, manau, kad tai kelių politikų asmeninės ambicijos, kurios iškeliamos aukščiau visų šalies futbolo interesų, norint sugriauti visą šalies futbolo sistemą. Jei yra noras padėti, tai mes esame paruošę priemonių planą. Vykdomojo komiteto sprendimu yra sudaryta darbo grupė dėl LFF gerojo valdymo praktikų atnaujinimo ir peržiūrėjimo, pasižiūrėjimo, kokia praktika taikoma kitų šalių federacijose“, – pasakojo E.Stankevičius.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Edgaras Stankevičius
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Edgaras Stankevičius

Šioje darbo grupėje dalyvaus ne tik LFF ir A lygos vadovai, bet ir UEFA ir FIFA atstovai. Federacijos vadovybė tikina trečiadienį į diskusiją pakvietusi ir visus norinčius bei suinteresuotus Seimo narius.

„Visi parlamentarai ir frakcijų seniūnai yra gavę kvietimą dalyvauti ir spręsti problemas“, – užtikrino LFF generalinis sekretorius.

VIDEO: LFF konferencija

Kol kas į LFF kvietimus permainų iniciatoriai žiūri vangiai. Parlamentarai vis dar laukia atsakymo iš FIFA, po to, kai išsiuntė laišką per ambasadorių, informavę apie planuojamas permainas. Atsakymo vis dar nėra. T.Danilevičiaus įsitikinimu, veikiausiai ir nebus.

„Esame FIFA ir UEFA dalis, tad šių organizacijų vadovai tokias vidaus problemas siūlo spręsti pirmiausia per vietos federacijas. Jie nori apeiti mus ir kalbėti su FIFA tiesiai, tačiau aš tokio scenarijaus neįsivaizduoju. Mes sakome atvirai, sėdame visi kartu prie stalo ir kalbamės. Tik tokią išeitį aš įsivaizduoju“, – atviravo LFF prezidentas.

Ambasadoriaus išsiųstame kreipimesi apeliuojama į tai, jog į Lietuvos futbolo federacijos valdymą nėra įtraukti klubai.

Konferencijoje dalyvavęs A lygos prezidentas J.Nevoina girdėdamas tokius pareiškimus tik šypsosi.

15min paklaustas, ar politikai per šį laiką buvo susitikę su klubų atstovais ir bandė išsiaiškinti jų interesus ir ar jie tikrai norėtų didesnės įtakos šalies futbolo valdyme, Vilniaus „Riterių“ savininkas turėjo labai aiškų atsakymą.

Elvio Žaldario nuotr./Janas Nevoina
Elvio Žaldario nuotr./Janas Nevoina

„Niekas su mumis nekalbėjo, bet akivaizdu, kad tai, kas tai sugalvojo, apskritai nesupranta, kaip veikia šalies futbolo sistema. Tiesioginis įsikišimas reikštų FIFA ir UEFA finansavimo nutraukimą, klubų pašalinimą iš Europos turnyrų ir galiausiai sunaikinimą“, – kalbėjo I.Nevoina.

15min žiniomis, parlamentarai neoficialiai kalbėjosi su kelių šalies klubų vadovais, tačiau dauguma jų tokius politikų pareiškimus vadina avantiūra ir mėginimu griauti Lietuvos futbolo sistemą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius