Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LFF kirto Seimo nariams ir narpliojo vidinį „vyrišką“ konfliktą: vieną teko atleisti

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vadovai ištisą dieną praleido Vykdomojo komiteto posėdyje, o po jo sėdo prie mikrofonų. Organizacijos prezidentas Tomas Danilevičius ir Edgaras Stankevičius paleido strėlių į LFF vandenis sujudinusius Seimo narius bei apžvelgė kitas karštas Lietuvos futbolo temas.
Tomas Danilevičius ir Edgaras Stankevičius
Tomas Danilevičius ir Edgaras Stankevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Turėjome įnirtingą ir ilgai trukusį Vykdomojo komiteto posėdį“, – spaudos konferencijos pradžioje atsiduso E.Stankevičius.

Iš pradžių jis su T.Danilevičiumi pristatė labiau su žaidimu aikštėje susijusius klausimus.

Pirmiausia, E.Stankevičius prabilo apie įvykusį vidinį konfliktą tarp LFF techninio direktoriaus ir Lietuvos rinktinės vyr. trenerio Reinholdo Breu bei U21 rinktinę treniravusio Mariaus Stankevičiaus.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Reinholdas Breu
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Reinholdas Breu

Anot LFF galvos, po paskutinių jaunimo rinktinės rungtynių vyrai taip susikibo, kad vokietis R.Breu Vykdomojo komiteto posėdžio metu iškėlė ultimatumą – jis arba M.Stankevičius.

„Nėra ką slėpti, po paskutinių U21 rungtynių prieš Šiaurės Airiją buvo konfliktas tarp Reinholdo Breu ir Mariaus Stankevičiaus. Nebijau paminėti, asmeninis vyriškas konfliktas tarp trenerio ir techninio direktoriaus, – atskleidė E.Stankevičius. – Turėjome daugiau nei mėnesį laiko aptarti situacijai.

Šiandien R.Breu iškėlė ultimatumą, kad skiriasi jo ir Mariaus keliai bei buvo pateiktas pasiūlymas dėl M.Stankevičiaus atleidimo iš U21 trenerio pareigų. Vyko arši diskusija, balsavimas nebuvo vienbalsis, bet po diskusijų buvo nuspręsta, kad jei esame suteikę galią ir pasitikėjimą techniniam direktoriui, kuris yra tiesioginis rinktinių trenerių vadovas, tai buvo sunkus pasirinkimas, bet turėjome priimti šį sprendimą (atleisti M.Stankevičių – red. past.).

Priešingu atveju, turėtume kontraversišką situaciją, kai mūsų specialistas iš Vokietijos būtų palikęs postą. Norime padėkoti Mariui ir tikrai neatsisveikinsime visam laikui, bet dabar, manytume, jam geriausia būtų tęsti karjerą klube.“

LFF nuotr./Marius Stankevičius
LFF nuotr./Marius Stankevičius

LFF Vykdomasis komitetas patvirtino ir birželį Lietuvos rinktinės strategu paskirto R.Breu asistentus, kuriuos išsirinko pats vokietis.

„Jam buvo suformuota sąlyga, kad jis susirinktų savo štabą. Jis pasiūlė šias kandidatūras, kurias VK patvirtino: Andrius Velička, kuris yra ir U15 vyr. treneris, vokietis Mario Tanzeris, kuris yra tikriausiai niekam nežinomas, bet dirbo su Reinholdu Liuksemburge, turi labai gerus atsiliepimus, turi UEFA A trenerio licenciją. Taip pat patvirtintas fizinio rengimo treneris Georgas Freidgeimas. Vartininkų treneris, kaip ir buvo anksčiau, Audrius Ramonas, kuris dirbo ir su Valdu Ivanausku, ir su ankstesniais specialistais. O rinktinės analitiku patvirtintas Rokas Pranaitis“, – sakė LFF prezidentas Tomas Danilevičius.

Apžvelgę šiuos klausimus, LFF vyrai rėžė iš peties apie liepos pabaigoje Mykolo Majausko inicijuotas kalbas Seime, kai parlamentarų grupė užsiminė apie tiesioginio valdymo Lietuvos futbolo valdymo organe įvedimą bei kalbėjo apie LFF įstatų pakeitimus.

Tiek T.Danilevičius, tiek E.Stankevičius įnirtingai aiškino, jog Seimo narių abejonės dėl LFF įstatų neturi pagrindo, grasino galimais suspendavimais iš UEFA ir FIFA bei tvirtino ginsią savo pozicijas net ir teismuose.

„Kreipėmės į FIFA ir UEFA su prašymu išaiškinimo dėl mūsų įstatų legitimumo ir UEFA bei FIFA statuto atitikimo. Gavome laišką, kuriame jie aiškiai įvardijo, kad mūsų įstatai atitinka jų statutus. Visą laiką galima tobulėti, bet esmė tokia, kad mūsų įstatai atitinka viską. Gavome išaiškinimą, kad bet koks trečiųjų šalių kišimasis į nepriklausomą futbolo asociacijos veiklą gresia suspendavimu. Kas yra suspendavimas? Tikriausiai matėte žiniasklaidoje išėjusius pranešimus apie Indijos futbolo asociacijos suspendavimą – buvo nušalintos rinktinės, klubai ir įšaldyti visi finansavimai. Joks tarptautinis futbolas Indijoje nebus įmanomas iki kitų sprendimų. Dėl to noriu pasakyti, kad LFF yra nepriklausomas UEFA ir FIFA narys, o bet koks kišimasis į LFF veiklą bus traktuojamas kaip trečiosios šalies įsikišimas“, – aiškino T.Danilevičius.

„Kiek žinome, per diplomatinius kanalus buvo kreiptasi tiek į FIFA, tiek į UEFA. Klausimas, ar yra gautas atsakymas, mes to nežinome, – apie Seimo narių kreipimąsi tiesiai į Europos ir pasaulio futbolo valdymo organizacijas sakė T.Danilevičius. – Šiandien dienai gyvename teisinėje ir demokratinėje respublikoje. Manau, kad mes elgiamės ir mums taikomi visi Lietuvos Respublikos įstatymai. Jeigu bus klausimų dėl įstatymų, tai mes ginsimės ir stovėsime už savo nepriklausomybę. Tai yra ne tik asociacijos, bet ir valstybės pagrindas. Mes pasiruošę eiti visais teisiniais keliais, kad apgintume savo poziciją.“

VIDEO: 15min studijoje – A.Valinsko ir S.Malinausko kaktomuša dėl futbolo

„Lietuvos futbolo federacija nėra nusižengusi jokiam įstatymui ir veikia bei veiks nepriklausomai nuo kitų“, – pridūrė LFF prezidentas.

Savo ruožtu E.Stankevičius savo monologe piktinosi Seimo narių veiksmais ir ne sykį pabrėžė, kad pagrindo jų puolimui esą nėra.

„Nereaguoti negalime. Keista, kad turime apie tai diskutuoti. Žinau, kodėl tai yra daroma ir ko siekiama tokiais žingsniais, kam dabartinė federacijos vadovybė kabutėse patinka, kam nepatinka, – aiškino E.Stankevičius. – Bet kalbėsime teisiniais argumentais, teisės aktais, apibrėžiančiais mūsų, kaip asociacijos, veiklą. Pakalbėjus su įvairių sričių specialistais, tais pačiais politikais ir verslininkais, tai yra nesuvokiama, kas bandoma padaryti ir ištransliuoti.“

„Atvirai sakant, atsibodo tie lozungai“, – rėžė vienas LFF vadovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius